Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Programok az iskolában

Buga Mihály az iskolában

Iskolánkban, az elmúlt évekhez hasonlóan, mozgalmasan telik a második félév. Az oktatási-nevelési feladatok elvégzése és teljesítése mellett nagyon sok tevékenység és feladat érinti ezt az időszakot. A legfontosabbak ezek közül, amelyek már megvalósultak:
Megtörtént a 8. osztályosok pályaválasztási, továbbtanulási ügyeinek lebonyolítása, a jelentkezési lapok elküldése, lezajlottak a felvételi, illetve alkalmassági vizsgák. Várjuk a középiskolák visszajelzéseit. Reméljük, minden tanulónk felvételt nyer az általa választott intézménybe.
A tanulók szülei jogosultságot kaptak az e-Kréta felületen keresztül az e-Ügyintézés menüpont használatához, melynek segítségével az osztályfőnököknek gyermekükkel kapcsolatos kéréseket, igazolásokat juttathatnak el. Kérjük, használják folyamatosan, mivel a papíralapú ellenőrző használata megszűnt.
Lezajlott a 2019/2020. tanév kötelező beiratkozási időszaka. 21 kis óvodás iratkozott intézményünkbe, a várható osztálylétszám 23 fő.
A tavasz a versenyek időszaka. Ekkor kerül megrendezésre a legtöbb tanulmányi és sportverseny. Tanulóinknak eddig is nagyon szép, előkelő helyezései és eredményei vannak, amiről a tanév végén szeretnék beszámolni „Versenyeredmények” címszóval.
Hagyományainkhoz híven megemlékeztünk nemzeti ünnepeinkről, jeles napjainkról, amely tevékenységekkel igyekeztünk bekapcsolódni községünk közéletébe.
Fő partnerünk, a Szülői Szervezet közreműködésével megrendeztük tanulóinknak a farsangot, amelyen, örvendetes módon, nőtt tanulóink érdeklődése, aktív közreműködése.
Ebben a tanévben folytatódik az EFOP 3.1.8. testvériskolai pályázat, amely sok új ismerethez, élményhez juttatja a résztvevőket, sok esetben iskolánk összes tanulóját. Szlovákiai testvériskolánk diákjai április elején két napot töltöttek nálunk vendégségben, és nagyon jól érezték magukat. Köszönet illeti a közreműködésért a pályázatban dolgozó pedagógusokat: Karanczné Grecskó Évát, Tibolyné Hajdú Alizt, Szatmári Norbertet, valamint Molnár Balázs polgármester urat, aki önzetlen segítségével hozzájárult a maradandó élmény biztosításához.
A tanév visszalévő része rövid, de annál több még a feladat: országos mérések lebonyolítása, versenyek, kirándulások, a tanulók számára szervezendő közösségi rendezvények, művészeti bemutató, ballagás. Végül, de nem utolsó sorban a tanév eredményes zárása. Bízunk abban, hogy tanulóink számára ez legalább olyan fontos, mint a pedagógusok számára! Kérjük a Tisztelt Szülőket, legyenek partnereink, és odafigyelésükkel, ösztönzésükkel támogassák munkánkat, biztassák kitartásra a gyerekeket!

Jelenet a farsangról
Körzeti versenyt nyert futsal csapatunk
Huzella Péter előadása a könyvtárban
A német nyelvi témahét dekorációja
Alsós színházbérletesek Kaposváron
A Cset zenekar irodalmi-zenei előadása
Koppányi Tamás és Buga Mihály sportszakemberekkel
Az Escargo hajója c. előadása után
Fábián Tamás bábművész a tornateremben
Március 15-i ünnepi műsor
„Te szedd!” akció
Vendégségben szlovák testvériskolánk tanulói
Gyümölcssaláta-készítés az ötödik osztályban, az egészséghét keretében
A Váci Dunakanyar Színház a könyvtárban
Sümegi Tamásné
intézményvezető
(2019. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
(2020. II.szám Nyár)
·Újabb kincsek a települési értéktárban
(2017. IV.szám Tél)
·Gyerekkorom Karácsonya
(2016. IV.szám Tél)
·Farsangi szezonban az ovisokkal
(2015. I.szám Tavasz)
·Kéthelyi lány Norvégiában
(2013. IV.szám Tél)
·Összefogás a gyermekekért
(2011. IV.szám Tél)
·Fogathajtó verseny
(2009. II.szám Nyár)
·Koszorúzás
(2007. II.szám Nyár)
·Robotskip
(2007. I.szám Tavasz)
·A Petőfi Művelődési Ház programjai
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.09 msodperc