Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Levélváltás Havanecz Biankával
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
·Kirándulás Zalaszabarra
·Változások a temetkezésben
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
·Bartis László Imre
·Bódis Józsefné
·Hosszúné Tóth Rita
·Németh Lajos
·Nikula András Csaba
·Nikula Zsolt József
·Szűcs Judit Magdolna
·Vörös Zsolt
·Zelena Zsolt
·Torkos nap
·Jótékonysági bál
·In memoriam dr. Fejes István
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak

Erdei iskola

Az idén - nagy örömünkre - olyan sok gyerek jelentkezett hozzánk, hogy két turnust kellett indítanunk Némethné Makay Ilonával, Ica nénivel. Az elsőben az 1-2. osztályos gyerekek, a következőben pedig a 3-4. osztályos tanulók vettek részt.
Elsődleges célunk továbbra is a magyar nyelv ápolása, szűkebb környezetünk mélyebb megismerése volt, de most a gyerekek játékismeretét is szerettük volna bővíteni.
A tábor napirendjét úgy állítottuk össze, hogy a játékos tanulást kézműves foglalkozások, örömteli játék és túrázás, séta váltsa fel.
Délelőttönként mozgásos, valamint tevékenységbe ágyazott, játékos magyar nyelvi foglalkozásokat tartottunk. Lazításként gyurmáztunk, festettünk, különböző fonaltechnikákkal karkötőket fontunk. Nagyon sokat játszottunk, előkerültek a régi játékok is, mint az ugróiskola, malom, amőba, fonal- és kártyajátékok. De nagy népszerűségnek örvendett a monopoly társasjáték, valamint a twister is. Mindennap fagyival vagy jégkásával enyhítettük a forróság miatti légszomjunkat, éhségünk csillapítására gofrit sütöttünk, kukoricát főztünk.
Idén is elmentünk a falu tájházába, ahol betekintést nyertünk a régi élet lakókörnyezetének, használati eszközeinek világába, itt a gyerekek mindig felfedeznek olyan régi tárgyakat, eszközöket, amik újdonságot jelentenek számukra. Látogatásunkkor megvendégeltek minket kemencében sült tejfölös, szalonnás, hagymás kenyérlangallóval.
Elsétáltunk a Bartis birtokra, ahol megcsodálhattuk a díszmadarakat, s megfigyelhettük a ház körül élő állatok életét, gondozását. Túráztunk a kápolnához, felkutattuk az elrejtett geoládát, s megnéztük a benne rejlő kincseket. A Baglas hegyben kirándulva pihenésként virslit és szalonnát sütöttünk, valamint mályvacukrot pirítottunk.
A tábor utolsó napján Balatonszentgyörgyre, a Csillagvár Múzeumba kirándultunk. Délelőtt körbejártuk az udvart, megnéztük a kiállított régi mezőgazdasági eszközöket, lovaskocsikat, majd az állatsimogatót vettük szemügyre. A csárdában elfogyasztottuk az ebédet, majd a tárlatvezetővel megtekintettük a múzeumot. Táborzárásként emléklapot, s kis ajándékot osztottunk a táborozó gyerekeknek.

Molnár Marianna
(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·1%
(2017. I.szám Tavasz)
·Ötéves a Nyitott Klub
(2015. II.szám Nyár)
·Év végi programok az óvodában
(2014. II.szám Nyár)
·Köszönet a fotókért…
(2012. IV.szám Tél)
·1%
(2011. I.szám Tavasz)
·Farsang az óvodában
(2009. I.szám Tavasz)
·Kórushírek
(2007. IV.szám Tél)
·Tél végi – tavasz eleji programok az óvodában
(2007. I.szám Tavasz)
·Kézműves óvodások
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc