Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakk

Rozsnyay Mátyás Gyermek és Felnőtt Sakkverseny

Tamásiba utaztunk egy évzáró emlékversenyre. Sajnos, csak négy fővel tudtunk elutazni. Jó példát mutatva én is elindultam a felnőtt és ifjúsági csoportban. Felsős kategóriában Takács Soma negyedik helyezésig jutott. A felnőtt csoportban jól szerepeltek: Léránt Boglárka ifjúsági második lett, Takács András pedig harmadik helyezést ért el. Én szintén bronzéremmel térhettem haza. A verseny érdekessége, hogy mind a hármunkat összesorsoltak és egymás ellen kellett játszanunk. Az egész mezőnyben Bogi hatodik, Andris hetedik helyen végzett a tabellán.

Somogy Megyei Egyéni Sakk Diákolimpia

Balatonlellén került megrendezésre, több kategóriában és 113 fős létszámmal. A kéthelyi fiatalok jó eredménnyel szerepeltek. Akadt idén is olyan diák, aki fényesebb érmet nyerhetett volna, ha egy kicsit jobban koncentrál. Aranyérmet nyertek: Takács András, Császár Anett, Császár András és Fekete Luca. Ezüstérmes Kovács Dorina. Bronzérmet Takács Dominik érdemelt ki. Takács Soma és Pálfi Gergő negyedik helyezést ért el. Csegzi Milán ötödik helyezésig jutott. A bajnokok indulási jogot szereztek az Országos Sakk Diákolimpián. Fekete Luca, Császár Anett és Takács András valamennyi partiját megnyerte.

4 Évszak Kupa Kaposvár

Négy kéthelyi diákkal indultunk el a hagyományos sakkversenyre. Jó játékuknak köszönhetően aranyérmes helyezést sikerült elérniük. A legkisebbek között Császár András játszott a legeredményesebben, csoportja élén végzett. A nagyobbak között: Császár Anett, Kovács Dorina és Tamás Bálint rakosgatta ügyesen a sakkbábukat.

Diákolimpia Somogy Megyei Sakk Csapatbajnokság

A hagyományokhoz híven idén is Balatonföldvár adott otthont a megye egyik legrangosabb rendezvényének. Kilenc kéthelyi diák indult a versenyen és hét főnek akasztottak a nyakába aranyérmet. Fekete Luca felsős leányoknál, Pálfi Péter és Pálfi Gergő a középiskolás mezőnyben lettek bajnokok. Tamás Bálint az alsós fiúknál lett első. A kéthelyi felsős fiú csapat egyedi teljesítményt produkált. A négy táblás versenyen három fővel sikerült a legjobbnak bizonyulnia. A leány szerepeltetése a fiúknál nem helyi találmány, de már több alkalommal is sikerrel járt a kéthelyi csapatoknál. Most viszont a Takács Dominik, Kovács Dorina és Csegzi Milán trió nyerte meg a csoportját! A verseny bajnokai indulhatnak az Országos Diákolimpián. Természetesen öröm Takács Soma ezüstérmes eredménye is a felsős diákoknál. Takács András középiskolai csapatában jól helytállt az első táblán, de csapattársainak erős volt a mezőny.

Horváth József
(2020. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:
  • Sakk(2019. IV.szám Tél)
  • Sakk(2019. II.szám Nyár)
  • Sakk(2019. I.szám Tavasz)

Néhány régi cikk
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
(2020. II.szám Nyár)
·Általános iskolai versenyeredmények 2017/2018. tanév
(2018. II.szám Nyár)
·Programterv júliustól szeptemberig
(2017. II.szám Nyár)
·Németh Lajos
(2014. III.szám Ősz)
·Nyári tábor Városlődön
(2013. III.szám Ősz)
·A Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja tudósítása
(2012. III.szám Ősz)
·Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Vietnámi élményeim
(2008. IV.szám Tél)
·Március 15.
(2006. I.szám Tavasz)
·Szeptembertől új program az óvodában
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc