Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Hasznos ismeretek tábor

Radnai Tiborné, Jutka nénivel vetettük fel a tábor alapkoncepcióját, miszerint olyan dolgokkal ismertetjük meg a gyerekeket, amikkel az iskolában a tanév során keveset vagy nem is találkoznak, illetve megpróbáljuk őket kiszakítani az okostelefon uralta hétköznapjaikból. A főleg alsósokból álló csapat tökéletesen megfelelt minden elvárásunknak.
Az augusztus 5-től 9-ig tartó hetet egy optikai játékok készítését és működésük megismerését célzó foglalkozással kezdtük. Elsősegélynyújtást is tanultunk, volt diákjaink, Tóth Dániel és Lengyel Péter segítségével többek között a csoport megismerte a stabil oldalfekvést, a háromszögkendő és a rugalmas pólya használatát. A Heimlich-fogást is bemutattuk. Ezek fontos dolgok, melyekre bármikor szüksége lehet mindenkinek.
A kéthelyi hegyben barangoltunk a kápolnáig. Útközben növényeket gyűjtöttünk, amiket délután növényhatározók alapján meghatároztunk és lerajzoltunk. Mindenki tartott egy kiselőadást az általa gyűjtött növényről. Meglepő dolgok - amiket nem is gondoltunk volna - derültek ki a sokak által gaznak titulált növényekről.
Csütörtökön Samuné Bogyó Hajnalka tartott nekünk élvezetes kézműves foglalkozást a Marcali Kulturális Korzóban. Utána kipróbáltuk az Európa Park új játékait. Ebéd után gofrit sütöttünk.
Utolsó nap a délelőtti közös játék után kimentünk a balatonmáriafürdői szabad strandra, ahol fürödtünk és hamburgereztünk egyet.

Szatmári Norbert
(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
(2019. IV.szám Tél)
·„Az én adventem”
(2017. IV.szám Tél)
·A Kéthely SE hírei
(2015. II.szám Nyár)
·Nagyok mennek, kicsik jönnek
(2014. II.szám Nyár)
·Húsvéti vásár a Művelődési házban
(2013. I.szám Tavasz)
·Köszönetnyilvánítás
(2010. IV.szám Tél)
·Mikulás az iskolában
(2009. IV.szám Tél)
·Jegyzői tájékoztató
(2008. III.szám Ősz)
·Ha tavasz, akkor dalolunk
(2006. I.szám Tavasz)
·Önkormányzati hírek
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc