Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Levélváltás Havanecz Biankával
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
·Kirándulás Zalaszabarra
·Változások a temetkezésben
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
·Bartis László Imre
·Bódis Józsefné
·Hosszúné Tóth Rita
·Németh Lajos
·Nikula András Csaba
·Nikula Zsolt József
·Szűcs Judit Magdolna
·Vörös Zsolt
·Zelena Zsolt
·Torkos nap
·Jótékonysági bál
·In memoriam dr. Fejes István
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak

A 2018/2019-as tanév rövid áttekintése

Ballagás az általános iskolában

2019. június 22-én 26 fő 8. osztályos tanuló fejezte be tanulmányait intézményünkben, számukra elérkezett az idő, hogy szeptemberben új iskolában, új környezetben kezdjék meg tanulmányaikat. Sok sikert és kitartó munkát kívánunk nekik!
Ezen a napon nemcsak a ballagó nyolcadikosok búcsúztak az iskolától. Utoljára szólt a csengő egy számunkra nagyon kedves kolléganőnknek, Balázs Andornénak is, aki úgy döntött, nyugdíjba vonul. Marika 1979 óta dolgozik a pedagóguspályán, 2000 augusztusa óta a kéthelyi iskolában. Több éven keresztül osztályfőnök volt, tanított alsó és felső tagozaton. Nagyon sok gyerekkéz ügyesedett általa a technikaórákon. Tanítványait nagy szeretettel, türelemmel, oktatta, nevelte, segítette. Mindig a legjobbat akarta nekik, akkor is, amikor megdorgálta, esetleg megszidta őket. Nemcsak jó pedagógus, hanem nagyon jó kolléga is volt, akivel mindent meg lehetett beszélni, akitől lehetett segítséget kérni, és mindig önzetlenül segített. A sokéves pedagógusmunka után méltán választotta a megérdemelt pihenést. Nagyon sajnáljuk, hogy elmegy. Az iskola minden dolgozója nevében jó egészséget, jó pihenést, békés, boldog nyugdíjas éveket kívánunk neki.
Oktató-nevelő munkánkat ebben a tanévben is Pedagógiai Programunk szellemében végeztük.
Megtartottuk immár hagyománnyá vált ünnepélyeinket, megemlékezéseinket, rendezvényeinket.
Sok tanulót készítettünk fel különböző tanulmányi és sportversenyekre.
Tanulmányi kirándulásokat szerveztünk, biztosítottuk tanulóink számára az úszásoktatást.
A Tanulói értékelőlapok összesítése után ügyes, szorgalmas tanulóink most is jutalmazásban részesültek.
Projektnap keretében egészségnapot és német nyelvi témahetet szerveztünk.
Megszerveztük az iskola művészeti bemutatóját, melyen néptánc tanszakunk mutatkozott be nagy sikerrel. Képzőművészeti tanszakunk kiváló munkáit a falunapon mutattuk meg, illetve ballagáskor az iskola aulájában.
Az EFOP 3.1.8. pályázatnak köszönhetően tanulóink a heti foglalkozásokon sok plusz ismerethez juthattak, több híres emberrel, művésszel, sportolóval találkozhattak, szlovákiai látogatáson vehettek részt a vásárúti iskolában. Vendégül láttuk mi is a testvériskolát. A nyár folyamán azok a pályázatos tanulóink, akik éltek a lehetőséggel, táborokban vehettek részt, sok érdekes program várta őket.
Ugyancsak EFOP-os pályázatban sok tanulónk vett részt a nyár folyamán napközis és művészeti táborokban, amelyeknek szervezését Kéthely Község Önkormányzata koordinálta.
Fonyód Város Önkormányzata intézményi együttműködési megállapodást kötött iskolánkkal az EFOP 3.3.2-16 „Fonyód a fejlődés útján” – Interaktív foglalkozások a diákokért c. projekt megvalósítására. A pályázat a megvalósítás időszakában tart, keretében anyagi támogatást nyújt több programunk (egészségnap, német nyelvi témahét, színházlátogatás, művészeti bemutató) lebonyolításához, illetve a programokhoz szükséges eszközök beszerzéséhez.
Köszönjük Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének, hogy iskolánkat ebben a tanévben is támogatta, ha segítséget kértünk, mindig megkaptuk.
Köszönjük szülői szervezetünknek, hogy segítőkész, fáradtságos munkájára, támogatására a tanév folyamán végig számíthattunk. Külön köszönjük a gyereknapon végzett munkájukat, a sok játékot.
Köszönjük Papp Tündének és a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének az érdekes és nagy nevelőhatással bíró érzékenyítő tréningnapot.
Köszönjük külsős kollégáinknak, hogy a tanév során sokrétűen segítették tanulóink oktatását, nevelését. Név szerint Pálné Molnár Judit és Lakiné Simon Beáta fejlesztő pedagógusnak, Tamasiánné Csobod Andrea gyógytestnevelőnek, Szalai Miklós iskolapszichológusnak, Fábos Editnek, a Marcali Rendőrkapitányság ifjúságvédelmi szakemberének.
Köszönjük a Szociális Szolgáltató és az Egészségügyi Szolgáltató munkáját, Árvainé Horváth Marianna, iskolánk védőnőjének munkáját.
Köszönjük a Kéthely SE vezetőinek, edzőinek, hogy a Bozsik-programban ebben a tanévben is biztosították tanulóink intézményi nevelését, és ezzel új sporteszközökhöz juttatták iskolánkat.
Iskolánk alapítványa, a Hóvirág Közalapítvány anyagi támogatást nyújtott a tanulók versenyeztetéséhez, jutalomkönyvek vásárlásához. Köszönetettel tartozunk azon szülőknek, hozzátartozóknak, kívülállóknak, akik adójuk 1%-át alapítványunknak adományozták.
Köszönjük a három 8. osztályos szülőnek: Hodoricsné Bajkán Andreának, Hodorics Tibornak és Csonka Lászlónak többéves munkáját, segítségét, a szülői szervezetben való aktív tevékenységét.
Sok tanulónk ebben a tanévben is számos tanulmányi és sportversenyen szerepelt eredményesen. Elismerés illeti mint tanulóink, mint felkészítő nevelőik munkáját.
Eredményesen versenyző tanulóink:
Trunkó Bence, Hodorics Rebeka, Tóth Lóránt, Csonka Barnabás, Dávid Enikő, Szabó Áron, Kecskeméti Réka, Dinnyés Ákos, Hosszú Sára, Nagy Kinga, Kovács Ákos, Berkes Kristóf, Bogdán Dávid, Hosszú Ninett, Geiger Kristóf, Orsós Erzsébet, Bogdán Kristóf, Gebei András, Erdélyi Dominik, Erdélyi Márk, Olasz Ádám, Rezműves Gábor, Orsós Armandó, Bogdán Angéla, Bogdán Zsanett, Vincze Fanni, Cseke Hanna, Hosszú Jázmin, Kropf Zoé, Bogdán Bence, Szerpák László, Orsós Veronika, Orsós Enikő, Takács Dominik, Kovács Dorina, Rátonyi Bence, Csegzi Milán, Karsai Patrik, Vass Alex, Rauch Dávid, Mester Krisztián, Nagyfi Olivér, Járóka Bálint, Erdélyi Nikolett, Bogdán Richárd, Bogdán Milán, Varga Máté
Azok a tanulók, akik tanulmányi, közösségi, sport és művészeti területeken kiemelkedő eredményt értek el, a tanév végén jutalomban és dicséretben részesültek.

Sümegi Tamásné
intézményvezető
(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Mérlegen 2018
(2018. IV.szám Tél)
·Antal László koreográfus, néptáncpedagógus 70 éves
(2016. IV.szám Tél)
·In memoriam Németh István
(2015. IV.szám Tél)
·Országos bajnokaink „születtek”
(2014. II.szám Nyár)
·Évfordulóink 2012-ben. I. rész.
(2012. I.szám Tavasz)
·Kiváló sportteljesítmények az őszi szezonban!
(2010. IV.szám Tél)
·Egy profi Kéthelyről
(2009. I.szám Tavasz)
·Téli ünnepeink, műsoraink, programjaink az óvodában
(2007. IV.szám Tél)
·Egészségügyi hírek
(2005. IV.szám Tél)
·10 éves az Asszonykórus
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc