Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Le a cipőkkel! Elkészült!

„A mezítlábas parkok, vagy más néven Kneipp-parkok ötlete Sebastian Kneipp által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapulnak. Ezekben a parkokban olyan különleges utakon gyalogolhatunk, melyeknek burkolata eltérő alapanyagokból készült, közben változatos talpmasszázsban részesülünk. Minden felület más-más reflexpontot stimulál és egészségügyi hatásai is vannak.

  • Javítja az idegrendszerünk állapotát
  • Jót tesz a keringési rendszerünknek
  • Erősíti az izmainkat a különböző terepeken, a láb kisizmai sokat dolgoznak, erősödnek, velük együtt az ízületi helyzetérzés, a koordináció és az egyensúly is.
  • Megakadályozza a lúdtalpat
  • A reflexzónák masszírozásával az összes szervünket képes stimulálni, javítja az anyagcserét, az emésztést és a migrénre is jótékonyan hat. (Forrás: www.visitbuk.hu)”

Ezek a jó tulajdonságok fokozhatók úgy, ha direkt más és más felületeket alakítunk ki egymás után, amin végig lehet sétálni. Ezért fontos cél volt, hogy a különféle természetes anyagokból készülő mezőkben minél változatosabb felületeken lépkedhessenek a kicsik.
A kedvező egészségügyi hatások mellett a gyermekek számára jó mókának tűnt, és nem utolsó sorban esztétikailag is szerettük volna feldobni a bölcsődei bejárat melletti, amúgy kihasználatlan területet. Három az egyben: mezítlábas ösvényt, virágoskertet és fűszernövénykertet alakítottunk ki, ahol madáritató és rovarhotel is helyet kapott, hiszen a rovarok a kert fontos lakói. Egy részük elpusztítja a kártékony rovarokat, míg más rovarok – méhek, pillangók – pedig a beporzást segítik.
A tervezéstől a kivitelezésig bő egy év telt el. Tudtuk, hogyha megcsináljuk, akkor annak minőséginek kell lennie, ami nem kevés anyagi és fizikai munkát igényel.
Akik nélkül nem sikerülhetett volna: Köszönjük mindenkinek, aki 2020 júniusában részt vett a „Játék-Világ Közalapítvány” szervezésében a Retro diszkón, illetve támogatói jegyet vásárolt. Nikula András Csabának, aki egy havi képviselői tiszteletdíjának felajánlásával támogatta az alapítványunkat. Köszönet a Bélafa Kft.-nek, amely az összes faanyagot ingyenesen ajánlotta fel részünkre. Hálás köszönet Kormos Andrásnak, aki felvállalta a kert vázának kialakítását és Péter Balázsnak, aki a faanyagok összeszerelésében segített. A Gamesz munkatársai végezték az előzetes földmunkákat és a kertbe a kavicsok, kövek szállítását, feltöltését. Az eltérő nagyságú kövek mellett különböző felületek is helyet kaptak, mint a sárgahomok, szürkehomok, fenyőmulcs, fakéreg, fakorongok, az utóbbit Horváth Györgytől kaptuk, 5cm vastagságúra felfűrészelve. Utoljára ugyan, de nem utolsósorban megköszönöm a kolléganők kitartó, lelkes munkáját, akikkel az elkészült alkotásnak együtt örülhettünk!

Fenntartónknak köszönhetjük, hogy az idén a melléképületeink felújítása is elkészül, és a nyáron egyik csoportszobánkba a már felújíthatatlan szalagparketta helyett linóleum került.
A nevelési évünket így sokkal kellemesebb, szebb környezetben indíthattuk.
Szeptemberben a kedvező időjárásnak köszönhetően a mezítlábas ösvényünket már ki is próbálhattuk, és a szép őszi időben a szokásos szüreti napunkat is megtarthattuk az óvodában, bölcsődében.

Szűcs Judit Magdolna
intézményvezető
(2021. II.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen
(2020. II.szám Nyár)
·Sakk
(2017. IV.szám Tél)
·Közelítettünk…
(2016. III.szám Ősz)
·Aktív működésbe kezdett a Polgárőr Egyesület
(2015. III.szám Ősz)
·Gyémánt diploma
(2014. II.szám Nyár)
·Kiemelkedő versenyeredmények a 2011-12-es tanévben
(2012. II.szám Nyár)
·Mándli Sándorné Németh Marianna képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Kórus
(2008. II.szám Nyár)
·Németverseny - Deutschwettbewerb
(2007. I.szám Tavasz)
·A tudás érték
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc