Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Levélváltás Havanecz Biankával
·A Kéthelyi Asszonykórus 25 éves
·Kirándulás Zalaszabarra
·Változások a temetkezésben
·Polgármesteri beszámoló az elmúlt 5 évről
·Epizódok Papp Rózsi néni életéből
·Bartis László Imre
·Bódis Józsefné
·Hosszúné Tóth Rita
·Németh Lajos
·Nikula András Csaba
·Nikula Zsolt József
·Szűcs Judit Magdolna
·Vörös Zsolt
·Zelena Zsolt
·Torkos nap
·Jótékonysági bál
·In memoriam dr. Fejes István
·Bölcsőde a kéthelyi apróságoknak

Magyarok kenyere Kéthelyen

2019-ben is Kéthelyen volt a Magyarok Kenyere program egyik búzagyűjtő pontja, és itt tartották meg a vasárnapi mise után a megyei sajtótájékoztatót.
Az immár nyolcadszor útjára indult kezdeményezés eredménye újfent bebizonyította létfontosságú szerepét társadalmunk, a jövőnk számára. A magyar gazdák búzájából készült liszt szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez került.
A Kéthelyen tartott sajtótájékoztatón Szabó Tamás, a MAGOSZ Somogy megyei elnöke köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy a program egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Móring József Attila országgyűlési képviselő köszönte a gazdáknak, hogy évek óta önzetlenül támogatják a kezdeményezést. Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, Somogy megye kiemelt szereplője a programnak, hisz a barcsi malomban őrlik meg az országosan összegyűlt búzát. Schmidt László, a Kéthelyi Gazdakör elnöke elmondta, jó minőségű étkezési búza termett az idén, és a betakarítás nagy részével már végeztek a gazdák. Kéthelyen az előző évekhez hasonlóan a gazdákon kívül helyi önkormányzati képviselők és sok magánszemély is támogatta a kezdeményezést.

Molnár Balázs

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a "Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem" programot. Az összegyűjtött búzaadomány mennyisége már második éve lépte túl a 600 tonnát, amely 80.000 rászoruló gyermek részére biztosít magyar kenyeret.
Büszke vagyok a magyar gazdatársadalomra, akik nélkül ez a nemes kezdeményezés nem lehetne a nemzeti összetartozásnak, összefogásnak egy különleges módja. Örülök, hogy jótékonykodásommal hozzájárulhatok minden évben ehhez a programhoz és köszönet a Kéthelyi Gazdakörnek, Schmidt Lászlónak a nemes gesztusért, aki augusztus 20-án reggel hálából új kenyérrel ébresztett!

Nikula András Csaba

(2019. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Sakk
(2018. I.szám Tavasz)
·Óvodai események
(2017. II.szám Nyár)
·Aktív működésbe kezdett a Polgárőr Egyesület
(2015. III.szám Ősz)
·Kéthelyi iskolások és nyugdíjasok Bugaszegen
(2014. II.szám Nyár)
·Évfordulóink 2012-ben
(2012. II.szám Nyár)
·Hosszúné Tóth Rita képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Képek a gyereknapról
(2009. II.szám Nyár)
·Mi újság az iskolában?
(2008. II.szám Nyár)
·Kórushírek
(2006. II.szám Nyár)
·Királynő, vezér, bástya, huszár…
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc