Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Dicsértessék a Jézus Krisztus!
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk

Magyarok kenyere Kéthelyen

2019-ben is Kéthelyen volt a Magyarok Kenyere program egyik búzagyűjtő pontja, és itt tartották meg a vasárnapi mise után a megyei sajtótájékoztatót.
Az immár nyolcadszor útjára indult kezdeményezés eredménye újfent bebizonyította létfontosságú szerepét társadalmunk, a jövőnk számára. A magyar gazdák búzájából készült liszt szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez került.
A Kéthelyen tartott sajtótájékoztatón Szabó Tamás, a MAGOSZ Somogy megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a program egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Móring József Attila országgyűlési képviselő köszönte a gazdáknak, hogy évek óta önzetlenül támogatják a kezdeményezést. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, Somogy megye kiemelt szereplője a programnak, hisz a barcsi malomban őrlik meg az országosan összegyűlt búzát. Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta, jó minőségű étkezési búza termett az idén, és a betakarítás nagy részével már végeztek a gazdák. Kéthelyen az előző évekhez hasonlóan a gazdákon kívül helyi önkormányzati képviselők és sok magánszemély is támogatta a kezdeményezést.

Molnár Balázs

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a "Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem" programot. Az összegyűjtött búzaadomány mennyisége már második éve lépte túl a 600 tonnát, amely 80.000 rászoruló gyermek részére biztosít magyar kenyeret.
Büszke vagyok a magyar gazdatársadalomra, akik nélkül ez a nemes kezdeményezés nem lehetne a nemzeti összetartozásnak, összefogásnak egy különleges módja. Örülök, hogy jótékonykodásommal hozzájárulhatok minden évben ehhez a programhoz és köszönet a Kéthelyi Gazdakörnek, Schmidt Lászlónak a nemes gesztusért, aki augusztus 20-án reggel hálából új kenyérrel ébresztett!

Nikula András Csaba

(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Német tábor
(2019. II.szám Nyár)
·Szüreti felvonulás és bál Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·Tájékoztatás a 2016-2017-es tankönyvrendelésről
(2016. I-II.szám Nyár)
·Szekeres Tibor
(2014. III.szám Ősz)
·Látványborászat a falu szélén
(2013. II.szám Nyár)
·Őszi sakk-hírek
(2010. IV.szám Tél)
·A világ nagyjai a magyarokról
(2009. I.szám Tavasz)
·Köszönet...
(2007. III.szám Ősz)
·Tél végi – tavasz eleji programok az óvodában
(2007. I.szám Tavasz)
·Ötven éve halt meg Csáky Ferenc (1885-1954)
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc