Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Vízkereszttől - húshagyókeddig

A farsangi időszak hossza változó, de kezdete mindig január 6-a, vízkereszt napja. Hagyományaink szerint óvodánkban és bölcsődénkben is ekkor bontjuk le a karácsonyfánkat és ezután kezdődnek a farsangi előkészületek.

A csoportokban folyamatosan történik a farsangra hangolódás. Vidám dalok, humoros versek tanulásával és a belső terek hangulatos díszítésével farsang napjára éri el a tetőpontját. Intézményünkben az idén február 12-én tartottuk a mulatságot, amit a jelenlegi járványhelyzet miatt, nem a megszokott módon szerveztünk. Ezen a délelőttön mindenki a saját csoportszobájában maradt, és az ott dolgozó óvó nénik, dadus nénik szervezték a napi programot. A süteménysütéshez szükséges alapanyagokat és az üdítőket a szülői szervezet támogatásával vásárolták meg az óvó nénik, a dadusok pedig elkészítették a szebbnél szebb finomságokat. Az óvodapedagógusok szervezésében minden csoport, az ott dolgozó felnőttek részvételével, meseelőadással lepte meg a gyerekeket. A meglepetés és az öröm a vártnál is nagyobb volt, a sok nevetés, a kíváncsi tekintet nekünk, felnőtteknek is meglepetést, örömöt okozott. A vidám meseelőadásokat közös játék, a nagyobbaknál versenyjáték, evés, ivás és tánc zárta. Bár szeptemberben még nem így gondoltuk farsangi mulatságunk megszervezésének módját, de abban mindannyiunk véleménye megegyezett, hogy a gyermekek, ebben a formában is, velünk együtt, remekül érezték magukat. A délelőtt minden mozzanatát sikerült fényképekben megörökíteni, amit a Facebookon működő, Napsugár nevű zárt csoportunkban megosztottam. Igaz, hogy a szülők most nem lehettek jelen a rendezvényen, de talán a képeken keresztül egy kicsit ők is részesei lehettek gyermekük örömének.

Húshagyókedden a nagycsoportosokkal készített kiszebáb elégetésével, hangos énekünkkel, tánccal, zeneszóval búcsúztattuk el a telet.

Szűcs Judit Magdolna
intézményvezető
(2021. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nyári napközis táborok
(2019. II.szám Nyár)
·Kéthelyi leány Amerikában
(2017. IV.szám Tél)
·Vecsernik Alexandra: Adventtől Karácsonyig
(2016. IV.szám Tél)
·Őszi német nyelvi versenyek
(2014. IV.szám Tél)
·Vigyáznak ránk
(2013. II.szám Nyár)
·Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás
(2012. I.szám Tavasz)
·Havanecz Imre képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·A több-biztosítós rendszerről, vagyis annak tervéről…
(2007. III.szám Ősz)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Hatvan évvel ezelőtt történt
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc