Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Német nyelvi tábor

Felsősök a nyári német nyelvi táborban

Az idei év máshogy alakult mindnyájunk számára, hisz minden tervünket felülírta a koronavírus.
Március 16. után a kormány döntése szerint bezártak az iskolák, megszűntek az addigi személyes kapcsolataink, átálltunk egy egészen új oktatásra, a digitálisra, mely óriási feladatot jelentett szülőnek, pedagógusnak, gyereknek.
Tavasszal bizonytalan volt még, hogyan alakulnak a nyári táborok. A vírushelyzet kedvező alakulása megengedte ezek lebonyolítását a gyerekek legnagyobb örömére, hiszen ne feledjük, hogy az ő addigi baráti, társas kapcsolataik rengeteget sérültek a vírushelyzet miatt, a tábor viszont lehetőséget adott nekik személyes kapcsolataik újbóli megélésére.
Az idei nyáron szintén több lehetősége adódott a kéthelyi iskola diákjainak nyári táborokban való részvételre Kéthely Község Önkormányzata támogatásával, amit ezúton is köszönünk.
Nyár elején olvasótáborban, majd erdei táborban vehettek részt a gyerekek két turnusban, melyet szintén két turnus német, majd hasznos élet, illetve kerámia tábor követett. Mindegyik egy hétig tartott, és minimális anyagi megterhelést jelentett csak a szülő számára. A táborokban háromszori étkezés volt biztosítva a tanulóknak.
A játszva tanulás mellett rengeteg kulturális és szabadidős tevékenység adódott a gyerekek számára, szakszerű pedagógusirányítás és felügyelet mellett, mely mindenképp segítség volt a szülőnek a hosszú digitális oktatás miatti otthontartózkodás után.
Júliusban két héten át Udvari Mária kolléganőmmel német tábort szerveztünk a gyerekeknek. A tavalyi évben megszokott módon két egyetemista diákom (Tóth Dániel, Hosszú Kristóf) segítségünkre voltak a tábori feladatok lebonyolításában.
A délelőttök „tanulással”, kompetenciafejlesztéssel, beszélgetésekkel, feladatlapok kitöltésével, mozizással, szituációs gyakorlatokkal teltek sok-sok játékos feladat belecsempészésével a nyelvi kompetenciák fejlesztését mindenképp szem előtt tartva.
A délutánok kötetlenebb hangnemben teltek. Túráztunk a kápolnához, ahol Németh József atya ismét szeretettel fogadott bennünket, a keszthelyi Nagymezőn felmásztunk a kilátóhoz, mielőtt bebarangoltuk a bányát is.
Kihasználva a jó időt, strandoltunk Balatonmáriafürdőn, hajóztunk Badacsonyba. A legbátrabb tanulók a badacsonyi hegy tetején lévő kilátóra is felmásztak. A nyári meleget jégkrémmel enyhítettük. A kreatív örömöknek kedvezve fali díszeket készítettünk. A diákok kérésére egyik délután palacsintát sütöttünk, mely a meleg nyári nap ellenére is gyorsan elfogyott.
A tábor a sok programnak és az összetartó csapatnak köszönhetően gyorsan és vidám hangulatban telt.
Reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetősége a diákoknak hasonló táborokban való részvételre!
Végezetül szeretném megköszönni Mika Ramónának a tábor teljes időtartama alatti segítségét, empátiáját, támogatást.

Tibolyné Hajdú Aliz
német nyelvtanár
(2020. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
(2019. III.szám Ősz)
·Sakkos híreink
(2017. III.szám Ősz)
·Működik a szakszervezet az óvodában
(2016. I-II.szám Nyár)
·Felhívás
(2015. I.szám Tavasz)
·Beérett a befektetett munka gyümölcse ifjúsági labdarúgóinknál
(2013. III.szám Ősz)
·Falunap
(2012. II.szám Nyár)
·„Bezzeg az én időmben”
(2009. IV.szám Tél)
·Gyermeknap az óvodában
(2008. II.szám Nyár)
·Rendeletváltozás
(2006. I.szám Tavasz)
·Ősz
(2005. III.szám Ősz)




PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc