Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Egyszerűen szép

Bódisék udvara a Honvéd utcában

Amikor elkezdtem ezt a rovatot, egy növény vagy állat, esetleg természetes vagy mesterséges tárgy bemutatására gondoltam. Ám kedves kéthelyi olvasók szóltak, hogy ezt vagy azt az udvart, kertet fotózzam le. Bizonyára sok szép kert van még a faluban, amit érdemes lenne megmutatni. Most Bódis Tibor és Bódisné Béres Judit udvara van soron. Pálfi Imre, Béke utcai lakos hívta fel rá a figyelmemet.

A Bódis házaspár maga építette, szép nagy házban él. Három felnőtt gyermekük már dolgozik, önállósodott, de ha mindnyájan hazajönnek, akkor is bőven elférnek. A kertet kb. 20 éve alakítgatják. Az utcán siető, sétáló emberek keveset látnak belőle, mert a kerítés diszkréten takarja. Többféle növénnyel, elrendezéssel kísérleteztek már. Tibor kőművesként Ausztriában dolgozik, ahol sok szép, ízléses kertet lát nap mint nap. Ötleteket hoz, amiket próbálnak megvalósítani, és rajzolgatja, tervezi az utakat, kavicsos ágyásokat. A cél, hogy kevés gondozással egyedi, a házhoz illő, minden évszakban látványos, esztétikus növényegyüttes alakuljon, ami pihentető szemnek, léleknek egyaránt. Többféle színű és alakú kavicsok, zúzalékok ölelik körül az évelő és egynyári virágokat, díszcserjéket. Látszik, hogy a gazda ügyes burkoló, a gazdaasszony gondos kertész. És mindketten szeretik a szép bokrokat, virágokat.
Egy gondozott kert élő, szinte minden hónapban más képet mutat. Szerintem Jutkáék kertje folyamatosan változni fog, és nemcsak a beültetett virágok miatt. Az élettelen elemek is cserélődnek, számuk nő, ha újabb ötlet születik vagy lelnek valamilyen odaillő tárgyat, mint pl. a régi, nagypapa által készített fa játékautó, a már nem használt szőlőprés, egy-egy szép kőedény vagy lámpa, mécsestartó.
Legyen sok öröme az egész családnak és vendégeiknek az esztétikus udvar és kert látványában! Jó egészséget, kreativitást kívánok a kertészkedéshez, de a megérdemelt pihenésre is jusson idő egy kényelmes padon vagy a hintaágyon.

Balázs Andorné
(2020. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A támogatott lakhatásért
(2020. I.szám Tavasz)
·Kéthelyi leány Amerikában
(2017. IV.szám Tél)
·Vendégek a kéthelyi iskolában (folytatás)
(2015. IV.szám Tél)
·Országos érmek kéthelyi általános iskolások nyakában
(2015. II.szám Nyár)
·Vége van ...
(2013. III.szám Ősz)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. III.szám Ősz)
·A Művelődési ház hírei
(2009. II.szám Nyár)
·Gondban a kisiskolák
(2007. III.szám Ősz)
·Karácsonyi jó tanácsok
(2006. IV.szám Tél)
·Kéthely új betleheme
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc