Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt

Sokunk élete változott meg pár hónapja, amikor egyre közelebbinek éreztük a koronavírus jelenlétét életünkhöz. Pár napra rá, már jöttek az újabbnál újabb szabályok, szigorítások, amit van, aki tragédiaként, van, aki optimistán, a biztonságunk érdekében hozott döntésként élt meg.
Önkormányzatunknál (sok más településtől eltérően) nem állt meg a munka. Próbáltuk Önöket tájékoztatni a változásokról, próbáltunk felkészülni a legrosszabbra. A veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve nagy teher hárult rám és a környezetemben dolgozókra. Próbáltunk mindenkinek segítséget nyújtani, hogy ne kelljen elhagyni otthonát. Egyik napról a másikra közel 150 gyermek házhoz szállított étkezését kellett megoldanunk. Tanyagondnokunk folyamatosan végezte a bevásárlást az idős kéthelyieknek. Több mint 3.500 db maszkot varrtunk rengeteg segítőnkkel együtt, akiknek ezúton is szeretném megköszönni, hogy önzetlenül hozzájárultak a közös munkához. Ezekből minden Kéthelyen élőnek házhoz vittünk egyet, és a helyi vállalkozásokat is támogattuk a maszkokkal. A szociális szolgáltató munkatársai a fokozott higiéniai szabályok betartása mellett látták el az időseket.
A veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve képviselő-testületi és bizottsági üléseket nem lehetett tartani, minden döntést egy személyben nekem kellett meghoznom. A három hónap alatt 6 rendelet megalkotásáról, módosításáról döntöttem, valamint 83 határozatot hoztam meg a mindennapi feladatok mellett.
Ezen időszak alatt futó beruházásaink nem álltak meg, több új pályázatot nyújtottunk be, melyek eredményeit várjuk.
Központi döntés értelmében kb. 7 millió Ft gépjárműadó elvonása után, nehéz döntések meghozatalára kényszerültem. Ezt a kieső bevételt ellensúlyozni kellett, csökkentettem kiadásainkat. A képviselői és bizottsági, valamint az alpolgármesteri tiszteletdíjakat a veszélyhelyzet idejére megszüntettem. A szakkörvezetők megbízási díját, valamint a veszélyhelyzet alatt szünetelő szakkörök támogatását felfüggesztettem. A tevékenységét szintén szüneteltető sportegyesület támogatását 3 hónapra felfüggesztettem. Ezekkel az intézkedésekkel jelentősen tudtuk csökkenteni veszteségünket. De el kell mondani, hogy az elmúlt évek jó gazdálkodásának köszönhetően jelentős tartalékokkal rendelkezünk, így az önkormányzat és intézményeink működtetése nincs veszélyben. Bízom abban, a meghozott döntéseket mindenki elfogadja, és látja, hogy ezeket meg kellett hozni.
A hivatal működése nem állt le, folyamatosan dolgoztunk, az ügyfélfogadást azonban korlátoznunk kellett. A művelődési házban a nagyobb rendezvényeket lemondtuk, az őszi szüreti felvonulást, bízunk benne, már meg tudjuk tartani. A tavasz folyamán megszerveztük a nyári táborokat, így a három nyári hónapban sok gyereknek tudunk szórakozási lehetőséget biztosítani amellett, hogy segítünk a szülőknek a gyermekfelügyeletben is, mindezt jelképes összegért. A költségek kb. 98%-át pályázati forrásból finanszírozzuk.
Ezúton szeretném megköszönni minden önkormányzati és intézményi dolgozónak kitartó munkáját. Úgy érzem, mindannyian helytálltunk ebben a nem kis kihívást jelentő időszakban.
A veszély azonban nem múlt el, újra növekedik a betegek száma a környező országokban. Kérem Önöket, minden szabályt tartsanak be, vigyázzunk egymásra.

Molnár Balázs
polgármester
(2020. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Általános Iskola szülői szervezetének működése a 2018-2019-es tanévben
(2019. II.szám Nyár)
·Ehető élmények a művelődési házban
(2017. II.szám Nyár)
·Rendhagyó technikaóra
(2016. IV.szám Tél)
·Sipos Balázs
(2014. III.szám Ősz)
·Kirándulások...
(2013. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. II.szám Nyár)
·Választás - bevezető
(2010. III.szám Ősz)
·Pályázati felhívás - Műszaki ügyintéző
(2008. III.szám Ősz)
·A múlt üzen a jelennek –
Kéthely múltja régi fotókon
(2006. IV.szám Tél)
·eMagyarország pont az iskolában
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc