Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Aranysakál és róka “létük” csúcspontján

Az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás helyszínéül szolgált a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ 2021. szeptember 25-től október 14-ig. Ennek kiemelt eseménye volt szeptember 30. – október 3. között a FeHoVa Plusz. Idén nálunk rendezték meg a XII. Preparátor Európa-bajnokságot is, mely látványos eleme volt a rendezvénysorozatnak.
Ennek a bajnokságnak hagyományosan Longarone (Olaszország), Salzburg (Ausztria) vagy Budapest ad otthont. Ezen indult Mika Szabolcs (MANSA Preparátor Műhely), akit a Kéthelyen újság 2020./I. számában már bemutattunk olvasóinknak.

- Hallottam, hogy nagyon szép eredménnyel büszkélkedhetsz, Európa-bajnoki első hely, gratulálok! Mondj valamit a versenyről!

- Az ETC (Európai Preparátor Szövetség) rendezésében 37 ország preparátorai képviseltették magukat, száznál több alkotással. Három divízióban: Kezdő, Professzionális és Mester, ezeken belül többféle kategóriában lehetett nevezni. A szájában rókát tartó aranysakál preparátummal, Professzionális divízióban, “Emlős csoport” kategóriában indultam. Sokan versenyeztek ebben a kategóriában, pl. orosz, amerikai, szlovén, ukrán preparátorok és egy kanadai is, aki háromszoros világbajnok. Három bíráló – orosz, amerikai és német – pontozta a versenymunkákat. Az amerikai bíró hiányolta a szenvedést a rókámon, emiatt pontot vesztettem. A szigorú versenyszabályzat szerint haláltusát, vért tilos megjeleníteni, ezért nem törekedtem túl drámai látványt létrehozni. A kritikából persze építkezni fogok a jövőben. Ennek ellenére meglett a kék szalaghoz szükséges pontszám, tehát első helyezést ért el a preparátumom.

- Alig múlt egy éve, hogy “ A versenyeken további szép eredményeket, a munkádhoz, egyéb tevékenységeidhez kiteljesedést, jó erőt, egészséget!” kívántam neked. Remélem, minden kívánságom hasonlóképpen teljesül! Szabolcs, büszkék vagyunk rád!

Balázs Andorné
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Gyászhír
(2021. I.szám Tavasz)
·Terjed a Szenior Örömtánc
(2019. I.szám Tavasz)
·Eseménydús évet zárt a művelődési ház
(2016. IV.szám Tél)
·Sakk
(2015. IV.szám Tél)
·Látványborászat a falu szélén
(2013. II.szám Nyár)
·Boszorkányos történet
(2012. I.szám Tavasz)
·Versenyek és kiemelkedő eredmények a 2009/2010. tanévben (válogatás)
(2010. II.szám Nyár)
·A Kéthelyért Egyesület éves beszámolójából
(2008. II.szám Nyár)
·Boszorkánybál a művelődési házban
(2006. I.szám Tavasz)
·10 éves az Asszonykórus
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc