Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése

Kedvezményezett neve: Kéthely Község Önkormányzata
Projekt címe: Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
Projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-16-SO1-2019-00009
Támogatás összege: 465 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezési dátum: 2021.11.30.

A projekt célja a fenntartható közlekedési módok közül a kerékpáros és gyalogos közlekedés előnybe helyezése, mely átöleli a hivatásforgalmi közlekedők célcsoportja mellett a szabadidős és turisztikai közlekedést is; társadalmi spektrumában a munkaképes korosztály mellett előnyt biztosít az időskorúak és a fiatalkorúak mobilitásának is. A projekt célja az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó közlekedési stratégia megvalósítása, kiegészítve a közlekedésbiztonság javításával és a közlekedési komfort megteremtésével.
A programban közvetlenül érintett települések: Kéthely, Balatonújlak, Balatonkeresztúr és Balatonmáriafürdő. A program közvetetten kapcsolódik a Balatoni Bringakörút szomszédos településeihez, valamint dél felé Marcali járási központhoz, kelet felé Somogyszentpálhoz.
A települések kerékpárforgalmi adottságai: Balatonmáriafürdőt érinti a Balatoni Bringakörút, amelyhez ez a fejlesztési projekt csatlakozni kíván. Dél felé Kéthely és Marcali közt önálló kerékpárút létesült. A projekt tehát meglévő kerékpáros hálózatokat kapcsol össze.
Balatonújlak és Balatonmáriafürdő közötti szakaszon a járműforgalom (1350 j/nap) jelentősen alacsonyabb a 68. számú főúténál (3800 j/nap), így ezeken a településeken kerékpározhatók a meglévő közutak, így a kerékpáros forgalmat a gépjárműforgalommal vegyes forgalomban szándékozunk vezetni.
Kéthely településen önálló gyalog- és kerékpárút irányában halad a tervezési folyamat, azonban ez még sok egyeztetést igényel a különböző hatóságokkal, többek között a NIF Zrt-vel, akik a 68-as út felújításának tervezésével kerültek megbízásra.
A települések lakott területein kívül általában önállóan vezetett kerékpárút létesítményt tervezünk építeni, amely biztonságos és vonzó megoldást jelent a kerékpárosoknak. A csomópontok környezetében átvezetéseket alakítunk ki, amelyeket megfelelő forgalomtechnikai elemekkel és közvilágítással teszünk biztonságossá.
A fejlesztés során összesen 7.679 fm kerékpárút kialakítása tervezett.
A pályázatot Kéthely település önállóan nyújtotta be, és valósítja meg mind a négy községben, felvállalva a jelentős többletmunkát, ami ránk hárul, cserébe a jelentősen kisebb adminisztráció miatt.

(2021. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Előadás az úri hímzésről
(2019. IV.szám Tél)
·Megyei értékek
(2018. IV.szám Tél)
·In memoriam…
(2017. II.szám Nyár)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·1%
(2013. IV.szám Tél)
·A Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja tudósítása
(2012. III.szám Ősz)
·Pályázati felhívás gyűjtőmunkára
(2009. II.szám Nyár)
·Mesélő természet
(2007. III.szám Ősz)
·Iskolai farsang
(2006. I.szám Tavasz)
·Sítábori élményem
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc