Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Kitüntettek

Kéthely Község Képviselő-testülete a 97/2019.(V. 30.) számú határozatával „Kéthely községért” kitüntető címet adományozott nekem. Nagyon meglepődtem és meghatódtam, hogy érdemesnek találtak erre engem. Hiszen ki vagyok én azokhoz képest, akik már kaptak ilyen elismerést?

20 éve pályáztam ide, amikor korábbi munkahelyem, a tapsonyi iskola léte megkérdőjeleződött. Akkor döntésre kényszerültem: vagy hivatást, vagy lakóhelyet kell váltanom. Kéthelyen már voltak ismerős kollégáim, éppen álláshely és lakás is, ráadásul tetszett a település. Szerettem volna minél előbb beilleszkedni, otthon érezni magamat, hiszen nem ideiglenes szállásnak választottam ezt a falut. Járni kezdtem rendezvényekre, és megtaláltak hozzám hasonló mentalitású emberek, hívtak maguk közé. Így volt szerencsém ott lenni, amikor megalakult a Kéthelyért Egyesület, melynek azóta is tagja vagyok. Egyszer segítettem karácsonyi csomagokat készíteni a vöröskereszteseknek, s mire észbe kaptam, már aktivista lettem. Elnököltem 5 évig az iskolai alapítvány kuratóriumában, valahogy megtalált az a feladat is.
16 éve, a Kéthelyen újság kitalálásakor is éppen „kéznél” voltam. Így kezdődött a beilleszkedésem. Aztán csendben tettem a dolgomat, a megélhetésemért az iskolában, önkéntesként hol itt, hol ott.
„ Az önkéntes munka mások által ki nem kényszerített, el nem rendelt, nem kötelező, kifejezetten személyes akaratból született, közvetlen anyagi haszonnal nem járó tevékenység mások számára, amelyért az önkéntes munkát végző személy nem vár ellenszolgáltatást, viszonzást. Az önkéntes nem elsősorban saját családjának segít, munkálkodása hozzáadott értékként jelenik meg a fogadó szervezet életében.” (Wikipédia) Valahogy így működik ez.
Örömmel és szívesen veszek részt a falu díszítésében is, és – bár csak kis fogaskerék vagyok a gépezetben – büszkeség tölt el, amikor valami jó hírt, valami szépet közölnek Kéthelyről.

Meglátásom szerint egyedül kevés és gyenge az ember, de együtt, másokkal összefogva erős és hatékony lehet. Ha részei vagyunk egy vagy több konstruktív közösségnek, sokkal nagyobb dolgokra lehetünk képesek.

Örülök, hogy vannak, akik értékelik, amit tettem és – remélem - a jövőben tenni tudok még Kéthelyért. Hálás szívvel köszönöm ezt a megtisztelő kitüntetést a javaslattevőknek, és mindazoknak, akik jóváhagyták!

Balázs Andorné
(2019. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Önkormányzati tervek 2019-re
(2019. I.szám Tavasz)
·Zumba®életérzés nem csak 20 éveseknek!
(2018. I.szám Tavasz)
·Települési értékeinkről
(2017. I.szám Tavasz)
·Sikeres pályázat, lezárult közbeszerzés, új mikrobusszal gazdagodik településünk!
(2014. II.szám Nyár)
·Önkormányzati tájékoztató
(2013. I.szám Tavasz)
·Nagyon fontos cseppek
(2012. I.szám Tavasz)
·Dr. Bánkuty József polgármester-jelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Mi újság az iskolában?
(2008. II.szám Nyár)
·Mikulás az iskolában
(2006. IV.szám Tél)
·„A Nagy Könyv” Kéthelyen
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc