Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Beköszöntő

Közel száz éve, 1906 szeptember 1-én jelent meg Kéthelyen a Balatonsarok c. közgazdasági, szépirodalmi és tanügyi hetilap első száma.
,,… Széjjelezett szétforgácsolt társadalmat egyesíteni, szervezni … a hazugságot, a bűnt, visszaélést ostorozni, hitet, nemes erkölcsöt, baráti szeretetet mindenkor bátran hirdetni, s a hazafiság szent érzelmét folyton ébren tartani - ez az a cél, mely felé törekedni igyekszünk" - írta Lengyel Béla, felelős szerkesztő.
Az újság - valószínűleg elsősorban anyagi okokból - hamarosan megszűnt, de a szerkesztők tiszta szándéka, igényessége talán kitűnik a fenti sorokból.
Majdnem száz év múltán újra vannak lelkes, a közért tenni akarók, akik vállalják a lapszerkesztéssel járó tengernyi tennivalót, vesződséget. A cél nemes és támogatásra érdemes.
Miközben a TV-hez szegezve szörnyülködünk a világ dolgain, a média-manipulátorok akarata szerint szurkolunk és telefonálgatunk a "Való Világ" "sztárjaiért", a filmcsillagok hálószobatitkai sokszor több nézőt, olvasót vonzanak, mint a filmek, melyekben játszanak, miközben vérmérsékletünk, világnézetünk, tapasztalataink alapján szidjuk vagy dicsérjük politikusainkat, egyre kevésbé figyelünk közvetlen környezetünkre. Szinte jobban ismerjük a képernyő és a bulvárlapok sztárjait, mint szomszédjainkat. Pedig az igazi Való Világ mi vagyunk.

Mi lehet érdekes egy helyi újságban?
Elsősorban az, hogy rólunk szól, kéthelyiekről. Gondjainkról, sikereinkről, hibáinkról és értékeinkről. Az életünkről.
Köszönet mindazoknak, akik e lap életre hívói. Legyen erejük az esetleges nehézségek leküzdésére, találjanak követőkre és segítőkre.
Dicsérje munkájukat az olvasók érdeklődése.

Németh Lajos
polgármester
(2004. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Olvasótábor
(2019. II.szám Nyár)
·D. Fazekas László szín(es)világa
(2017. IV.szám Tél)
·Aktív működésbe kezdett a Polgárőr Egyesület
(2015. III.szám Ősz)
·Lantos Gyuláné Mika Mária
(2014. III.szám Ősz)
·Évfordulóink 2013-ban
(2013. II.szám Nyár)
·60 éves a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona
(2011. II.szám Nyár)
·Emlékezés
(2009. I.szám Tavasz)
·Télapó itt van
(2007. IV.szám Tél)
·Karácsonyi jó tanácsok
(2006. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc