Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Erdei iskola

Az idén - nagy örömünkre - olyan sok gyerek jelentkezett hozzánk, hogy két turnust kellett indítanunk Némethné Makay Ilonával, Ica nénivel. Az elsőben az 1-2. osztályos gyerekek, a következőben pedig a 3-4. osztályos tanulók vettek részt.
Elsődleges célunk továbbra is a magyar nyelv ápolása, szűkebb környezetünk mélyebb megismerése volt, de most a gyerekek játékismeretét is szerettük volna bővíteni.
A tábor napirendjét úgy állítottuk össze, hogy a játékos tanulást kézműves foglalkozások, örömteli játék és túrázás, séta váltsa fel.
Délelőttönként mozgásos, valamint tevékenységbe ágyazott, játékos magyar nyelvi foglalkozásokat tartottunk. Lazításként gyurmáztunk, festettünk, különböző fonaltechnikákkal karkötőket fontunk. Nagyon sokat játszottunk, előkerültek a régi játékok is, mint az ugróiskola, malom, amőba, fonal- és kártyajátékok. De nagy népszerűségnek örvendett a monopoly társasjáték, valamint a twister is. Mindennap fagyival vagy jégkásával enyhítettük a forróság miatti légszomjunkat, éhségünk csillapítására gofrit sütöttünk, kukoricát főztünk.
Idén is elmentünk a falu tájházába, ahol betekintést nyertünk a régi élet lakókörnyezetének, használati eszközeinek világába, itt a gyerekek mindig felfedeznek olyan régi tárgyakat, eszközöket, amik újdonságot jelentenek számukra. Látogatásunkkor megvendégeltek minket kemencében sült tejfölös, szalonnás, hagymás kenyérlangallóval.
Elsétáltunk a Bartis birtokra, ahol megcsodálhattuk a díszmadarakat, s megfigyelhettük a ház körül élő állatok életét, gondozását. Túráztunk a kápolnához, felkutattuk az elrejtett geoládát, s megnéztük a benne rejlő kincseket. A Baglas hegyben kirándulva pihenésként virslit és szalonnát sütöttünk, valamint mályvacukrot pirítottunk.
A tábor utolsó napján Balatonszentgyörgyre, a Csillagvár Múzeumba kirándultunk. Délelőtt körbejártuk az udvart, megnéztük a kiállított régi mezőgazdasági eszközöket, lovaskocsikat, majd az állatsimogatót vettük szemügyre. A csárdában elfogyasztottuk az ebédet, majd a tárlatvezetővel megtekintettük a múzeumot. Táborzárásként emléklapot, s kis ajándékot osztottunk a táborozó gyerekeknek.

Molnár Marianna
(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·2021. március 15.
(2021. I.szám Tavasz)
·Kerámia szakkör
(2018. III.szám Ősz)
·A kéthelyi általános iskola Szülői Szervezetének tájékoztatója
(2016. I-II.szám Nyár)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Történetíró verseny
(2012. IV.szám Tél)
·A Kéthelyért Egyesület 2010. évi tevékenységéről
(2011. I.szám Tavasz)
·Új fogorvosunk bemutatkozik
(2009. IV.szám Tél)
·Pályázati felhívás - Műszaki ügyintéző
(2008. III.szám Ősz)
·Barátunk a vers
(2006. I.szám Tavasz)
·Felkészíteni az új kihívásokra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc