Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Óvoda udvar és játszótér fejlesztés

A nyár és ősz folyamán elkészült a Magyar Falu program keretein belül az óvoda udvar fejlesztése. A sikeres pályázaton elnyert közel 5 millió forintból elkészült az óvoda és az általános iskola közötti kerítés cseréje, valamint új játékokat helyeztünk el az óvoda és a bölcsőde udvarán is. A fejlesztés után egy szépen megújított udvaron tudnak játszani a kicsik. Bízunk abban, hogy a fejlesztés sokáig szolgálja a gyerekeket.

Molnár Balázs

Hurrá, elkészült!

A gyermekek nagy örömmel birtokukba is vették új játékainkat:

  • kéttornyos vár csúszdákkal
  • madárfészekhinta
  • csúszdás vár átjáróval (bölcsőde)

A Szülői Szervezet által vásárolt négyszögmászókával, a Játék-Világ Közalapítvány adományából és a költségvetési keretből rajztáblával és Polyball-lal tovább bővítettük óvodánk játékkészletét, a gyermekek örömére. Az eszközök kiválasztásánál fontosnak tartottuk, hogy az egészséges mozgásfejlődés alakításában is segítségül legyenek a kicsiknek, hiszen az idegrendszer fejlődése és a végrehajtott mozgások összefüggnek egymással. Ebben az időszakban a mozgásnak az idegrendszer funkcionális fejlődésében mással nem pótolható szerepe van. Nem pusztán a mozgásos ügyesség megalapozása történik meg ebben az életkorban, hanem az egész személyiséget meghatározó képességeké is. Nagyon fontos a naponta megtervezett tevékenységek mellé a szabadban végzett mindenféle mozgáslehetőség megteremtése, kihasználása és hogy ezek az eszközök biztonságosak is legyenek.
A régi, a szabványnak már nem megfelelő eszközöket a GAMESZ dolgozók segítségével eltávolítottuk. A régebbi, de még jól használható udvari játékainkat a szülők az ősszel, egy hétvégén lefestették, amivel nemcsak az eszközök élettartalma növekedett, sokkal esztétikusabbak is lettek.
Hálás köszönet mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a játszótéri felújítási projekt megvalósulásához!
Óvodánk udvarának fejlesztését a tavasszal folytatjuk, hisz a nyáron rendezett retró buli bevételét egy mezítlábas ösvény kialakítására szeretnénk fordítani. További terveink közt szerepel, hogy az őszi elektronikai hulladék gyűjtéséért kapott összegből a Játék-Világ Közalapítvány támogatásával, a fenntarthatóságra nevelés pedagógiai lehetőségét kihasználva, a bölcsőde keleti részében a kerítés mellé örökzöld fákat ültetünk a gyerekekkel, szülőkkel.
Bízunk benne, hogy tavaszra visszaáll az óvodai élet a rendes jól megszokott rendszerébe és a kapcsolatokat, szülő-gyermek-pedagógus közös programokat is folytatni tudjuk.
Addig is minden szülőnek köszönjük a megértését, a segítségét abban, hogy példásan betartják az érvényben lévő szabályokat, ezzel vigyázva a gyermekekre, ránk és egymásra!

Szűcs Judit
(2020. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kerámia tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Beérett a kaktuszfüge
(2018. III.szám Ősz)
·Mi szedtük
(2016. I-II.szám Nyár)
·Civil szervezetek által elnyert pályázatok
(2015. III.szám Ősz)
·Év végi programok az óvodában
(2014. II.szám Nyár)
·Aranyos bábrabló
(2011. I.szám Tavasz)
·Óvodánk eseménynaptára szeptember - október hónapra
(2010. III.szám Ősz)
·Vietnámi élményeim
(2008. IV.szám Tél)
·Boszorkánybál a művelődési házban
(2006. I.szám Tavasz)
·Kéthelyi Középiskolások Kórusa
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc