Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő

Molnár Szilvia, Kéthelyen élő, Marcaliban dolgozó óvónőről olvashattunk a KaposPont oldalán november 20-án. Az alábbi részletet a cikkből idézem:

„Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2019-ben hirdette meg negyedszer energiahatékonysági programját. Az országjáró képzés óvodapedagógusok számára kínált olyan ingyenes tanfolyamot, amely az ország megyeszékhelyein látta vendégül az érdeklődő óvónőket. Somogy megyéből kilenc óvoda képviseltette magát az ingyenes képzésen. A megyeszékhely óvodáin túl Mesztegnyő, Balatonlelle, Marcali és Tab óvodapedagógusai is jelen voltak.
A képzésen részt vett óvónők az akkreditált tanfolyamot követően foglalkozásokat tartottak óvodájukban, majd a bevont apróságok rajzversenyen vehettek részt. Itt a víz helyes használata volt a téma, amit korosztályonként értékelt a zsűri.
Az óvodapedagógus kihívás nyertese a Marcali Óvodai Központ pedagógusa, Molnár Szilvia. Idén ő viheti haza a 200 ezer forintos pénzdíjat. Szilvia április elején vett részt a képzésen, majd a tanév végén küldte be egyéni pályázatát. Ezt a zsűri pénzdíjjal jutalmazta, amit Budapesten vett át az Ariston Thermo központi irodájában. Molnár Szilvia a Marcali Óvodai Központ, Postaköz 3-ban található intézmény pedagógusa, akire méltán lehet büszke óvodája.” Forrás: KaposPont

Az óvodapedagógus kihívás lényege ez volt: a vállalkozó kedvű óvónőktől olyan tanulságos, érdekes, az energiahatékonyság témájával kapcsolatos sztorit vártak, amely a foglalkozások során vagy között a gyerekekkel történt és leírásra érdemesnek találták.

Erre vállalkozott Molnár Szilvia háromgyermekes édesanya is. Az újságunkban gyakran szereplő, eredményesen versenyző Léránt Boglárka és Léránt Zalán sakkozó fiatalok az ő gyermekei. A legkisebb, Maja még szárnyait bontogatja első osztályban. Szilvi nagyon szerényen fogadta a gratulációmat, pedig igazán szép teljesítményt produkált, amire ő és családja is büszke lehet. - Rövid epizódokat írtam az óvodai foglalkozásokon történtekről, mivel fontosnak tartom kollégáimmal együtt, hogy már egészen kicsi korban, itt, az óvodában találkozzanak a természet, környezetünk védelmével, váljon az energiatudatosság életük részévé, hogy aztán felnőttként hordozzák magukban ezeket az impulzusokat, szemléletük formálódjon. Az óvoda, ahol dolgozom, Örökös Zöld Óvoda és Madárbarát Óvoda, így az ott dolgozók számára eddig is elsődleges volt környezetünk szeretetének kialakítása a gyerekekben - nyilatkozta Szilvia. - Szívből gratulálok, köszönöm, hogy rendelkezésre álltál az újság, a kéthelyi olvasók számára!

Balázs Andorné
(2019. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Baba-Mama Klub
(2018. IV.szám Tél)
·Felhívás "retro" véradásra
(2017. II.szám Nyár)
·Gonda Marina
(2015. III.szám Ősz)
·Gyermekélet régen
(2014. IV.szám Tél)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. IV.szám Tél)
·Nova, 2011.
(2011. III.szám Ősz)
·Havanecz Imre képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Kórushírek
(2008. III.szám Ősz)
·„Az élet akkor kezdődik, amikor nekilátunk egy kert építésének.”
(2006. II.szám Nyár)
·60 évvel ezelőtt történt
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc