Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről

Felhívom az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az Országgyűlés 2020. június 3-i ülésnapján elfogadta a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény és a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény módosításáról szóló 2020. LI. törvényt.

A törvénymódosítással az 1995. évi LIII. törvény 48. § (4) bekezdés b) pontja 2021. január 1. napjával hatályon kívül helyezésre kerül.
A törvénynek ezen rendelkezése adott felhatalmazást a helyi önkormányzat képviselő-testületének a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, az avar és kerti hulladék égetésére vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítására.

A törvénymódosítás indokolása értelmében a levegőminőség alakulásában a lakossági fűtés mellett kiemelt szerepe van az avar és kerti hulladék égetésének. A levegő nem megfelelő minősége miatt kötelezettségi eljárás van folyamatban hazánk ellen. A javasolt módosítás a levegő minőségének javítását, ezáltal a lakosság egészségének védelmét szolgálja.
Az avar és kerti hulladék égetés önkormányzati szabályozására vonatkozó felhatalmazás törlésével általánossá válik az avar és kerti hulladék égetésének a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet szerinti tilalma, ezzel a magas levegőterhelésű területeken csökkenthető a légszennyezőanyag kibocsátás.

A szabadtéri tűzgyújtás feltételeit az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tartalmazza, a jogszabálytól eltérő vagy hatósági engedély hiányában végzett tűzgyújtási tevékenységet – akár gondatlan elkövetés esetén is – a törvény büntetni rendeli.

Aki a szabályokat nem tartja be, tűzvédelmi bírsággal sújtható. Ha egy szabálytalan égetés miatt keletkezett tüzet a tűzoltóknak kell eloltaniuk, a bírság mértéke 10 ezer forinttól egészen 3 millió forintig terjedhet!

Nagy Gáborné
jegyző
(2020. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Terjed a Szenior Örömtánc
(2019. I.szám Tavasz)
·Baba-Mama Klub
(2018. IV.szám Tél)
·Gyerekkorom Karácsonya
(2016. IV.szám Tél)
·Általános iskolai versenyeredmények 2014/2015.
(2015. II.szám Nyár)
·Utcák közti focibajnokság – 2013
(2013. III.szám Ősz)
·Elsősök az iskoláról
(2012. I.szám Tavasz)
·Bende Liza
A KŐKECSKE
(2009. II.szám Nyár)
·Hagyományőrző és hagyományteremtő Szüreti Mulatság 2008
(2008. III.szám Ősz)
·A 2005-2006. tanév versenyeredményeiből
(2006. II.szám Nyár)
·„Ép testben ép lélek”
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc