Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Önkormányzati tervek 2019-re

Elbírálásra vár a művelődési ház felújítására vonatkozó pályázatunk.
Tavaly a tervek a fiókban maradtak, jelenleg már a bíráló bizottságnál vannak. Igaz, csak részben kerülne felújításra az intézmény, de 100 %-os finanszírozással, 25 millió Ft-ot tudnánk a táncteremre költeni. Az EFOP-4.1.7-16 A közösségi művelődési intézmény- és szervezetrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései pályázat keretein belül. Ez nagyon fontos lenne, hisz egyedül ezen a területen nem valósult meg fejlesztés a településen.

Magyar Falu Program!

Magyar Falu program keretein belül több célterületen is szeretnénk benyújtani pályázatokat. A felhívások sorban jelennek meg, mi pedig készítjük elő a pályázat benyújtásához szükséges terveket. Többek között orvosi eszközökre pályáznánk, óvodai kerítésre és udvari játékokra, temetői kerítés felújítására, belterületi útfelújításra, közterület karbantartásához gépbeszerzésre. De céljaink között van szolgálati lakás kialakítása is, melyre szintén lesz kiírva pályázat.

Önerőből az idei évben is fejlesztettünk és fejlesztünk. A település központjának parkját részben felújítottuk, ennek folytatása ősszel várható. A parkosításhoz egy kertészetből kaptunk támogatásként karácsonyról megmaradt földlabdás fenyőfákat. Ajánlatot kértünk be a művelődési ház udvarának térkövezésére, valamint a Magyari utcai fecskeház külső festésére. Ezeket idén nyáron szeretnénk elvégezni. Év elején lecseréltük az elöregedett lámpatesteket és függönyöket a művelődési házban, ide digitális fényképezőgépet és kamerarendszert is vásároltunk. A Hegyalja utcában a játszótérhez két új hidat készítettünk, melyek festés után kihelyezésre kerülnek. Az elöregedett hirdetőtáblákat is kicseréljük rövidesen a központban, majd az elkövetkező években a település többi pontján is. Korábban cseréltük a Balaton utcai buszmegállókat, idén elkészülnek a Hunyadi utcaiak is. Megrendeltük a II. világháborús ejtőernyős katonák emlékművének felújítását. Így több mint 10 millió forintot fordítunk idén saját forrásból fejlesztésekre.

Molnár Balázs
(2019. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Sport- és egészségnap
(2019. IV.szám Tél)
·Kéthelyi leány Amerikában
(2017. IV.szám Tél)
·Kéthelyi Ifjúsági Klub
(2016. I-II.szám Nyár)
·Bajnok Eszter bronzérmes Kínában!
(2014. III.szám Ősz)
·Látványborászat a falu szélén
(2013. II.szám Nyár)
·Tavaszvárás a művelődési házban
(2012. I.szám Tavasz)
·Nyári élet az óvodában
(2010. III.szám Ősz)
·Köszönet
(2009. I.szám Tavasz)
·Boszorkánybál a művelődési házban
(2006. I.szám Tavasz)
·Sítábori élményem
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc