Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Óvoda udvar és játszótér fejlesztés

A nyár és ősz folyamán elkészült a Magyar Falu program keretein belül az óvoda udvar fejlesztése. A sikeres pályázaton elnyert közel 5 millió forintból elkészült az óvoda és az általános iskola közötti kerítés cseréje, valamint új játékokat helyeztünk el az óvoda és a bölcsőde udvarán is. A fejlesztés után egy szépen megújított udvaron tudnak játszani a kicsik. Bízunk abban, hogy a fejlesztés sokáig szolgálja a gyerekeket.

Molnár Balázs

Hurrá, elkészült!

A gyermekek nagy örömmel birtokukba is vették új játékainkat:

  • kéttornyos vár csúszdákkal
  • madárfészekhinta
  • csúszdás vár átjáróval (bölcsőde)

A Szülői Szervezet által vásárolt négyszögmászókával, a Játék-Világ Közalapítvány adományából és a költségvetési keretből rajztáblával és Polyball-lal tovább bővítettük óvodánk játékkészletét, a gyermekek örömére. Az eszközök kiválasztásánál fontosnak tartottuk, hogy az egészséges mozgásfejlődés alakításában is segítségül legyenek a kicsiknek, hiszen az idegrendszer fejlődése és a végrehajtott mozgások összefüggnek egymással. Ebben az időszakban a mozgásnak az idegrendszer funkcionális fejlődésében mással nem pótolható szerepe van. Nem pusztán a mozgásos ügyesség megalapozása történik meg ebben az életkorban, hanem az egész személyiséget meghatározó képességeké is. Nagyon fontos a naponta megtervezett tevékenységek mellé a szabadban végzett mindenféle mozgáslehetőség megteremtése, kihasználása és hogy ezek az eszközök biztonságosak is legyenek.
A régi, a szabványnak már nem megfelelő eszközöket a GAMESZ dolgozók segítségével eltávolítottuk. A régebbi, de még jól használható udvari játékainkat a szülők az ősszel, egy hétvégén lefestették, amivel nemcsak az eszközök élettartalma növekedett, sokkal esztétikusabbak is lettek.
Hálás köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a játszótéri felújítási projekt megvalósulásához!
Óvodánk udvarának fejlesztését a tavasszal folytatjuk, hisz a nyáron rendezett retró buli bevételét egy mezítlábas ösvény kialakítására szeretnénk fordítani. További terveink közt szerepel, hogy az őszi elektronikai hulladék gyűjtéséért kapott összegből a Játék-Világ Közalapítvány támogatásával, a fenntarthatóságra nevelés pedagógiai lehetőségét kihasználva, a bölcsőde keleti részében a kerítés mellé örökzöld fákat ültetünk a gyerekekkel, szülőkkel.
Bízunk benne, hogy tavaszra visszaáll az óvodai élet a rendes jól megszokott rendszerébe és a kapcsolatokat, szülő-gyermek-pedagógus közös programokat is folytatni tudjuk.
Addig is minden szülőnek köszönjük a megértését, a segítségét abban, hogy példásan betartják az érvényben lévő szabályokat, ezzel vigyázva a gyermekekre, ránk és egymásra!

Szűcs Judit
(2020. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
(2019. IV.szám Tél)
·Hasznos ismeretek tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Tavaszvárás az óvodában
(2017. I.szám Tavasz)
·Bartis László
(2014. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2014. I.szám Tavasz)
·Falunap
(2012. II.szám Nyár)
·Óvodánk eseménynaptára a 2010-2011-es nevelési évben
(2010. IV.szám Tél)
·Koszorúzás
(2007. II.szám Nyár)
·Búcsúzunk
(2006. IV.szám Tél)
·,,Oltárodhoz jöttem én ...
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc