Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021

Települési értéktárunkkal kapcsolatos aktuális eseményekről időről időre tájékoztatást adtunk az elmúlt három esztendőben. Mint ismeretes az értéktár bizottság 2016-os megalakulása után 2017-ben kezdődött meg helyi értékeink feltérképezése és leírása a lakosság közreműködésével, de könyvtári foglalkozás keretében az érdeklődő iskolásokat is bevontuk a javaslattételbe. Több alkalommal ismertettük az értéktár bizottság döntéseit és a Somogy Megyei Értéktárba felvett értékeinket, de beszámoltunk az e témában elhangzott előadásokról és a 2019 őszén megrendezett kiállításunkról is. Minden alkalommal kértük a falu lakóit és ezt tesszük most is, hogy további javaslataikat juttassák el polgármesterünkhöz vagy a Települési Értéktár Bizottsághoz. A javaslatok vonatkozhatnak érdekes természeti képződményekre, műszaki létesítményekre, jelentős idegenforgalmi, sport- és közösségi tevékenységre, ránk jellemző gasztronómiai különlegességre, stb. A javaslattételi anyag összeállításában segítséget nyújtunk.

2020-ban az értéktár bizottság több okból nem tudott javaslatokról tárgyalni. Most az önkormányzattal a Magyar Értéktár létrehozásért felelős Agrárminisztériumhoz közösen beadott sikeres pályázatunkról szeretnék tájékoztatást adni. A pályázat megvalósítása a járványhelyzet miatt a következő évre is áthúzódik. Az Értékről értékre, a Kéthelyi Települési Értéktár bemutatása című pályázatunk fő célkitűzése értékeinknek a felnövő nemzedékkel, azaz általános iskolás tanulókkal történő megismertetése a gyerekek aktivitására építve. Ennek érdekében rajzpályázatokat írtunk ki a gyerekeknek.

A lebonyolításához Szatmári Norbert rajz szakos tanár, az alsó tagozat tanítóinak, valamint a művelődési ház dolgozóinak közreműködését kértük. A pályázati felhívást december végén tettük közzé az interneten, a Kéthely Közélet Facebook oldalon, de a téli szünet után az általános iskolában is megkapták a gyerekek.

A pályázatok a következők:

1-4. osztályosok számára saját fantáziájuk alapján A kőkecske monda kőkecskéjének, a Kastélydomb legendájában szereplő vadászkastélynak, valamint az egykori Fancsi-várnak az ábrázolása a feladat.

5-8. osztályosok számára az említett három értéken túl további tíz, az épített és kulturális örökségünk, valamint természeti értékeink közé tartozó értékek ábrázolása a feladat, szabadon választott technikával. Mindkét pályázat beadási határideje 2021. március 1-je. Az elkészült pályamunkákat a tavasz folyamán szabadtéri kiállításon fogjuk bemutatni a falu központjában. Minden résztvevő jutalmat kap, a legjobb munkákat pedig díjazzuk.

Az 5-8. osztályosok számára van még egy pályázatunk, mégpedig a Kéthelyi Települési Értéktár logójának, azaz egyedi azonosítójának megtervezésére. A győztes munkát fogjuk használni az értéktárba felvett értékeink azonosítására, megjelölésére. E pályázat beadási határideje: 2021. február 20-a.

A tavasz folyamán újabb pályázatot írunk ki értékeink fotózására, ez gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt szól majd. A nyáron kiállítást rendezünk a beérkezett alkotásokból. Kérjük, főleg a fiatalokat, figyeljék majd a pályázati kiírást és minél többen pályázzanak!

Reméljük, hogy a 2021-es évben már nem akadályozza a járvány és más körülmény sem a munkánkat, és további értékek felvételéről dönthetünk értéktárunkba! Kérjük, hogy ismerjék meg értékeinket, látogassanak el a https://kethely.hu/kethelyi-telepulesi-ertektar/ címre és a jövő évi kiállításainkra is.

Balla Mária
(2021. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Vörös Zsolt
(2019. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tervek 2018-ra
(2018. I.szám Tavasz)
·Megújult híd Kéthely határában
(2017. I.szám Tavasz)
·Nagyszerű eredmények a Keszthelyi Hévízi László Emlékversenyen
(2014. III.szám Ősz)
·Van labdarúgó utánpótlás Kéthelyen
(2014. II.szám Nyár)
·A tornaterem felújítása
(2011. IV.szám Tél)
· A III. Borkorcsolyasütő verseny díjazottjai
(2009. III.szám Ősz)
·„Gyere velünk a könyvtárba!” – Bemutatkozik a Községi Könyvtár
(2007. IV.szám Tél)
·Önkormányzati fejlesztések Kéthelyen 2002-2006 között, és a következő évek esélyei
(2006. III.szám Ősz)
·„Ép testben ép lélek”
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc