Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Magyarok kenyere Kéthelyen

2019-ben is Kéthelyen volt a Magyarok Kenyere program egyik búzagyűjtő pontja, és itt tartották meg a vasárnapi mise után a megyei sajtótájékoztatót.
Az immár nyolcadszor útjára indult kezdeményezés eredménye újfent bebizonyította létfontosságú szerepét társadalmunk, a jövőnk számára. A magyar gazdák búzájából készült liszt szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez került.
A Kéthelyen tartott sajtótájékoztatón Szabó Tamás, a MAGOSZ Somogy megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a program egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Móring József Attila országgyűlési képviselő köszönte a gazdáknak, hogy évek óta önzetlenül támogatják a kezdeményezést. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, Somogy megye kiemelt szereplője a programnak, hisz a barcsi malomban őrlik meg az országosan összegyűlt búzát. Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta, jó minőségű étkezési búza termett az idén, és a betakarítás nagy részével már végeztek a gazdák. Kéthelyen az előző évekhez hasonlóan a gazdákon kívül helyi önkormányzati képviselők és sok magánszemély is támogatta a kezdeményezést.

Molnár Balázs

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a "Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem" programot. Az összegyűjtött búzaadomány mennyisége már második éve lépte túl a 600 tonnát, amely 80.000 rászoruló gyermek részére biztosít magyar kenyeret.
Büszke vagyok a magyar gazdatársadalomra, akik nélkül ez a nemes kezdeményezés nem lehetne a nemzeti összetartozásnak, összefogásnak egy különleges módja. Örülök, hogy jótékonykodásommal hozzájárulhatok minden évben ehhez a programhoz és köszönet a Kéthelyi Gazdakörnek, Schmidt Lászlónak a nemes gesztusért, aki augusztus 20-án reggel hálából új kenyérrel ébresztett!

Nikula András Csaba

(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Erdei iskola
(2019. II.szám Nyár)
·1%
(2017. IV.szám Tél)
·Gyereknap, ahogy mi láttuk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Spanyolországi Európa-bajnokság
(2014. IV.szám Tél)
·Apa és fia
(2012. III.szám Ősz)
·60 éves a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona
(2011. II.szám Nyár)
·Farsang 2010 – ahogy mi láttuk
(2010. I.szám Tavasz)
·Jegyzői tájékoztató
(2008. III.szám Ősz)
·Toldi kalandja a farkasokkal – ahogy egy tücsök látta
(2005. IV.szám Tél)
·Emlékezés egy régi márciusra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc