Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakk

Zalaegerszeg
A Csuti Antal Sportiskola utánpótlás sakkversenyére utaztunk Zalaegerszegre. Két csoportban, összesen 91–en mérkőztek az értékes díjakért. A legnagyobbaknál Léránt Boglárka és Takács Dominik lett első, Kovács Dorinának pedig ötödik helyezés jutott a kiegyensúlyozott mezőnyben. Érdekességként jegyzem meg, hogy az első három helyen leányok végeztek, a fiúkat leelőzve. A fiatalabb csoportban 67 játékos küzdött a kupákért. Császár Anett és testvére, András szintén első helyezésnek örülhettek. Itt Anett érdemel dicséretet. Hat ponttal és veretlenül fejezte be a versenyt. Az egész mezőnyben senki sem szerzett több pontot nála.

Országos Sakk Diákolimpia, Szombathely
Öt csapatban voltak érdekelve sakkozóink. Alsós csoportban Tamás Bálint szombati jó formáját sajnos másnapra nem tudta átmenteni, neki ez volt az első országos versenye. Fekete Luca a felsős leány kategóriában kicsit bátrabb játékkal jobb eredményt hozott volna. Mindketten marcali színeket képviseltek. A kéthelyi felsős fiúk 19. helyen fejezték be a versenyt. Csegzi Milán és Tóth Lóránt kétségtelenül erősebb ellenfelekkel küzdöttek. Takács Dominik a harmadik táblán 6,5 pontig jutott, Kovács Dorina 4,5 fél ponttal szintén jól szerepelt. Középiskolás lányoknál a Batthyány Lajos Gimnázium színeiben Léránt Boglárka a második táblán 5,5 pontot szerzett. Negyedik helyen végeztek, egy hajszállal lemaradva a dobogóról. A Vajda János Gimnázium színeiben Hosszú Kristóf a negyedik táblát erősítette. Az elejétől az élre álltak, és végig vezetve megérdemelten lettek bajnokok. A Buzás Bertalan, Ács Márton, Juhász Judit és Hosszú Kristóf alkotta csapat az aranyérem mellé még begyűjtött három különdíjat is. Berci, Judit és Kristóf a legjobb tábladíjat kapta. Kéthelyről eddig csak lányoknak sikerült országos dobogóra állniuk. Kristóf új fejezetet nyitott a sakkszakkör életében, és méltóképpen búcsúzott a diákévektől.

Országos Egyéni Diák Sakkolimpia, Miskolc
Értékszámos kategóriában ketten indultak. Léránt Boglárka 13., Pálfi Péter pedig 14. helyen végzett. Mindketten erős mezőnyben érték el ezt az eredményt. Amatőr kategóriában egy kicsit könnyebb volt pontot szerezni, itt nem mindenki volt rutinos versenyző. Fekete Luca 17. helyezésével jól szerepelt. Kovács Dorina 11. helyen elért 5 pontjával kellemes meglepetést szerzett, mivel még nincs másfél éve, hogy elkezdett sakkversenyre járni. Császár Anett 4. helyen egy szép oklevelet nyert emlékül, hogy jól szerepelt ezen a megmérettetésen. Anett 6 pontja kiváló eredmény, ő szintén nemrég kezdte a versenyzést. Takács András jónéhány éve kevergeti a bábukat a sakktáblán. Idén nagyon jól csinálta, mivel sikerült az első helyen végeznie. 7 pontjával, fél pont előnnyel Diákolimpiai Bajnok lett. Érdemes volt megvárni az eredményhirdetést, mivel 2 kéthelyi sakkozónak is tapsolhattak a jelenlévők.

Befejeződött a Somogy megyei sakk csapatbajnokság. Balatonberény csapata lett az első, melyet a kéthelyi fiatalok erősítettek. Havanecz Bianka, Huszár Nóra, Léránt Boglárka, Tóth Dániel, Léránt Zalán, Hosszú Kristóf, valamint Horváth József (e cikk írója). Ponterős játékuknak köszönhető ez a megérdemelt győzelem. Léránt Boglárka valamennyi partiját megnyerte, Bianka is hibátlanul szerepelt, de ő csak két fordulóban tudott asztalhoz ülni.
Bianka szerepelt a magyar válogatottban, és remélhetőleg a jövőben is lehetőséget kap a nemzetközi megmérettetésre!

Horváth József
(2019. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sakk
(2020. I.szám Tavasz)
·Az én adventem
(2017. III.szám Ősz)
·Gyereknap, ahogy mi láttuk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Nikula András Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Kétirányú, 2x1 haladósávos kerékpárút épül
(2013. I.szám Tavasz)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. IV.szám Tél)
·Élményeim
7. osztályos tanulmányi kirándulás
(2010. II.szám Nyár)
·Mesélő természet
(2007. III.szám Ősz)
·Bizonytalanságok és várakozások az iskolában
(2007. II.szám Nyár)
·Mikulás az iskolában is járt...
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc