Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Aranysakál és róka “létük” csúcspontján

Az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás helyszínéül szolgált a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ 2021. szeptember 25-től október 14-ig. Ennek kiemelt eseménye volt szeptember 30. – október 3. között a FeHoVa Plusz. Idén nálunk rendezték meg a XII. Preparátor Európa-bajnokságot is, mely látványos eleme volt a rendezvénysorozatnak.
Ennek a bajnokságnak hagyományosan Longarone (Olaszország), Salzburg (Ausztria) vagy Budapest ad otthont. Ezen indult Mika Szabolcs (MANSA Preparátor Műhely), akit a Kéthelyen újság 2020./I. számában már bemutattunk olvasóinknak.

- Hallottam, hogy nagyon szép eredménnyel büszkélkedhetsz, Európa-bajnoki első hely, gratulálok! Mondj valamit a versenyről!

- Az ETC (Európai Preparátor Szövetség) rendezésében 37 ország preparátorai képviseltették magukat, száznál több alkotással. Három divízióban: Kezdő, Professzionális és Mester, ezeken belül többféle kategóriában lehetett nevezni. A szájában rókát tartó aranysakál preparátummal, Professzionális divízióban, “Emlős csoport” kategóriában indultam. Sokan versenyeztek ebben a kategóriában, pl. orosz, amerikai, szlovén, ukrán preparátorok és egy kanadai is, aki háromszoros világbajnok. Három bíráló – orosz, amerikai és német – pontozta a versenymunkákat. Az amerikai bíró hiányolta a szenvedést a rókámon, emiatt pontot vesztettem. A szigorú versenyszabályzat szerint haláltusát, vért tilos megjeleníteni, ezért nem törekedtem túl drámai látványt létrehozni. A kritikából persze építkezni fogok a jövőben. Ennek ellenére meglett a kék szalaghoz szükséges pontszám, tehát első helyezést ért el a preparátumom.

- Alig múlt egy éve, hogy “ A versenyeken további szép eredményeket, a munkádhoz, egyéb tevékenységeidhez kiteljesedést, jó erőt, egészséget!” kívántam neked. Remélem, minden kívánságom hasonlóképpen teljesül! Szabolcs, büszkék vagyunk rád!

Balázs Andorné
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. II.szám Nyár)
·Hasznos ismeretek tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Nova Raca-n jártak rajzosaink
(2016. I-II.szám Nyár)
·Hetven éve történt*
(2015. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2013. IV.szám Tél)
·NB III-as női kézilabdában Kéthely csapata bajnoki címet nyert
(2011. II.szám Nyár)
·A régi disznóölések
(2009. IV.szám Tél)
·Hagyományőrző Szüreti Fesztivál 2007
(2007. III.szám Ősz)
·Országos kompetenciamérés
(2007. II.szám Nyár)
·Gondolatok volt iskolámról
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc