Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Mit sütsz …

Sütöttek, főztek a kéthelyi Öregbaglas Betyárcsapat tagjai. Ebben a nyári szezonban is sok meghívásnak tettek eleget és névjegyüket is ott hagyták. Minden egyes versenyre nagy izgalommal készültek. Hetekkel, napokkal előbb terveztek, ha kellett szakirodalomban kutattak, hogy csak a megfelelő nyersanyagból készítsenek. Na és persze a próba sem maradt el soha. Ilyenkor otthon családi körben tesztelték a megmérettetésre szánt ételeket. Ez után még javítgattak és lett eredménye. Nézzük, merre jártak!

2005. június 4-én Szőlősgyörök adott otthont a VII. Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat Honfoglaláskori ételek sütő és főzőversenyének. Több kategóriában neveztek és a sültek versenyszám 1. helyét nyerték el malacsültjükkel.

2005. július 23-án Kéthely község hagyományos falunapi programjában is helye volt a főzésnek. Ekkor a fehérborban pácolt savanyú káposztával ízesített nyúlpástétom jutalma volt az 1. hely.

2005. augusztus 13-án Zalakomár volt a színhelye a Mezővárosok főzőtalálkozójának. Itt is több étellel versenyeztek. Az újházi tyúkhúslevessel az 1. helyet szerezték meg. Mellette sütöttek is: a csülökkel töltött szűzpecsenye csipkebogyómártással és a tárcsalevélen sütött tarjájuk nagy sikert aratott Asszonykórusunk tagjai között is, akik a rendezvény vendégfellépői voltak.

2005. augusztus 27-én Balatonendrédre mentek, ahol a VII. Különleges asztali örömök Somogyban rendezvénysorozat Vadételek sütő és főzőversenye került megrendezésre. Innét ismét a sültek versenyszám 1. helyével tértek haza. Vadmalacot sütöttek: combját egészben krumpli körettel és gerincét koronára formázva lecsóval körítve.

2005. szeptember 3-án Nagykanizsán voltak. Először jártak itt, új kihívásoknak kellett megfelelniük a 2. Kanizsa Bor- és Dödölle Fesztiválon. Nem kellett szégyenkezve hazatérniük, hiszen két különdíjat kaptak. Nagy érdeklődést mutattak a látogatók a babdödölléjük iránt, melynek receptjét a Zalai Hírlap is közölte.

Valamennyi rendezvényen az érdeklődés központjában volt saját készítésű hordozható kemencéjük, melynek párját nem találni a környéken. A csapat tagjai – Boór Gyula, Pandur Imre, Ördög István, Dákai Csaba – minden alkalommal nagy lelkesedéssel, erővel és szorgos munkával álltak helyt. Természetesen ilyen sikerekhez a négy ember nem lett volna elég, de családtagjaik mindig szívesen mentek és segítettek nekik. Serlegeik, okleveleik, emléklapjaik külön helyet kaptak az Önkormányzat épületében. Köszönet valamennyiknek a szép eredményekért!

Terített asztal várja a zsűrit
Az Öregbaglas Betyárcsapat
Szorgos kezek formálják az ínyenc falatokat
Elismeréseink egyike
Büszkeségünk, a gerinckorona
Pandur Timea
(2005. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2018. III.szám Ősz)
·Épül – szépül a művelődési ház
(2016. III.szám Ősz)
·A „mi Bajnokunk”
(2014. I.szám Tavasz)
·Tankönyvellátás Kéthelyen a 2013/14-es tanévben
(2013. I.szám Tavasz)
·Bajnok Eszter ezüstérmes Ankarában!
(2011. II.szám Nyár)
·Beszoktatás az óvodában
(2010. III.szám Ősz)
·Kórushírek
(2008. III.szám Ősz)
·Táncolunk…
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc