Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám

Sportélet Kéthelyen

Nemcsak az új tanév, hanem az új bajnokságok, versenyek is megkezdődtek az ősszel sportolóink számára. Körülnéztünk szakosztályainknál, kinek hogy sikerült a rajt a bajnokságokban, illetve milyen eredményeket értek el fiataljaink a különböző versenyeken.
Sportkörképünket kezdjük a legnagyobb tömegeket megmozgató labdarúgók háza táján, ahol az óvodásoktól a felnőttekig szervezett keretek között tréningeznek és versenyeznek focistáink.
A legkisebbek a „Bozsik program” keretében három korosztályban sportolhatnak. Az U7-, U9- és U11-es csapat Balatonkeresztúron és Balatonszentgyörgyön vett részt egy-egy tornán, ahol igazából a szereplés a lényeg, az eredményt nem számolják. A játék, a minél több mérkőzés a fontos a gyerekek nagy örömére.
Az U9-, U11-es korcsoport legtehetségesebbjei Lengyeltótiban egy válogató tornán mérettettek meg. A cél az alközpont válogatottjának kialakítása volt. Községünkből Hosszú Barna és Bogdán Patrik jutott be a legjobbak közé.
A Bozsik programból „kiöregedett” játékosok számára is van sportolási, sőt versenyzési lehetőség ettől az évtől. A Marcali Körzet serdülő korosztályában vesznek részt a kéthelyi fiatal focisták. Szervezett formában, nagy pályán játszanak hétről-hétre bajnoki mérkőzéseket. Ez az év még a tanulásé, de nagy a lelkesedés, amely reméljük kitart, hogy jövőre már az eredmények is javuljanak.
Az ifjúsági csapat jól kezdte az idei bajnokságot, 8 mérkőzésből 4 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, a 8. helyen állnak a táblázaton. Bíztató a 8 meccsen lőtt 60 góljuk, ennél többet csak az első helyen álló gárda szerzett.
A felnőttek idén a döntetlen specialisták: 8 forduló után 2 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereséggel állnak szintén a 8. helyen. Legutóbb fontos mérkőzésen sikerült nyerniük az erős Zamárdi ellen, ami bíztató lehet a folytatásra.
A kézilabdázó hölgyek sok gonddal, problémával kezdték az idei szezont, ami az eredményeiken is meglátszik. A tavalyi bajnokság bronzérmese a szerény 9. helyen áll jelenleg, 2 győzelemmel és 3 vereséggel. Nem elég gond a sok hiányzó (sérülés, anyai örömök), még az egyik győzelmüket és ezzel járó kettő pontot is elvették, mivel a Böhönye csapata visszalépett, így minden eredményüket törölték.
Mezei futóversenyt rendeztek Marcaliban, ahol iskolánk sportkörének (ISK) atlétái is szerepeltek, szép eredményekkel térhettek haza. Az I. korcsoportos lányoknál Orsós Tamara első, Bajnok Eszter második helyezést ért el. A csapat összesítésben második helyen végzett. A II. korcsoportos lányoknál Kovács Petra második, a III. korcsoportban Bogdán Auguszta harmadik lett.
A legnagyobb fiúk versenyében (IV. korcsoport) csapatgyőzelem született, a csapat tagjai Török Richárd, Köcski Tamás, Orsós István, Bogdán Máté, Orsós Kornél.
A VIII. Zrínyi Sakktornán Kaposváron Havanecz Bianka képviselte iskolánkat, ismét nagyszerűen versenyezve elnyerte a Zrínyi Kupát.

Nagy Gábor
(2005. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Új tűzoltóautó átadása
(2019. I.szám Tavasz)
·A Kéthelyi Általános Iskola Szülői Szervezetének munkájáról
(2017. II.szám Nyár)
·Tavaszi túra
(2016. I-II.szám Nyár)
·Helytörténeti vetélkedő 2014
(2014. II.szám Nyár)
·A Nyitott Klub programjairól
(2012. IV.szám Tél)
·Új tanítónő az iskolában
(2011. III.szám Ősz)
·Ez a nap más, mint a többi!
(2010. II.szám Nyár)
·Templomi események
(2007. II.szám Nyár)
·Óvodai tavaszvárás
(2006. I.szám Tavasz)
·Gondolatok a település sportjáról
(2004. I.szám Tavasz)




PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc