Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig

„Egy nemzetnél nemcsak az a fontos,
hogy vannak-e értékei, hanem az is,
hogy vannak-e értékeinek megbecsülői.”

E lap hasábjain a Települési Értéktár Bizottság megalakulása, 2006 óta beszámolunk értéktárunk gyarapodásáról. Ebben az évben egy alkalommal üléseztünk, augusztus 12-én, amikor a következő négy érték felvételéről döntöttünk.

1. A Kéthelyi Asszonykórus tevékenysége (Javaslattevő: Takács Józsefné. Fotó: Balázs László, Balla Mária, Molnár Balázs, Takács József) ( Hat. 2/2019. VIII.12.)

2. A szőlőhegyi kápolna (Javaslattevő: Mika Anna, Sebdenics Hermina, Kéthelyért Egyesület. Fotó: Molnár Balázs, Kiss László) (Hat. 3/2019.VIII.12.)

3. A Kokas-híd (Javaslattevő: Álmos László, Szabó Lajosné. Fotó: Molnár Balázs) (Hat. 4/2019.VIII.12.)

4. A Kastélydomb és Hunyady Nepomuki János legendája. (Javaslattevő: Balla Mária) (Hat. 5/2019.VIII.12.)

Októberben helyi értékeinket bemutató kiállítást rendeztünk a művelődési házzal közösen a táncteremben. A kiállítás grafikai tervezését Molnár Balázs polgármesternek köszönhetjük, a nyomdai munkát a Havanecz Dekor végezte. A kiállítás megnyitására október 23-án délután, az 1956-os forradalom emlékünnepsége előtt került sor. A polgármesteri köszöntő után, az értéktárunkban szereplő Harmath Imre költő, Délután odahaza című versét Szarvas Jenő mondta el. Majd Vidák Tünde, a Marcali Múzeum igazgatója, a Települési Értéktár Bizottság tagja mondott megnyitó beszédet. Vidák Tünde röviden jellemezte a kiállításon bemutatott értékeinket, szólt az értéktár jelentőségéről, és köszönetet mondott a javaslattételben részt vevő kéthelyieknek. Beszédét Egri József festőművész gondolataival zárta, jelezve értékeink védelmének, megbecsülésének fontosságát.

Az Értéktár Bizottság köszönetet mond mindazoknak, akik régi vagy friss fotókkal, videóval, támogató nyilatkozattal, információszolgáltatással vagy más módon támogatták a javaslattevőket, s ezzel hozzájárultak a Települési Értéktár építéséhez. A kiállítás 2019. december 31-ig tekinthető meg. Reméljük, hogy további értékek felkutatására és javaslattételre inspirálja majd a látogatókat.

Balla Mária
a Települési Értéktár Bizottság elnöke
(2019. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak
(2019. III.szám Ősz)
·Antal László koreográfus, néptáncpedagógus 70 éves
(2016. IV.szám Tél)
·In memoriam Németh István
(2015. IV.szám Tél)
·Ajándékok karácsonyra
(2014. IV.szám Tél)
·Évfordulóink 2012-ben
(2012. II.szám Nyár)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. III.szám Ősz)
·Képek a gyereknapról
(2009. II.szám Nyár)
·Készül a karácsonyi mézeskalács
(2008. IV.szám Tél)
·A Buday nálunk is megmutatta
(2005. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc