Német nyelvi tábor

Az idei nyáron két turnusban tudtak a kéthelyi diákok német napközis táborban részt venni.
Minimális önrész befizetése mellett napi háromszori étkezést kaptak. Minden program, az utazás, kirándulás, strandolás Kéthely Község Önkormányzata támogatásával valósult meg, amit ezúton is köszönünk.
A délelőttök német nyelvi gyakorlatokkal, prevenciós előadásokkal, túrákkal, mozizással, kiállítások megtekintésével teltek.
Immár hagyományosan fogadott bennünket egy érdekes kiállításon Németh József atya a plébánián.
A délutánok kötetlenebb hangulatban zajlottak. Az időjárást figyelembe véve strandoltunk a Balatonon, kirándultunk Fonyódra, Tapolcára, Balatongyörökre, pizzáztunk, játszóházban voltunk, kisvonatoztunk, valamint Berek szafari dzsiptúrán vettünk részt Majorkán.
Fontosnak tartottuk a hét során az egészséges és környezettudatos életmódra nevelést, a nyelvi kompetenciák fejlesztését, a csoportkohéziót, a felelősségteljes állattartásra ösztönzést Mika Szabolcs és családjának köszönhetően, a természetvédelmet és az egymástól való tanulást.
Felhívtuk a figyelmet a nyár veszélyeire a különböző prevenciós előadások során. Köszönjük Obál Andrásnak és Fábos Editnek a Marcali Mentők és Marcali Rendőrség részéről való tájékoztatást.
Szintén köszönjük Krajczár Ibolyának az MTKSZ ügyvezetőjének az empatikus fogadtatást és környezetvédelmi előadást a telepükön, melyet mindenki nagyon élvezett.
A hét során két egyetemista diák (Hosszú Kristóf és Tóth Dániel) segédkezett a német feladatok lebonyolításában. Köszönjük nekik is az áldozatos munkájukat.
Végezetül köszönjük Mika Ramónának és Gombai Imrének az utaztatásokban való segítségüket, hisz nélkülük nem lettek volna ilyen jól megszervezettek és gördülékenyek a programjaink.
A nyári meleget jégkrémmel és közös fagyizásokkal enyhítettük.
Kreatív örömöknek kedvezve faliképeket alkottunk. Közös gofrisütésben is volt részünk.
A tábor a sok programnak és összetartó csapatnak köszönhetően gyorsan és vidám hangulatban telt.
Reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetősége a diákoknak hasonló táborokban való részvételre!

Tibolyné Hajdú Aliz
Udvari Mária