Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Húsvéti dekoráció és tűzoltós locsolás a faluközpontban

Az idei évben is nagy sikere volt a település központjában húsvéti dekorációnknak, melyet több ezren látogattak meg az ünnep alatt. Ez büszkeséggel tölt el bennünket, hisz Kéthelyre soha nem látogatott el ennyi ember az ország minden részéről. Mindezt úgy sikerült elérnünk, hogy közös erőből, sok-sok önkéntes segítségével hoztunk létre valami olyat, ami példaértékűvé vált más települések számára. Április közepén vendégelőadóként hívott meg a NMI Művelődési Intézet, és arra kértek, meséljem el, hogyan sikerült létrehozni ezt a közösségi összefogást, mely már úgy jelent meg a médiában, hogy kéthelyi mintára készítenek más településeken tojásfát. Büszkén beszéltem mindazokról, akik részesei voltak az évek alatt a dekoráció elkészítésének. Tudom, sok esetben a település központjában a közlekedés nehézkessé vált a sok látogató miatt (Utólag is köszönjük a kéthelyiek türelmét!), de kárpótol bennünket az a sok jó szó, amit hallhattunk az idelátogatóktól vagy olvashattunk a vendégkönyvünkben. Akit ez érdekel, szívesen átadjuk olvasgatásra az önkormányzaton. Ezúton szeretném megköszönni mindazok segítségét, akik évek óta aktívan részt vesznek az előkészületekben. Köszönjük a Szociális Szolgáltató dolgozóinak, hogy az ajándéktárgy-árusítást magukra vállalták, még az ünnep alatt is nyitva tartották kis boltunkat, így több ezer háztartásba jutott el Kéthely neve egy-egy hűtőmágnesen, töltőtollon vagy bögrén. Nagyon köszönjük annak a kéthelyi családnak, amely megajándékozott bennünket a két nyúljelmezzel, és azoknak, akik vállalták, hogy ezt magukra öltik a nagy melegben is. Öröm volt látni, hogy rengeteg gyerek és felnőtt arcára csaltak mosolyt.
Húsvét másnapján az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai végigjárták a falut és a környéket is, tűzoltóautóval locsolkodtak. Ezt a locsolást az orvosi rendelő előtt is megtartották, ahol a népviseletbe öltözött lányok-asszonyokhoz a helyiek mellett vidéki látogatók is szép számmal csatlakoztak. A vidám hangulatú délelőttöt köszönjük az önkéntes tűzoltóknak.

Molnár Balázs
(2019. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Olvasótábor
(2019. II.szám Nyár)
·A Kéthely SE hírei
(2017. IV.szám Tél)
·A mi Kelénk
(2017. I.szám Tavasz)
·Munka, fejlődés, nyugalom
(2015. I.szám Tavasz)
·1%
(2013. IV.szám Tél)
·Karácsony, a fény és a szeretet szimbóluma
(2011. IV.szám Tél)
·Mikulás az iskolában
(2009. IV.szám Tél)
·Megemlékezés az elhunyt kéthelyi sportolókról
(2008. III.szám Ősz)
·Vérnyomásmérőt minden háztartásba!
(2006. I.szám Tavasz)
·Tanévkezdés az iskolában
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.03 msodperc