Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakk

Kéthelyi sakkozók Nagykanizsán.

Idén is meglátogattuk a Batthyány-Kanizsa Kupát, a Bagonyai Attila Emlékversenyt. A kétnapos viadalon Szegedtől-Szombathelyig számos településről érkeztek fiatal sakkozók. Császár Anett első helyezésig jutott. Császár Andrásnak a negyedik helyezéssel kellett beérnie. Léránt Boglárka pedig második helyen fejezte be a küzdelmet.

Tamásiban gyermek és felnőtt sakkversenyen indultunk

A Rozsnyai Mátyás Emlékversenyen négy csoportban küzdöttek az érmekért, kupákért. Összesen 63 fő ült a táblák mellé és próbált minél több pontot szerezni. B csoportban szerepeltek legeredményesebben a kéthelyi versenyzők. Császár Anett a legügyesebb leány, Tamás Bálint ezüst-, Császár András bronzérmes helyen zárta a napot. A felsős mezőnyben kiegyensúlyozott játszmák mellett Takács Dominik negyedik, Fekete Luca szintén negyedik, Kovács Dorina pedig ötödik helyen végzett.
Felnőttek között rutinos mezőnyben Lengyel Péter okleveles hatodik helyezése is jó eredmény. Jómagam harmadik, bronzérmes helyig jutottam.

X. Földvár Kupa Sakkversenyen szerepeltünk a Kéthelyi sakkszakkör fiataljaival

Jól sikerült a kéthelyieknek a Gondolkodás Napja rendezvénysorozat keretében megrendezett egész napos sakkozás. Délelőtt a B csoportban Takács Dominik fél pont előnnyel zárta a versenyt. Kovács Dorina aranyérme is megérdemelt volt, három fiú tudott csak elé kerülni a tabellán. Takács Soma ezüstérme is jó játékának megérdemelt jutalma. Ebben a csoportban Csegzi Milánnak hatodik helyezéssel kellett beérnie. A C csoportban a Császár testvérek taroltak. Az egy héttel korábbi szép eredményt sikerült megismételniük, csak akkor Anett végzett a tabella élén, most Császár András és Császár Anett hat-hat ponttal jeleskedtek a 26 főt számláló mezőny első és második helyén. Tamás Bálint öt pontja is jó eredmény, de csak negyedik helyezésre volt elég a sakkpalánták népes mezőnyében. Hosszú Ninett Annának első versenyén hatodik helyezést érő oklevelet sikerült nyernie. Négy első helyért járó kupát hoztak haza ügyes sakkozóink. Az A csoportban nekem, mint a Kéthelyi sakkszakkör vezetőjének is sikerült ötödik helyezést elérnem. Takács András ifjúsági kategóriában ezüstérmet nyert.
Délután sakk szimultánt adott a kéthelyi Havanecz Bianka, 2018 magyar női bajnoka, női nemzetközi mester és Mádl Ildikó kétszeres olimpiai bajnok női nemzetközi nagymester. Bianka minden partiját megnyerte. Mádl Ildikó ellen döntetlent játszott Takács András és én, Horváth József. Tartalmas és eredményes napot töltöttünk Balatonföldváron.

Négy Évszak Kupa sakkverseny

Őszi fordulójához érkezett a kaposvári versenysorozat. Kéthelyről öt fővel voltunk érdekeltek. Az egy csoportban játszó alsós-felsős diákok között az első hat helyen kéthelyi nevet olvashattunk. Kategóriákra bontva aranyérmes lett Kovács Dorina, Császár Anett, Császár András, Tamás Bálint. Ezüstérmes Takács Soma.

Böszörményi-Nagy Géza Emlékverseny, Kaposvár

A 16 éven aluliak versenyében Kovács Dorina aranyérmes helyezést ért el. A fiúknál Csegzi Milán ezüstérmet szerzett. A 12 éven aluliak népes mezőnyében Császár Anett és Császár András szintén aranyérmes lett, Tamás Bálint ezüstérmet érdemelt ki.

Tabi Téli Sakk-kupa

Ismét kiválóan teljesítettek a kéthelyi fiatalok. Első helyezést ért el Császár Anett, Kovács Dorina, Császár András és Takács Soma. Második helyen végzett Tamás Bálint és Takács Dominik.
Csapatban is elhoztuk az első és harmadik helyet.
Csapat 1. helyezettek : Császár András, Tamás Bálint, Takács Dominik
Csapat 3. helyezettek : Kovács Dorina, Császár Anett, Takács Soma

Horváth József
(2019. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Üzenet haza
(2020. III.szám Ősz)
·Elkezdődött a tanév
(2017. III.szám Ősz)
·Az iskolai étkezési díj beszedésének változásai
(2017. III.szám Ősz)
·Élménybeszámoló a nyári erdei iskolából
(2014. III.szám Ősz)
·Beérett a befektetett munka gyümölcse ifjúsági labdarúgóinknál
(2013. III.szám Ősz)
·Évfordulóink 2012-ben
(2012. II.szám Nyár)
·Köszönetnyilvánítás
(2010. IV.szám Tél)
·Kórushírek
(2007. IV.szám Tél)
·Mit sütsz …
(2005. III.szám Ősz)
·Fáj a térdem…
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc