Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kalandozó tábor – két turnusban

Elsődleges célunk a játékos ismeretszerzés, képességfejlesztő, önismereti, valamint közösségépítő játékok. A kártya- és társasjátékok mellett nagyon népszerűek voltak az udvari ügyességi játékok (gólyaláb) és a szervezett mozgásos tevékenységek. Ezek az örömteli együttműködést, az egymáshoz való alkalmazkodást, odafigyelést, megértést, elfogadást erősítik a 6-10 éves gyermekeinkben.
A játékok mellett kézműves foglalkozások zajlottak: gipszöntés, falfestés, karkötőfonás, apró ajándéktárgyak készítése szeretteiknek.
Kirándultunk, hogy közeli környezetünket újra felfedezzük és új élményeket szerezzünk. A falu végén, a Hubertus Bt. területén szemügyre vettük a búza aratási folyamatát, megfigyelhettük az ott dolgozó mezőgazdasági gépeket és még a bálaszállító traktorba is beülhettünk. Kerékpáros napot tartottunk. Az elméleti oktatást követően az iskola udvarán épített ügyességi pályán gyakoroltunk, majd libasorban eltekertünk Sáripusztára, a Hunyadi kastélyhoz.
A Gamesz dolgozói jóvoltából betekinthettünk a munkagépek világába és a gyerekek ki is próbálhatták a fűnyíráshoz használatható gépeket, kistraktorokat. Nagyon élvezték ezt a lehetőséget.
A kánikula miatt vizes programokkal próbáltuk a hőséget elviselhetővé tenni. A gyerekek örömére a marcali fürdő csúszdás és élménymedencéje, valamint a Balaton hűsítő hullámai adtak felejthetetlen élményt. Az előző évekhez hasonlóan a MarcLali játékház most is szórakoztató kikapcsolódást nyújtott a gyerekeknek.
Beszélgetőkörök keretében állatokról, növényekről, közlekedésről, hétköznapi dolgokról tartottunk elmélkedést, véleménynyilvánítást. Közlekedtünk kisvasúton, buszon és városnéző kisvonaton is, de a balatoni hajókat is szemügyre vettük.
Idén Marcaliban a Korzó Művelődési Központban megnéztük az időszakos tárlatot és a Mesterek és műhelyek című kiállítást, ahol betekintést nyertünk a régi idők mesterségeibe, - kékfestő, cipész, lakatos, mézeskalácsos, köteles -, akiknek eszközkészletét, mesterségbeli tudását a kiállítás bemutatja.
Az első tábor utolsó napján délelőtt Keszthelyre kirándultunk, majd délután záróbulit tartottunk karaoke partyval és gofrisütéssel egybekötve.
A második turnus végén délelőtt fiaink a balatonfenyvesi gokart pályán csírázó vezetői tudásukkal kápráztattak el minket, majd délután a kéthelyi önkéntes tűzoltók bemutatója után tűzoltást és élményfröcskölést tartottunk gofrisütéssel egybekötve.
Táborzárásként emléklapot s kis ajándékot osztottunk a táborozó gyerekeknek.

Molnár Marianna
Nemes Béláné
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Gyászhír
(2021. I.szám Tavasz)
·KIARA kiállításáról…
(2018. II.szám Nyár)
·Folyamatosan járőröznek a polgárőrök a településen
(2016. I-II.szám Nyár)
·Arcok a múltból…
(2015. IV.szám Tél)
·Nagyok mennek, kicsik jönnek
(2014. II.szám Nyár)
·Nagyon fontos cseppek
(2012. I.szám Tavasz)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. II.szám Nyár)
·Tavaszvárás az óvodában
(2008. I.szám Tavasz)
·Egészségügyi hírek
(2005. IV.szám Tél)
·Házi szaloncukor
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.10 msodperc