Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben

Jóga Balaton Sport- és Életmódközpont működik a Honvéd utcában

Azt hiszem, hogy sosem fogom elfelejteni 2020 márciusát, azt a hónapot és időszakot, amely teljesen átírta az addigi életünket. Éppen a budapesti jógastúdióm tavaszi átfestésén dolgoztam, amíg a férjem elutazott egy szezonzáró ausztriai síelésre, édesanyám pedig lelkesen készült a naptárában már jó előre beírt gyermekrendezvényekre. Külföldről ugyan érkeztek az aggasztóbbnál aggasztóbb hírek, de valahogy nem vettük ezeket elég komolyan. Olyan új és számunkra ismeretlen élethelyzet volt ez, amelyre okosan felkészülni talán csak így utólag lehetne.

Kaptam fotókat magas hegyekről és csodaszép havas tájakról, küldtem fotókat csakra színű falakról és indiai dekorációkról, aztán eltelt pár nap, az események felgyorsultak, és mint egy lavina, teljesen elsodortak. Beütött az első hullám, amelynek első hetében a férjemet 10 év munkaviszony után elbocsájtották, engem (mint sportoktatót) egyik napról a másikra ideiglenes (összesen amúgy 7 hónapos) bezárásra „ítéltek”, a várt rendezvényeinket pedig sorra törölték. Értettünk és elfogadtunk mindent, de közben kezünkben tartva az akkor másfél éves kislányunkat, mondhatom nem ez volt életünk legfelhőtlenebb időszaka.

Az élet ugyan hirtelen becsukott előttünk minden ajtót, viszont, ahogy szerencsére lenni szokott, kinyitott egy kaput, Kéthely felé. Világéletünkben vidéken, a természet közelében, nyugalomban szerettünk volna élni, így közös erővel úgy döntöttünk, elölről kezdjük, amit csak lehet. Bújtuk az ingatlanhirdetéseket egészen addig, amíg beleszerettünk egy saját kis kiviligettel rendelkező, sárga házba a Honvéd utcában. Autóba pattantunk, közel 200 km-t vezettünk azért, hogy végre ne csak a képek alapján tervezzünk, és mikor megérkeztünk, azonnal tudtuk, hogy ez lesz az: az új életünk első „építőkockája”. Mindez október közepén volt és a karácsonyt már itt töltöttük.

Az év eleje építkezéssel, a legfontosabb dolgok felújításával telt, hiszen a célunk az volt, hogy egy, addig raktárnak használt épületből kialakítsuk a Jóga Balaton Sport- és Életmódközpontot. Tervünk az volt, hogy ne egy átlagos jógastúdiót hozzunk létre, hanem egy olyan közösségi teret, ahol a legkisebbektől a legidősebb korosztályig mindenki otthonra talál. Éppen ezért a kisgyermekekre is gondolva, a mozgásos órákkal párhuzamosan elindítottuk a kreatív kézműves házunkat, amely a felnőtt foglalkozások alatt interaktív gyermekmegőrzőként funkcionál.

2021 tavaszán pedig végre, az éppen aktuális kormányrendelet értelmében megnyithattunk, így 5 hónapja fogadhatjuk a jógára, mozgásra, aktív kikapcsolódásra vágyó vendégeinket. Hihetetlen, hogy még csak pár hónap telt el, de ezalatt a rövid időszak alatt már túl vagyunk 2 nyári táboron, egy színpadi fellépésen és számos, csodaszép közös foglalkozáson, élményen. Számunkra hatalmas boldogságot jelent az, hogy minden nap négy órakor kinyithatjuk a ház kapuját, és most már heti 12 órában biztosíthatunk foglalkozásokat, tényleg minden korosztálynak.

Sok fejlesztési tervünk van még, és számos előttünk álló feladat, de mindez nem tántorít el, sőt inspirál arra, hogy még jobbak, vendégcentrikusabbak legyünk!

Ezúton is szeretném megköszönni a sok támogatást és szeretetet, amit eddig kaptunk, és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy itt, Kéthelyen kezdhettünk új életet! Aki pedig az őszi, téli szürke hétköznapokat szeretné színesíteni egy testet-lelket megmozgató közös gyakorlással, nyitott ajtókkal és melegséggel várjuk!

Gyuris-Laurik Szilvia
Jóga Balaton