Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Home office

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetnek köszönhetően sok szülő otthoni munkára, ún. home office-ra rendezkedett be, így ők meg tudták oldani a gyermekük felügyeletét, iskolai oktatásban való online részvételét, felkészülését, de sajnos voltak, akik elvesztették állásukat. A pandémia okozta bizonytalanság mindenkire rányomta bélyegét.

Én a Marcali Óvodai Központ Tündérliget óvodájában dolgozom óvodapedagógusként. A tavaszi óvodabezárások közvetlenül engem is érintettek, de szerencsére a rugalmas vezetésnek köszönhetően megoldottuk a munkaviszony folyamatosságának megőrzését jó gyakorlatok otthoni kidolgozásával, szabadsággal, munkában való részvétellel, mivel a gyermekek számára ebben a helyzetben is biztosítottunk folyamatos ügyeletet azok számára, akik ezt igényelték. Próbáltam személy szerint ezt az időszakot a nevelőmunka magasabb szakmai színvonalon történő alkalmazására, valamint a családomra fordítani. Ehhez szakirodalmakat tanulmányoztam, online tanfolyamon vettem részt, eszközöket készítettem, terveztem. A bezártság új szemléletet nyitott meg előttem is, olyan dolgokkal kezdtem el foglalkozni, amire eddig nem, vagy kevés időm volt pl. olvasás, a környezet szépítése, lakásátalakítás, kertgondozás, kerékpározás. A társas kapcsolatok hiányát más formában pótoltuk, előtérbe került nálam is az internet, a telefon szerepe, hiszen csak ezekkel volt lehetőségem közvetlen kommunikációra. Az őszi hullám alatt már szinte folyamatos nyitvatartással működhetett óvodánk is a szigorú higiéniai szabályokat betartva, így számomra, valamint a gyerekek és a szülők számára ez egyfajta könnyebbséget jelentett. A legkisebb gyermekem, Maja még csak 2. osztályba jár Marcaliba, a Mikszáth utcai iskolába, így ő nappali rendszerben tanulhatott végig, találkozhatott társaival, tanítóival. A tavaszi hullámban az online oktatást jól elsajátította, elfogadta, de hiányzott neki akkor nagyon a közösség, a kis barátai, tanítói. Reménykedve várjuk mi is, hogy ez a helyzet megoldódjon, és minél előbb visszatérhessen életünk a megszokott, régi kerékvágásba, vírusmentesen!

Molnár Szilvia
(2021. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
(2020. II.szám Nyár)
·A kéthelyi iskolában az EFOP 3.1.8-17-2017 „Együtt testvérként” c. pályázat zajlik jelenleg
(2018. I.szám Tavasz)
·Vecsernik Alexandra: Adventtől Karácsonyig
(2016. IV.szám Tél)
·Németh István
(2014. III.szám Ősz)
·Sikeres pályázat, lezárult közbeszerzés, új mikrobusszal gazdagodik településünk!
(2014. II.szám Nyár)
·Összefogás a gyermekekért
(2011. IV.szám Tél)
·Sportnap az óvodában
(2010. IV.szám Tél)
·Megemlékezés az elhunyt kéthelyi sportolókról
(2008. III.szám Ősz)
·A gesztenyegyűjtés jutalma
(2005. III.szám Ősz)
·Játék – zene – hangszerek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc