Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kalandozó tábor – két turnusban

Elsődleges célunk a játékos ismeretszerzés, képességfejlesztő, önismereti, valamint közösségépítő játékok. A kártya- és társasjátékok mellett nagyon népszerűek voltak az udvari ügyességi játékok (gólyaláb) és a szervezett mozgásos tevékenységek. Ezek az örömteli együttműködést, az egymáshoz való alkalmazkodást, odafigyelést, megértést, elfogadást erősítik a 6-10 éves gyermekeinkben.
A játékok mellett kézműves foglalkozások zajlottak: gipszöntés, falfestés, karkötőfonás, apró ajándéktárgyak készítése szeretteiknek.
Kirándultunk, hogy közeli környezetünket újra felfedezzük és új élményeket szerezzünk. A falu végén, a Hubertus Bt. területén szemügyre vettük a búza aratási folyamatát, megfigyelhettük az ott dolgozó mezőgazdasági gépeket és még a bálaszállító traktorba is beülhettünk. Kerékpáros napot tartottunk. Az elméleti oktatást követően az iskola udvarán épített ügyességi pályán gyakoroltunk, majd libasorban eltekertünk Sáripusztára, a Hunyadi kastélyhoz.
A Gamesz dolgozói jóvoltából betekinthettünk a munkagépek világába és a gyerekek ki is próbálhatták a fűnyíráshoz használatható gépeket, kistraktorokat. Nagyon élvezték ezt a lehetőséget.
A kánikula miatt vizes programokkal próbáltuk a hőséget elviselhetővé tenni. A gyerekek örömére a marcali fürdő csúszdás és élménymedencéje, valamint a Balaton hűsítő hullámai adtak felejthetetlen élményt. Az előző évekhez hasonlóan a MarcLali játékház most is szórakoztató kikapcsolódást nyújtott a gyerekeknek.
Beszélgetőkörök keretében állatokról, növényekről, közlekedésről, hétköznapi dolgokról tartottunk elmélkedést, véleménynyilvánítást. Közlekedtünk kisvasúton, buszon és városnéző kisvonaton is, de a balatoni hajókat is szemügyre vettük.
Idén Marcaliban a Korzó Művelődési Központban megnéztük az időszakos tárlatot és a Mesterek és műhelyek című kiállítást, ahol betekintést nyertünk a régi idők mesterségeibe, - kékfestő, cipész, lakatos, mézeskalácsos, köteles -, akiknek eszközkészletét, mesterségbeli tudását a kiállítás bemutatja.
Az első tábor utolsó napján délelőtt Keszthelyre kirándultunk, majd délután záróbulit tartottunk karaoke partyval és gofrisütéssel egybekötve.
A második turnus végén délelőtt fiaink a balatonfenyvesi gokart pályán csírázó vezetői tudásukkal kápráztattak el minket, majd délután a kéthelyi önkéntes tűzoltók bemutatója után tűzoltást és élményfröcskölést tartottunk gofrisütéssel egybekötve.
Táborzárásként emléklapot s kis ajándékot osztottunk a táborozó gyerekeknek.

Molnár Marianna
Nemes Béláné
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2017. IV.szám Tél)
·1%
(2017. I.szám Tavasz)
·Lányok, akik meg tudják védeni magukat
(2015. III.szám Ősz)
·Húsz éve áll a könyvtár élén Kovács Lajosné könyvtáros
(2013. IV.szám Tél)
·Önkormányzati tájékoztató
(2011. IV.szám Tél)
·Ez a nap más, mint a többi!
(2010. II.szám Nyár)
·Téli ünnepeink, műsoraink, programjaink az óvodában
(2007. IV.szám Tél)
·Megemlékezés az iskolában
(2005. III.szám Ősz)
·Az influenzáról...
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc