Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Egyszerűen szép

Bódisék udvara a Honvéd utcában

Amikor elkezdtem ezt a rovatot, egy növény vagy állat, esetleg természetes vagy mesterséges tárgy bemutatására gondoltam. Ám kedves kéthelyi olvasók szóltak, hogy ezt vagy azt az udvart, kertet fotózzam le. Bizonyára sok szép kert van még a faluban, amit érdemes lenne megmutatni. Most Bódis Tibor és Bódisné Béres Judit udvara van soron. Pálfi Imre, Béke utcai lakos hívta fel rá a figyelmemet.

A Bódis házaspár maga építette, szép nagy házban él. Három felnőtt gyermekük már dolgozik, önállósodott, de ha mindnyájan hazajönnek, akkor is bőven elférnek. A kertet kb. 20 éve alakítgatják. Az utcán siető, sétáló emberek keveset látnak belőle, mert a kerítés diszkréten takarja. Többféle növénnyel, elrendezéssel kísérleteztek már. Tibor kőművesként Ausztriában dolgozik, ahol sok szép, ízléses kertet lát nap mint nap. Ötleteket hoz, amiket próbálnak megvalósítani, és rajzolgatja, tervezi az utakat, kavicsos ágyásokat. A cél, hogy kevés gondozással egyedi, a házhoz illő, minden évszakban látványos, esztétikus növényegyüttes alakuljon, ami pihentető szemnek, léleknek egyaránt. Többféle színű és alakú kavicsok, zúzalékok ölelik körül az évelő és egynyári virágokat, díszcserjéket. Látszik, hogy a gazda ügyes burkoló, a gazdaasszony gondos kertész. És mindketten szeretik a szép bokrokat, virágokat.
Egy gondozott kert élő, szinte minden hónapban más képet mutat. Szerintem Jutkáék kertje folyamatosan változni fog, és nemcsak a beültetett virágok miatt. Az élettelen elemek is cserélődnek, számuk nő, ha újabb ötlet születik vagy lelnek valamilyen odaillő tárgyat, mint pl. a régi, nagypapa által készített fa játékautó, a már nem használt szőlőprés, egy-egy szép kőedény vagy lámpa, mécsestartó.
Legyen sok öröme az egész családnak és vendégeiknek az esztétikus udvar és kert látványában! Jó egészséget, kreativitást kívánok a kertészkedéshez, de a megérdemelt pihenésre is jusson idő egy kényelmes padon vagy a hintaágyon.

Balázs Andorné
(2020. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kapitány kiszállt...
(2020. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati tervek 2018-ra
(2018. I.szám Tavasz)
·A Herman Ottó tanösvényen jártunk
(2016. I-II.szám Nyár)
·A Kéthely SE hírei
(2015. IV.szám Tél)
·Évfordulóink 2013-ban
(2013. II.szám Nyár)
·Felhívás
(2011. IV.szám Tél)
·Évforduló
Szeptember 9-én volt Kéthely első írásos említésének 735. évfordulója
(2009. III.szám Ősz)
·Nem értem a kérdést, s nem tudom a választ
(2008. IV.szám Tél)
·A kórus hírei
(2007. I.szám Tavasz)
·A gesztenyegyűjtés jutalma
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc