Német tábor

Július 8-tól 12-ig Udvari Mária kolléganőmmel német tábort szerveztünk a gyerekeknek. A tavalyi évhez képest újdonság volt, hogy immár két egyetemista diákunk (Tóth Dániel, Hosszú Kristóf) is segítségünkre volt a tábori feladatok lebonyolításában.
A délelőttök „tanulással”, kompetenciafejlesztéssel, beszélgetésekkel, feladatlapok kitöltésével, hallásgyakorlatokkal, német mesék megtekintésével, dramatizálással, szituációs gyakorlatokkal teltek, sok-sok játékos feladat belecsempészésével, a nyelvi kompetenciák fejlesztését mindenképp szem előtt tartva.
A délutánokat kötetlenebb programokkal színesítettük. Túráztunk a kápolnához, ahol Németh József atya részletes tájékoztatóval és hasznos információkkal várt minket a tőle megszokott empátiával és szeretettel. Kihasználva a jó időt, strandoltunk Balatonmáriafürdőn, melyet az annyira várt közös lángosozással és pizzázással zártunk. A pénteki napot a Marcali Városi Fürdőben töltöttük, a gyerekek nagy lelkesedésére. A nyári meleget jégkrémmel és közös fagyizásokkal enyhítettük. Kreatív örömöknek kedvezve gipszből gyertyatartót készítettünk, melyet a gyerekek sajátkezűleg öntöttek és díszíthettek ki. Az ügyesebb lányok a varrást is kipróbálhatták. A diákok kérésének eleget téve az egyik délután palacsintát sütöttünk, mely a meleg nyári nap ellenére is gyorsan elfogyott.
A tábor a sok programnak és összetartó csapatnak köszönhetően gyorsan és vidám hangulatban telt.
Reméljük, hogy a jövőben is lesz lehetősége a diákoknak hasonló táborokban való részvételre.

Tibolyné Hajdu Aliz