Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Home office

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetnek köszönhetően sok szülő otthoni munkára, ún. home office-ra rendezkedett be, így ők meg tudták oldani a gyermekük felügyeletét, iskolai oktatásban való online részvételét, felkészülését, de sajnos voltak, akik elvesztették állásukat. A pandémia okozta bizonytalanság mindenkire rányomta bélyegét.

Én a Marcali Óvodai Központ Tündérliget óvodájában dolgozom óvodapedagógusként. A tavaszi óvodabezárások közvetlenül engem is érintettek, de szerencsére a rugalmas vezetésnek köszönhetően megoldottuk a munkaviszony folyamatosságának megőrzését jó gyakorlatok otthoni kidolgozásával, szabadsággal, munkában való részvétellel, mivel a gyermekek számára ebben a helyzetben is biztosítottunk folyamatos ügyeletet azok számára, akik ezt igényelték. Próbáltam személy szerint ezt az időszakot a nevelőmunka magasabb szakmai színvonalon történő alkalmazására, valamint a családomra fordítani. Ehhez szakirodalmakat tanulmányoztam, online tanfolyamon vettem részt, eszközöket készítettem, terveztem. A bezártság új szemléletet nyitott meg előttem is, olyan dolgokkal kezdtem el foglalkozni, amire eddig nem, vagy kevés időm volt pl. olvasás, a környezet szépítése, lakásátalakítás, kertgondozás, kerékpározás. A társas kapcsolatok hiányát más formában pótoltuk, előtérbe került nálam is az internet, a telefon szerepe, hiszen csak ezekkel volt lehetőségem közvetlen kommunikációra. Az őszi hullám alatt már szinte folyamatos nyitvatartással működhetett óvodánk is a szigorú higiéniai szabályokat betartva, így számomra, valamint a gyerekek és a szülők számára ez egyfajta könnyebbséget jelentett. A legkisebb gyermekem, Maja még csak 2. osztályba jár Marcaliba, a Mikszáth utcai iskolába, így ő nappali rendszerben tanulhatott végig, találkozhatott társaival, tanítóival. A tavaszi hullámban az online oktatást jól elsajátította, elfogadta, de hiányzott neki akkor nagyon a közösség, a kis barátai, tanítói. Reménykedve várjuk mi is, hogy ez a helyzet megoldódjon, és minél előbb visszatérhessen életünk a megszokott, régi kerékvágásba, vírusmentesen!

Molnár Szilvia
(2021. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Helyesen író kéthelyi lányok
(2020. I.szám Tavasz)
·A Kéthely SE hírei
(2017. IV.szám Tél)
·Változás az önkormányzati konyha üzemeltetésében
(2017. III.szám Ősz)
·Trianoni emlékmű Kéthelyen
(2015. II.szám Nyár)
·Sakkhírek
(2014. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2011. IV.szám Tél)
·Fekete Csaba képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Bemutató tanítás az iskolában
(2008. I.szám Tavasz)
·Vizsgáztak a nyolcadikosok
(2007. II.szám Nyár)
·A kéthelyi művelődési ház tavaszi programja
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc