Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Télutó, tavaszelő az oviban

A téli szünet után januárban ismét vidám, hangos gyermekzsivajjal telt meg az óvoda és a bölcsőde épülete.
A téli időjárás sajnos nem kedvezett a gyerekeknek, nem tapasztalhatták meg a tél csodáit, a havazást, szánkózást, a fogcsikorgató hideget.
A nagycsoportos gyerekekkel február elején ellátogattunk Dudás Dani családjához hagyományos disznóvágásra. A gyerekek nagy kíváncsisággal és izgalommal figyelték a nem mindennapi program főbb mozzanatait: a disznó perzselését, lemosását, majd az óvó nénik és dadus néni segítségével a rendfára való felhúzását. Frissen sült, finom disznótoros hurkával, kolbásszal és meleg teával vendégelték meg a gyerekeket, felnőtteket. Élményekben gazdag, tartalmas délelőttöt töltöttünk el együtt.
Hagyományainkhoz híven idén is megrendezésre került farsangi mulatságunk a művelődési házban, melyre a gyerekek és dolgozók egész héten nagy igyekezettel készültek. A sok színes, ötletes maszkarás mellett próbáltuk élvezetes, vidám zenés műsorokkal meglepni az érdeklődő közönséget. A gyerekek műsora után a dolgozók táncos produkcióját élvezhették a jelenlévők, melyben nagy örömünkre a bölcsődei dolgozók is megcsillogtatták tehetségüket.
Vendégünk volt Csernik Szende székely mesemondó és lábbábos, aki kicsiknek és nagyoknak orcájára derűt lopva mesélt. „A mese, játék, csoda, hit és lélek. Mosoly mindenki lelkére. A mese az gyógyír, az befele és kifele is gyógyít.”Cs. Sz.
Köszönjük a szülőknek, az óvodai Szülői Szervezetnek a sütemények sütését, a büfé megszervezését, lebonyolítását.
Köszönjük Nikula András Csaba képviselőnek, hogy Csernik Szende székely mesemondó fellépési díjának finanszírozásával támogatta óvodánkat.
Húshagyó kedden vidám, hangos télűző és tavaszváró dalok éneklése közben a nagycsoport által készített kiszebáb égetésével űztük el a telet.
Február végén lezajlottak a nyílt napok és szülői értekezletek a középső és nagycsoportban. A kiscsoportban nyílt nap helyett videófelvételt készítettünk a csoport életéről, kezdeményezésekről, melyet a szülői értekezleten tekinthettek meg a szülők.
A tavasz folyamán is igyekszünk tartalmas programokkal készülni a gyerekeknek, hozzájárulva tudásuk, érdeklődési körük szélesítéséhez, tapasztalatszerzésük bővítéséhez.

Mika Borbála
(2020. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Kéthelyi sorsok
(2020. I.szám Tavasz)
·Kristóf útja töretlen
(2019. I.szám Tavasz)
·A mi Kelénk
(2017. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2015. I.szám Tavasz)
·1%
(2013. IV.szám Tél)
·Felhívás helytörténeti vetélkedőre
(2011. I.szám Tavasz)
·Sportnap az óvodában
(2010. IV.szám Tél)
·Rózsi néni emlékei - Temetkezési szokások
(2008. III.szám Ősz)
·Találkozásom Illés Tiborral
(2005. IV.szám Tél)
·Petőfi Sándor Művelődési Ház programja
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc