Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Vízkereszttől - húshagyókeddig

A farsangi időszak hossza változó, de kezdete mindig január 6-a, vízkereszt napja. Hagyományaink szerint óvodánkban és bölcsődénkben is ekkor bontjuk le a karácsonyfánkat és ezután kezdődnek a farsangi előkészületek.

A csoportokban folyamatosan történik a farsangra hangolódás. Vidám dalok, humoros versek tanulásával és a belső terek hangulatos díszítésével farsang napjára éri el a tetőpontját. Intézményünkben az idén február 12-én tartottuk a mulatságot, amit a jelenlegi járványhelyzet miatt, nem a megszokott módon szerveztünk. Ezen a délelőttön mindenki a saját csoportszobájában maradt, és az ott dolgozó óvó nénik, dadus nénik szervezték a napi programot. A süteménysütéshez szükséges alapanyagokat és az üdítőket a szülői szervezet támogatásával vásárolták meg az óvó nénik, a dadusok pedig elkészítették a szebbnél szebb finomságokat. Az óvodapedagógusok szervezésében minden csoport, az ott dolgozó felnőttek részvételével, meseelőadással lepte meg a gyerekeket. A meglepetés és az öröm a vártnál is nagyobb volt, a sok nevetés, a kíváncsi tekintet nekünk, felnőtteknek is meglepetést, örömöt okozott. A vidám meseelőadásokat közös játék, a nagyobbaknál versenyjáték, evés, ivás és tánc zárta. Bár szeptemberben még nem így gondoltuk farsangi mulatságunk megszervezésének módját, de abban mindannyiunk véleménye megegyezett, hogy a gyermekek, ebben a formában is, velünk együtt, remekül érezték magukat. A délelőtt minden mozzanatát sikerült fényképekben megörökíteni, amit a Facebookon működő, Napsugár nevű zárt csoportunkban megosztottam. Igaz, hogy a szülők most nem lehettek jelen a rendezvényen, de talán a képeken keresztül egy kicsit ők is részesei lehettek gyermekük örömének.

Húshagyókedden a nagycsoportosokkal készített kiszebáb elégetésével, hangos énekünkkel, tánccal, zeneszóval búcsúztattuk el a telet.

Szűcs Judit Magdolna
intézményvezető
(2021. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kirándulás Zalaszabarra
(2019. III.szám Ősz)
·A XII. Borkorcsolyasütő Verseny eredményei
(2018. III.szám Ősz)
·Sikeres tűzoltóink
(2017. II.szám Nyár)
·Elkezdődött az érdemi munka
(2014. IV.szám Tél)
·Évfordulóink 2014-ben
(2014. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2011. II.szám Nyár)
·Tartalmas nyarat éltünk…
(2009. III.szám Ősz)
·Új kihívás…
(2007. III.szám Ősz)
·Egyesület - Kéthelyért
(2007. I.szám Tavasz)
·Hűség egy faluhoz, hűség önmagunkhoz
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc