Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Állatartás

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (VI. 26.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztása, megszegése jogkövetkezményeiről

ÁLLATTARTÁS
6.§

(1) Aki úgy tart állatot, hogy az mások nyugalmát zavarja (zaj, bűz, stb.), közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.

(2) Aki az állatok elhelyezésére szolgáló és tartásukkal kapcsolatos épületek és építmények létesítésével összefüggő előírásokat nem tartja be, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.

(3) Aki ebet póráz nélkül közterületre kivisz, harapós és támadó természetű ebet szájkosár nélkül a tartási helyéről közterületre kivisz vagy kivezet, közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el.

(4) Az (1)-(3) bekezdésben meghatározott magatartás természetes személyek esetén százezer forintig, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén ötszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

Az (1) bekezdés rendelkezik az állatok tartásának körülményeiről, hisz a szaghatás, az állatok zajongása vélhetően a nem megfelelő tartás körülménye. Ebben az esetben közérdekű bejelentés tehető, indokolt esetben birtokvédelmi eljárás indítható.

A (2) bekezdés településünkön jellemzően nem fordul elő, a haszonállattartás jóformán a lakott területen kívül, nagyüzemi körülmények közt zajlik.

A (3) bekezdésben foglaltak heti szinten előforduló események. Jellemzően a kutyák megszökése, és közterületen kóborlása történik. Ez a körülményektől függően akár többszörös büntetéssel is járhat, hisz azon kívül, hogy a tulajdonos nem gondoskodott az állat megszökésének megakadályozásáról, ha a kóborlás ellen sem tesz, akkor szabálysértési eljárás is indulhat ellene. Még komolyabb büntetéssel is számolhat, amennyiben közlekedési balesetet okoz az elkóborolt állat, mivel akkor már a közlekedés biztonságát is veszélyezteti.

Összefoglalva a felelős állattartó gondoskodik állatáról. Amennyiben nincs tisztában az érvényben lévő jogszabályokkal, Önkormányzatunk szívesen segítséget nyújt. Jellemző példa erre, hogy sokan abban a hitben vannak, hogy a kutya oltásával minden kötelezettségüknek eleget tettek, holott a helyi jegyzőnél vezetett ebnyilvántartásba is be kell jelenteniük.

(2020. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Futás a gyermekekért
(2019. IV.szám Tél)
·Települési értékeinkről
(2017. I.szám Tavasz)
·Civil szervezetek által elnyert pályázatok
(2015. III.szám Ősz)
·Öregfiúk télen
(2014. I.szám Tavasz)
·Kéthelyi lány Norvégiában
(2013. IV.szám Tél)
·A Művelődési Ház őszi hírei
(2010. IV.szám Tél)
·Erdélyben jártunk
(2009. III.szám Ősz)
·Megemlékezés az elhunyt kéthelyi sportolókról
(2008. III.szám Ősz)
·Önkormányzati választás 2006.
(2006. III.szám Ősz)
·Házi szaloncukor
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc