Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Kristóf útja töretlen

Kristóf 9. évfolyamon az országos történelem verseny első helyezettje volt

Névjegy: Hosszú Kristóf
Szülei: Hosszú Lajos és Hosszúné Tóth Rita
Lakik Kéthelyen, a Dózsa György utcában
Iskolái: Kéthelyi Széchenyi István Általános Iskola, Keszthelyi Vajda János Gimnázium, 12. évfolyam, földrajz-történelem fakultáció

Kristófról régebben is olvashattak már újságunkban. 2011. 4. szám: Horgász leszek c. fogalmazása, egy rajzpályázaton nyertes rajza, 2012. 3. szám: Vimmer Áronnal közös vadászatos rajza, 2013. 1. szám: Idei művészeti sikereim c. fogalmazása, szintén díjnyertes rajza, 2011-től a sakkos cikkekben, valamint helytörténeti vetélkedők szereplőjeként tűnik fel rendszeresen. Általános iskolánk hírnevét öregbítette matematika, fizika, történelem, helyesírás, honismereti, német nyelvi kommunikációs (Remélem, nem felejtettem ki valamit!) tanulmányi versenyeken, megyei, országos fordulókon.

Miért éppen Keszthelyre mentél továbbtanulni? Ma is így döntenél?

Nem akartam kollégista lenni, így a közeli iskolák között keresgéltem. A Vajdát találtam legjobbnak számomra. Elég magas színvonalú az oktatás, köszönhetően a pedagógusoknak és a válogatott összetételű tanulógárdának. Jó lehetőségek vannak, pl. ebben a tanévben az olaszországi Velencében jártunk osztálykiránduláson. Az írásbeli és szóbeli érettségi között elutazhatok 5 napra Ukrajnába, Kárpátaljára.

Folytattad középiskolában is a versenyzést?

Történelem tantárgyból már a 9. évfolyamon megnyertem a Zala megyei fordulót, majd az országost is. A régiós szintű versenyeken mind a négy évben első lettem. Jelenleg az OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek) döntőjére készülök, itthon, önállóan. Az iskolám azzal támogat, hogy nem kell suliba járnom egy hétig a verseny előtt. Az első forduló egy teszt volt, amit a gimnáziumban töltöttünk ki, ebből az enyém lett a legjobb az országban. A második fordulóban pályamunkát kellett készíteni, s azt megvédeni. Az utolsó, a döntő szóbeli lesz.

Milyen az osztályközösség, az osztálytársaid?

Itt általában mindenki tanul, nem ciki szorgalmasnak lenni, nincs irigység, támogatjuk egymást, örülünk a másik sikerének. Szinte mindenki jó valamilyen területen: van nagyon jó programozó, van néptáncos, aki Egyiptomban is fellépett, van olimpiai szintű lövész, küzdősportoló. Jóban vagyok az osztálytársaimmal.

A sakkozást is folytatod, hallottam…

Keszthelyen és Balatonberényben is igazolt játékos vagyok, de kevesebb időm jut a sakkra. Kb. 2 éve csak a berényi csapatban versenyeztem. Illetve az iskolai sakkcsapat tagjaként ebben a tanévben országos bajnokok lettünk. (Még jó, hogy eszébe jutott!)

Általános iskolában nagyon szépen rajzoltál. Van még időd erre a tevékenységre is?

Kevesebbet rajzolok, festek. Ha az osztályterem díszítéséhez kell valami, akkor általában engem kérnek meg. Pl. a diáknapokra festettünk egy 8x2 méteres molinót. A Helikon Napok rajzpályázatán a Festetics kastélyról készített festményem arany minősítést kapott. Szabadidőmben, ha megkérnek, hogy valamit rajzoljak, fessek, akkor veszem elő az eszközeimet. Pl. festettem (mutatja a képeket) egy cserép orchideát, egy cinegét, lemásoltam egy festményt.

A Helikon Napok pályázatán arany minősítést kapott festménye

Gratulálok, nagyon élethűek! Ne hagyd abba, csak így tovább! Itt az érettségi, az újabb pályaválasztás. Mik a terveid?

2 éve megvan a német, 1 éve az angol középfokú nyelvvizsgám, ezek emelik a pontjaim számát. Az ELTE BTK (Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsésztudományi Kar) történelem-földrajz szakára jelentkeztem. A közép- vagy főiskolai tanári pálya mellett szóba jöhet még a kutatás, publikálás, politizálás. A személygépkocsi vezetést is gyakorlom, jogosítványt akarok szerezni.

Közben lezajlott az OKTV történelem verseny döntője. Kristóf az országos szinten elismerésre méltó 12. helyen végzett.
Kedves Kristóf! Gratulálok a szép eredményekhez, további sikereket kívánok a versenyeken, az érettségin, boldogulást az egyetemen, a nagybetűs életben! Remélem, hallunk még felőled! Köszönöm az interjút!

2019-ben országos első diákolimpiai sakk csapat tagjaként
Balázs Andorné
(2019. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthelyi sorsok
(2020. I.szám Tavasz)
·Tevékeny évet zárt a művelődési ház
(2018. IV.szám Tél)
·In memoriam…
(2017. II.szám Nyár)
·Németh Lajos
(2014. III.szám Ősz)
·Két éve használjuk a kerékpártárolót
(2012. III.szám Ősz)
·Szociális Szolgáltató Központ a kéthelyiekért
(2012. I.szám Tavasz)
·Németh Lajos képviselőjelölt bemutatkozása
(2010. III.szám Ősz)
·Megemlékezés az elhunyt kéthelyi sportolókról
(2008. III.szám Ősz)
·Iskolai farsang
(2006. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc