Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Erdei iskola

Az idén - nagy örömünkre - olyan sok gyerek jelentkezett hozzánk, hogy két turnust kellett indítanunk Némethné Makay Ilonával, Ica nénivel. Az elsőben az 1-2. osztályos gyerekek, a következőben pedig a 3-4. osztályos tanulók vettek részt.
Elsődleges célunk továbbra is a magyar nyelv ápolása, szűkebb környezetünk mélyebb megismerése volt, de most a gyerekek játékismeretét is szerettük volna bővíteni.
A tábor napirendjét úgy állítottuk össze, hogy a játékos tanulást kézműves foglalkozások, örömteli játék és túrázás, séta váltsa fel.
Délelőttönként mozgásos, valamint tevékenységbe ágyazott, játékos magyar nyelvi foglalkozásokat tartottunk. Lazításként gyurmáztunk, festettünk, különböző fonaltechnikákkal karkötőket fontunk. Nagyon sokat játszottunk, előkerültek a régi játékok is, mint az ugróiskola, malom, amőba, fonal- és kártyajátékok. De nagy népszerűségnek örvendett a monopoly társasjáték, valamint a twister is. Mindennap fagyival vagy jégkásával enyhítettük a forróság miatti légszomjunkat, éhségünk csillapítására gofrit sütöttünk, kukoricát főztünk.
Idén is elmentünk a falu tájházába, ahol betekintést nyertünk a régi élet lakókörnyezetének, használati eszközeinek világába, itt a gyerekek mindig felfedeznek olyan régi tárgyakat, eszközöket, amik újdonságot jelentenek számukra. Látogatásunkkor megvendégeltek minket kemencében sült tejfölös, szalonnás, hagymás kenyérlangallóval.
Elsétáltunk a Bartis birtokra, ahol megcsodálhattuk a díszmadarakat, s megfigyelhettük a ház körül élő állatok életét, gondozását. Túráztunk a kápolnához, felkutattuk az elrejtett geoládát, s megnéztük a benne rejlő kincseket. A Baglas hegyben kirándulva pihenésként virslit és szalonnát sütöttünk, valamint mályvacukrot pirítottunk.
A tábor utolsó napján Balatonszentgyörgyre, a Csillagvár Múzeumba kirándultunk. Délelőtt körbejártuk az udvart, megnéztük a kiállított régi mezőgazdasági eszközöket, lovaskocsikat, majd az állatsimogatót vettük szemügyre. A csárdában elfogyasztottuk az ebédet, majd a tárlatvezetővel megtekintettük a múzeumot. Táborzárásként emléklapot, s kis ajándékot osztottunk a táborozó gyerekeknek.

Molnár Marianna
(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Megyei értékek
(2018. IV.szám Tél)
·Kéthely SE hírei
(2018. II.szám Nyár)
·Vecsernik Alexandra: Adventtől Karácsonyig
(2016. IV.szám Tél)
·Németh István
(2014. III.szám Ősz)
·Új tanítónő az iskolában
(2012. III.szám Ősz)
·Horgász leszek
(2011. IV.szám Tél)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. I.szám Tavasz)
·Vietnámi élményeim
(2008. IV.szám Tél)
·Eredeti kéthelyi bakik
(2007. I.szám Tavasz)
·Kéthely új betleheme
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.10 msodperc