Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Óvoda udvar és játszótér fejlesztés
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
·Közérdekű tájékoztatás az avar és kerti hulladék égetéséről
·Díszőrség az ejtőernyős katonák emlékművénél Kéthelyen
·Zászlóval köszöntjük az újszülötteket
·Bemutatkozik a Yin-Yang Életmódközpont
·A kéthelyi hársfák
·A Vincés nővérek Kéthelyen
·Üzenet haza
·Egyszerűen szép
·Vitaminnal erősítik a kéthelyi gyerekek immunrendszerét
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
·Sakk
·Támogatás Covid-19 pozitív családoknak

Erdei iskola

Az idén - nagy örömünkre - olyan sok gyerek jelentkezett hozzánk, hogy két turnust kellett indítanunk Némethné Makay Ilonával, Ica nénivel. Az elsőben az 1-2. osztályos gyerekek, a következőben pedig a 3-4. osztályos tanulók vettek részt.
Elsődleges célunk továbbra is a magyar nyelv ápolása, szűkebb környezetünk mélyebb megismerése volt, de most a gyerekek játékismeretét is szerettük volna bővíteni.
A tábor napirendjét úgy állítottuk össze, hogy a játékos tanulást kézműves foglalkozások, örömteli játék és túrázás, séta váltsa fel.
Délelőttönként mozgásos, valamint tevékenységbe ágyazott, játékos magyar nyelvi foglalkozásokat tartottunk. Lazításként gyurmáztunk, festettünk, különböző fonaltechnikákkal karkötőket fontunk. Nagyon sokat játszottunk, előkerültek a régi játékok is, mint az ugróiskola, malom, amőba, fonal- és kártyajátékok. De nagy népszerűségnek örvendett a monopoly társasjáték, valamint a twister is. Mindennap fagyival vagy jégkásával enyhítettük a forróság miatti légszomjunkat, éhségünk csillapítására gofrit sütöttünk, kukoricát főztünk.
Idén is elmentünk a falu tájházába, ahol betekintést nyertünk a régi élet lakókörnyezetének, használati eszközeinek világába, itt a gyerekek mindig felfedeznek olyan régi tárgyakat, eszközöket, amik újdonságot jelentenek számukra. Látogatásunkkor megvendégeltek minket kemencében sült tejfölös, szalonnás, hagymás kenyérlangallóval.
Elsétáltunk a Bartis birtokra, ahol megcsodálhattuk a díszmadarakat, s megfigyelhettük a ház körül élő állatok életét, gondozását. Túráztunk a kápolnához, felkutattuk az elrejtett geoládát, s megnéztük a benne rejlő kincseket. A Baglas hegyben kirándulva pihenésként virslit és szalonnát sütöttünk, valamint mályvacukrot pirítottunk.
A tábor utolsó napján Balatonszentgyörgyre, a Csillagvár Múzeumba kirándultunk. Délelőtt körbejártuk az udvart, megnéztük a kiállított régi mezőgazdasági eszközöket, lovaskocsikat, majd az állatsimogatót vettük szemügyre. A csárdában elfogyasztottuk az ebédet, majd a tárlatvezetővel megtekintettük a múzeumot. Táborzárásként emléklapot, s kis ajándékot osztottunk a táborozó gyerekeknek.

Molnár Marianna
(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Általános Iskola szülői szervezetének működése a 2018-2019-es tanévben
(2019. II.szám Nyár)
·Betlehemes hagyományok Kéthelyen
(2018. IV.szám Tél)
·Bódis Viktória országos pályázaton remekelt
(2015. III.szám Ősz)
·Fekete Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·Dr. Magyar Lívia képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Dávid Tamás képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Köszönet
(2009. I.szám Tavasz)
·A múlt üzen a jelennek –
Kéthely múltja régi fotókon
(2006. IV.szám Tél)
·Játék – zene – hangszerek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc