Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Németh István nyomdokain

A Kéthelyért Egyesület 2021. október 9-én szervezte meg az I. Németh István Emléktúrát. A résztvevők megemlékeztek Németh Istvánról, a kéthelyi általános iskola egykori tanáráról, volt települési képviselőről, aki diákjait rendszeresen invitálta a természetbe. A kéthelyi önkormányzattól 9.00 órakor kényelmes tempóban indultunk a Kezesfa irányába. Az út – az előző napok esőzése miatt – kissé sáros volt, de nem okozott nehézséget a csapat számára. A több mint 5 km-es útszakasz megtétele után a Kezesfánál pótoltuk az elégetett kalóriákat, majd felkutattuk az itt elhelyezett geoládát. Ezután feleségem, Vidák Tünde néprajzkutató Horváth László: Az elveszett templomtorony 2. címet viselő könyvéből felolvasta a „Vadászkastély a dombtetőn” című történetet. Ezt követően „Pörkütt Marci” egykori betyár sírjához indultunk. Márton fejfájánál meghallgattunk még egy mondafélét az említett könyvből, amely „Az utolsó futás” című történetben beszélte el a betyár halálát. Gelencsér András kitartó útkeresésének eredményeként megtaláltuk a második geoládát is a sírhely közelében. Majd hazafelé vettük az irányt. A Ludér-árkon átkapaszkodva, az erdészház maradványai mellett hagytuk magunk mögött a már sárguló erdőt. Mivel 16 fős csapatunk továbbra is nyitott volt a helyi értékek megismerésére, ezért rövid időre letértünk a kijelölt útvonalról, és szemrevételeztük a Kéthelyi Települési Értéktárban is rögzített Kokas-hidat. Jókedvűen értük el a falut három óra táján.

A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát. Következő túránkat a halastó irányába szervezzük. Az indulás előtt legalább egy héttel jelezzük, milyen útvonalon fognak haladni a gyalogtúra résztvevői. Barátsággal várjuk az érdeklődőket!

Dávid Tamás
elnök
Kéthelyért Egyesület
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Üzenet haza
(2020. III.szám Ősz)
·Településképi Arculati Kézikönyv
(2017. IV.szám Tél)
·1%
(2017. I.szám Tavasz)
·„Én nem a győztest éneklem”
(2015. II.szám Nyár)
·Sakkverseny Kéthelyen
(2014. I.szám Tavasz)
·Kirándulás Angliába
(2011. II.szám Nyár)
·Rajz- és mesemondóverseny a könyvtárban
(2009. IV.szám Tél)
·Itt a tél...
(2007. IV.szám Tél)
·Imádkozzunk Magyarországért
(2005. III.szám Ősz)
·Gazdag programok az óvodában
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc