Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben

2020. augusztus 31-én zárul a Kéthelyi Piac projekt. A TOP pályázaton 85.758.608 Ft-os támogatással az önkormányzat a település gazdaságfejlesztését segíti.

A projekt fő célja a helyi termelők, kézművesek termékeinek értékesítésére alkalmas őstermelői piac kialakítása volt. Ezen belül a projekt részét képezi a termelői piac területén árusításra alkalmas épület felújítása, az épületben termékbemutató és értékesítő tér kialakítása, valamint a piac területén a piac működtetéséhez szükséges épületrészek kialakítása (szociális helyiségek, raktárak).

Előzmények: Kéthelyen, a 141/1 hrsz alatt fekvő ingatlanon, a volt pékség épületében korábban már többféle üzlet működött, aztán nagyrészt üresen állt. Az épület állaga így csak romlott, holott a község egyik olyan háza, amit az építész szakma javaslatára már helyi védelem alá helyeztek, mint megóvásra érdemes, településképi szempontból fontos épületet. A tervezett átalakítás után az épület délnyugati végében készült el a vizesblokk, 2 db női és férfi WC-vel, valamint egy akadálymentes toalettel, egy termelői és egy kézműves üzlet, valamint egy bemutatóterem és raktárak, összesen 218,7 m2-en. Emellett több mint 110 m2-en készült el az épülethez kapcsolódó terasz és a járdák. Az udvaron 8db 2x3m-es mobil árusító faház kerül a későbbiekben elhelyezésre.

A projekt fő tevékenysége a helyi termelők, helyi piacra jutásának támogatása. Emellett a projekt a fejlesztéshez nélkülözhetetlen, a helyi termékek piacra jutását segítő eszközbeszerzést is megoldotta. Az akadálymentesítésről szóló követelményeknek megfelelően, az épület az utcáról járdán keresztül akadálymentesen megközelíthető, a bejutás a vizesblokkba, a termelői üzletbe és a bemutatóterembe akadálymentes bejáraton keresztül biztosított. Az energiahatékonysági intézkedéseknek megfelelően az épülettanúsítási kormányrendelet szerinti „CC - korszerű” osztályba esik. A projekt keretében megújuló energiát hasznosító technológiák kerültek alkalmazásra, ugyanis a használati melegvíz-ellátást napkollektoros rendszerrel biztosítjuk.

Kéthely Község Önkormányzata tisztelettel és szeretettel várja azon kereskedők, őstermelők, szolgáltatók jelentkezését, akik bérbe, üzemeltetésbe, használatra igénybe kívánják venni az elkészült beruházást.

(2020. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. I.szám Tavasz)
·Beszámoló a szülői szervezet 2018-as tevékenységéről
(2018. II.szám Nyár)
·Az Asszonykórus tartalmas éve
(2015. IV.szám Tél)
·Ötéves a Nyitott Klub
(2015. II.szám Nyár)
·Tóth István tanító életútja
(2013. I.szám Tavasz)
·A megyei II. osztály második helyéről várja a tavaszi rajtot a futball csapatunk
(2010. IV.szám Tél)
·Néptánc az óvodában
(2009. IV.szám Tél)
·Kórushírek
(2008. III.szám Ősz)
·Élmények a fonyódligeti táborból
(2006. III.szám Ősz)
·Tűz van! Tűz van!
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc