Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Németh István nyomdokain

A Kéthelyért Egyesület 2021. október 9-én szervezte meg az I. Németh István Emléktúrát. A résztvevők megemlékeztek Németh Istvánról, a kéthelyi általános iskola egykori tanáráról, volt települési képviselőről, aki diákjait rendszeresen invitálta a természetbe. A kéthelyi önkormányzattól 9.00 órakor kényelmes tempóban indultunk a Kezesfa irányába. Az út – az előző napok esőzése miatt – kissé sáros volt, de nem okozott nehézséget a csapat számára. A több mint 5 km-es útszakasz megtétele után a Kezesfánál pótoltuk az elégetett kalóriákat, majd felkutattuk az itt elhelyezett geoládát. Ezután feleségem, Vidák Tünde néprajzkutató Horváth László: Az elveszett templomtorony 2. címet viselő könyvéből felolvasta a „Vadászkastély a dombtetőn” című történetet. Ezt követően „Pörkütt Marci” egykori betyár sírjához indultunk. Márton fejfájánál meghallgattunk még egy mondafélét az említett könyvből, amely „Az utolsó futás” című történetben beszélte el a betyár halálát. Gelencsér András kitartó útkeresésének eredményeként megtaláltuk a második geoládát is a sírhely közelében. Majd hazafelé vettük az irányt. A Ludér-árkon átkapaszkodva, az erdészház maradványai mellett hagytuk magunk mögött a már sárguló erdőt. Mivel 16 fős csapatunk továbbra is nyitott volt a helyi értékek megismerésére, ezért rövid időre letértünk a kijelölt útvonalról, és szemrevételeztük a Kéthelyi Települési Értéktárban is rögzített Kokas-hidat. Jókedvűen értük el a falut három óra táján.

A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát. Következő túránkat a halastó irányába szervezzük. Az indulás előtt legalább egy héttel jelezzük, milyen útvonalon fognak haladni a gyalogtúra résztvevői. Barátsággal várjuk az érdeklődőket!

Dávid Tamás
elnök
Kéthelyért Egyesület
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Egyszerűen szép
(2020. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tervek 2019-re
(2019. I.szám Tavasz)
·Vadgesztenyefáink története
(2017. II.szám Nyár)
·Egy gazdag életmű
(2014. IV.szám Tél)
·Utcák közti focibajnokság – 2013
(2013. III.szám Ősz)
·Óvodánk eseménynaptára a 2010-2011-es nevelési évben
(2010. IV.szám Tél)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. II.szám Nyár)
·Emlékezés
(2009. I.szám Tavasz)
·Március 15.
(2006. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc