Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Kitüntettek

Kéthely Község Képviselő-testülete a 97/2019.(V. 30.) számú határozatával „Kéthely községért” kitüntető címet adományozott nekem. Nagyon meglepődtem és meghatódtam, hogy érdemesnek találtak erre engem. Hiszen ki vagyok én azokhoz képest, akik már kaptak ilyen elismerést?

20 éve pályáztam ide, amikor korábbi munkahelyem, a tapsonyi iskola léte megkérdőjeleződött. Akkor döntésre kényszerültem: vagy hivatást, vagy lakóhelyet kell váltanom. Kéthelyen már voltak ismerős kollégáim, éppen álláshely és lakás is, ráadásul tetszett a település. Szerettem volna minél előbb beilleszkedni, otthon érezni magamat, hiszen nem ideiglenes szállásnak választottam ezt a falut. Járni kezdtem rendezvényekre, és megtaláltak hozzám hasonló mentalitású emberek, hívtak maguk közé. Így volt szerencsém ott lenni, amikor megalakult a Kéthelyért Egyesület, melynek azóta is tagja vagyok. Egyszer segítettem karácsonyi csomagokat készíteni a vöröskereszteseknek, s mire észbe kaptam, már aktivista lettem. Elnököltem 5 évig az iskolai alapítvány kuratóriumában, valahogy megtalált az a feladat is.
16 éve, a Kéthelyen újság kitalálásakor is éppen „kéznél” voltam. Így kezdődött a beilleszkedésem. Aztán csendben tettem a dolgomat, a megélhetésemért az iskolában, önkéntesként hol itt, hol ott.
„ Az önkéntes munka mások által ki nem kényszerített, el nem rendelt, nem kötelező, kifejezetten személyes akaratból született, közvetlen anyagi haszonnal nem járó tevékenység mások számára, amelyért az önkéntes munkát végző személy nem vár ellenszolgáltatást, viszonzást. Az önkéntes nem elsősorban saját családjának segít, munkálkodása hozzáadott értékként jelenik meg a fogadó szervezet életében.” (Wikipédia) Valahogy így működik ez.
Örömmel és szívesen veszek részt a falu díszítésében is, és – bár csak kis fogaskerék vagyok a gépezetben – büszkeség tölt el, amikor valami jó hírt, valami szépet közölnek Kéthelyről.

Meglátásom szerint egyedül kevés és gyenge az ember, de együtt, másokkal összefogva erős és hatékony lehet. Ha részei vagyunk egy vagy több konstruktív közösségnek, sokkal nagyobb dolgokra lehetünk képesek.

Örülök, hogy vannak, akik értékelik, amit tettem és – remélem - a jövőben tenni tudok még Kéthelyért. Hálás szívvel köszönöm ezt a megtisztelő kitüntetést a javaslattevőknek, és mindazoknak, akik jóváhagyták!

Balázs Andorné
(2019. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
(2019. IV.szám Tél)
·Zumba®életérzés nem csak 20 éveseknek!
(2018. I.szám Tavasz)
·Épül – szépül a művelődési ház
(2016. III.szám Ősz)
·Kis(s)leány - nagy reménység
(2015. I.szám Tavasz)
·Könyvtárátadás és kiállítás-megnyitó
(2012. IV.szám Tél)
·Az elsősök és a Télapó
(2010. IV.szám Tél)
·A világ nagyjai a magyarokról
(2009. II.szám Nyár)
·Vizsgáztak a nyolcadikosok
(2007. II.szám Nyár)
·Kutyaharapást szőrével…
(2006. II.szám Nyár)
·Játék – zene – hangszerek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc