Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Mit sütsz …

Sütöttek, főztek a kéthelyi Öregbaglas Betyárcsapat tagjai. Ebben a nyári szezonban is sok meghívásnak tettek eleget és névjegyüket is ott hagyták. Minden egyes versenyre nagy izgalommal készültek. Hetekkel, napokkal előbb terveztek, ha kellett szakirodalomban kutattak, hogy csak a megfelelő nyersanyagból készítsenek. Na és persze a próba sem maradt el soha. Ilyenkor otthon családi körben tesztelték a megmérettetésre szánt ételeket. Ez után még javítgattak és lett eredménye. Nézzük, merre jártak!

2005. június 4-én Szőlősgyörök adott otthont a VII. Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat Honfoglaláskori ételek sütő és főzőversenyének. Több kategóriában neveztek és a sültek versenyszám 1. helyét nyerték el malacsültjükkel.

2005. július 23-án Kéthely község hagyományos falunapi programjában is helye volt a főzésnek. Ekkor a fehérborban pácolt savanyú káposztával ízesített nyúlpástétom jutalma volt az 1. hely.

2005. augusztus 13-án Zalakomár volt a színhelye a Mezővárosok főzőtalálkozójának. Itt is több étellel versenyeztek. Az újházi tyúkhúslevessel az 1. helyet szerezték meg. Mellette sütöttek is: a csülökkel töltött szűzpecsenye csipkebogyómártással és a tárcsalevélen sütött tarjájuk nagy sikert aratott Asszonykórusunk tagjai között is, akik a rendezvény vendégfellépői voltak.

2005. augusztus 27-én Balatonendrédre mentek, ahol a VII. Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat Vadételek sütő és főzőversenye került megrendezésre. Innét ismét a sültek versenyszám 1. helyével tértek haza. Vadmalacot sütöttek: combját egészben krumpli körettel és gerincét koronára formázva lecsóval körítve.

2005. szeptember 3-án Nagykanizsán voltak. Először jártak itt, új kihívásoknak kellett megfelelniük a 2. Kanizsa Bor- és Dödölle Fesztiválon. Nem kellett szégyenkezve hazatérniük, hiszen két különdíjat kaptak. Nagy érdeklődést mutattak a látogatók a babdödölléjük iránt, melynek receptjét a Zalai Hírlap is közölte.

Valamennyi rendezvényen az érdeklődés központjában volt saját készítésű hordozható kemencéjük, melynek párját nem találni a környéken. A csapat tagjai – Boór Gyula, Pandur Imre, Ördög István, Dákai Csaba – minden alkalommal nagy lelkesedéssel, erővel és szorgos munkával álltak helyt. Természetesen ilyen sikerekhez a négy ember nem lett volna elég, de családtagjaik mindig szívesen mentek és segítettek nekik. Serlegeik, okleveleik, emléklapjaik külön helyet kaptak az Önkormányzat épületében. Köszönet valamennyiknek a szép eredményekért!

Terített asztal várja a zsűrit
Az Öregbaglas Betyárcsapat
Szorgos kezek formálják az ínyenc falatokat
Elismeréseink egyike
Büszkeségünk, a gerinckorona
Pandur Timea
(2005. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Terjed a Szenior Örömtánc
(2019. I.szám Tavasz)
·Ősz az oviban
(2017. III.szám Ősz)
·1%
(2015. IV.szám Tél)
·Nagyok mennek, kicsik jönnek
(2014. II.szám Nyár)
·Húsz éve áll a könyvtár élén Kovács Lajosné könyvtáros
(2013. IV.szám Tél)
·Összefogás a gyermekekért
(2011. IV.szám Tél)
·Képek a gyereknapról
(2009. II.szám Nyár)
·280 éve lett Kéthely Hunyady-birtok
(2007. III.szám Ősz)
·Mikulás az iskolában
(2006. IV.szám Tél)
·Gondolatok a település sportjáról
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc