Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Önkormányzati hírek

Járványhullámok jönnek, járványhullámok mennek, de a munka nem áll meg. Önkormányzatunk a teljes vírusjárvány alatt zavartalanul működött, minden feladatot teljeskörűen elláttunk.
A pályázatok összességében jól haladnak, azonban a kerékpárút-építés sajnos még nem indult el. Egészen tavaszig jó ütemben haladtak az előkészítő munkálatok, azonban ekkor egy online tervzsűrit* szervezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amin részt vettek a különböző kerékpáros szervezetek mellett az Államkincstár és a szakmai résztvevők. Ezen tervzsűrin olyan javaslatokkal álltak elő, melyeket az akkor már engedélyeztetés alatt álló tervek nem tartalmaztak. Ekkor a tervezési folyamatokat újra kellett indítani, így most késő őszre készülnek el az új tervek. Ezzel legalább ¾ éves csúszásba került a projekt, ugyanakkor egy műszakilag sokkal jobb kialakítás került kidolgozásra. Bízzunk benne, hogy most már újra lendületet kap a fejlesztés, és jövő év elején megkezdődhet a kivitelezés. Addig viszont még nagyon sok dolgunk van.
A nyár folyamán gőzerővel dolgoztak a kivitelezők az általános iskola teljes felújításán. Önkormányzatunk sikeres pályázatából energetikai felújítást végzett, melynek keretein belül teljesen megújult az épület homlokzata, a tetőtéri termek, a lapostető szigetelése, a tornaterem teljesen új fedést kapott, valamint az épület tetejére 30 kW-os napelem rendszert telepítettünk. A fűtéskorszerűsítés hatására végre az épület folyosóin is van fűtés. Az önkormányzati fejlesztés mellett a tankerület vállalta az épület teljeskörű belső festését. Örülünk, hogy az iskola épülete végre megújult, korszerű hőtechnikai adottságokkal rendelkezik. Az iskola épületével párhuzamosan dolgoztak az önkormányzati hivatal külső felújításán. A régi, rossz állapotban lévő konvektorok helyére új, korszerű hőszivattyús fűtési rendszer lett kialakítva, napelemes rendszer került az épület tetejére, és a teljes homlokzat megújult. A tél folyamán elkészül az épület belső festése is, így hosszú évek óta várt fejlesztés valósul meg.
Magyar Falu program keretein belül 2020-ban nyújtottunk be pályázatot, melyből idén nyáron végre meg tudtuk kezdeni a művelődési ház belső felújítását. A táncterem, a klubterem, valamint a vizesblokk újult meg teljesen. A 23 millió forintos beruházásból új fűtési rendszert is építettünk. A pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés mellett önerőből a színpadon új padozat készült, új függönyök kerültek beszerzésre, valamint folyamatban van a másik kisterem padlóburkolása. Ezekkel a fejlesztésekkel ismét nagyot léptünk előre. Mindeközben több pályázatból sorban új eszközöket vásárolunk. Új székeket, asztalokat, nagyméretű hűtőszekrényt vettünk. Települési értéktár kiállításainak megtartásához különböző kiállítási kellékeket tudunk beszerezni (képakasztó sínrendszert, megállító táblákat, tévékészüléket). Ezekkel a nyár folyamán kiállítást is tartottunk szabadtéren az általános iskolások munkáiból, míg az új táncteremben ifjabb Pozsgai József fotóiból. Bízunk benne, hogy a jövőben lesz lehetőségünk a moziterem teljes felújítására. Sajnos az épület ezen része nagyon rossz állapotban van, így nagyon ráférne a fejlesztés.
Az idei évben is pályáztunk a Magyar Falu program keretein belül. Idén új fogorvosi szék beszerzésére, melyet sikeresen meg is nyertünk, így a nyár folyamán beszerelésre került az új eszköz, melyhez önkormányzatunk 1,6 millió forint önerőt biztosított.
Az idei évben csatlakoztunk Balatonújlak csapadékvíz-elvezetési projektjéhez. Hamarosan közbeszerzés keretein belül kiválasztásra kerül a kivitelező a településünket érintő szakasz munkálataira. Ebből zárt csapadékvíz-elvezető árok fog készülni a Jókai utcában, a temető, valamint a sportpálya előtti részen, felújításra kerülnek az Ady Endre utca déli oldalán a gépkocsibehajtók, és felújítjuk a Balaton utcai üzletsor mögötti árokszakaszt.
Pályázatok mellett több önerős beruházás is készült. A korábban említett színpadfelújítás mellett elkészült az új busz garázsa, felújításra került az egyik óvodai csoportszoba padlója, az udvari épületek, nagyméretű előtető készült az óvoda bejáratához, rövidesen megkezdik az óvodai parkoló bővítését, valamint új garázs, és térköves parkoló készült a szociális szolgáltatónál.
A tervek nem fogynak, ahogy a feladatok sem. Megállás nélkül azon dolgozunk, hogy településünk folyamatosan fejlődjön. Fontos ez a fejlődés, hisz csak így tudunk versenyképesen fennmaradni a kistelepülések között, így leszünk továbbra is vonzóak. Amennyiben javaslataik vannak, kérjük segítsék munkánkat, küldjék el ötleteiket nekünk a polgarmester@kethely.hu címre, vagy akár a Kéthely Közélet Facebook oldalra írt üzenetben.
Bízunk abban, hogy az őszi-téli programjainkat meg tudjuk tartani, és a vírushelyzet nem húzza keresztbe számításainkat. Tervezzük színházi előadások megtartását, karácsonyi harangkoncertet, adventi műsorokat, falu karácsonyát.

*Tervzsűri - más szóval tervtanács: a tervtanácsokról szóló 252/2006. (XII.07.) kormányrendelet tette lehetővé létrehozásukat. A tervtanácsnak hatósági jogköre nem lehet, csupán tanácsadói, szakértői szerepe van. Amennyiben jogszabály vagy egyéni megítélés miatt a benyújtott terv tervtanács elé kerül, addig a hatósági engedélyeztetést felfüggesztik vagy meg sem kezdik. Forrás: koos.hu

Molnár Balázs
polgármester
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
(2019. III.szám Ősz)
·Kristóf útja töretlen
(2019. I.szám Tavasz)
·Települési értékeinkről
(2017. I.szám Tavasz)
·Spanyolországi Európa-bajnokság
(2014. IV.szám Tél)
·Hunyadi utcától a Magyari utcáig
Töredékek
(2013. III.szám Ősz)
·A Művelődési ház hírei
(2011. I.szám Tavasz)
·Mándli Sándorné Németh Marianna képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Emlékezés
(2009. I.szám Tavasz)
·Kéthely híres szülöttei:
Hegedűsné Bodenburg Lina
(2006. I.szám Tavasz)
·„Icipici ovis vagyok…”
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc