Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
·Alexandriai Katalin nyomdokain
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
·Alakuló ülés
·Kéthelyi sorsok
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
·Bálozott az Asszonykórus
·Kitüntettek
·Csoportos gyógytorna a faluban
·Sport- és egészségnap
·Előadás az úri hímzésről
·Futás a gyermekekért
·Sakk
·Karácsonyi képek

Húsvéti dekoráció és tűzoltós locsolás a faluközpontban

Az idei évben is nagy sikere volt a település központjában húsvéti dekorációnknak, melyet több ezren látogattak meg az ünnep alatt. Ez büszkeséggel tölt el bennünket, hisz Kéthelyre soha nem látogatott el ennyi ember az ország minden részéről. Mindezt úgy sikerült elérnünk, hogy közös erőből, sok-sok önkéntes segítségével hoztunk létre valami olyat, ami példaértékűvé vált más települések számára. Április közepén vendégelőadóként hívott meg a NMI Művelődési Intézet, és arra kértek, meséljem el, hogyan sikerült létrehozni ezt a közösségi összefogást, mely már úgy jelent meg a médiában, hogy kéthelyi mintára készítenek más településeken tojásfát. Büszkén beszéltem mindazokról, akik részesei voltak az évek alatt a dekoráció elkészítésének. Tudom, sok esetben a település központjában a közlekedés nehézkessé vált a sok látogató miatt (Utólag is köszönjük a kéthelyiek türelmét!), de kárpótol bennünket az a sok jó szó, amit hallhattunk az idelátogatóktól vagy olvashattunk a vendégkönyvünkben. Akit ez érdekel, szívesen átadjuk olvasgatásra az önkormányzaton. Ezúton szeretném megköszönni mindazok segítségét, akik évek óta aktívan részt vesznek az előkészületekben. Köszönjük a Szociális Szolgáltató dolgozóinak, hogy az ajándéktárgy-árusítást magukra vállalták, még az ünnep alatt is nyitva tartották kis boltunkat, így több ezer háztartásba jutott el Kéthely neve egy-egy hűtőmágnesen, töltőtollon vagy bögrén. Nagyon köszönjük annak a kéthelyi családnak, amely megajándékozott bennünket a két nyúljelmezzel, és azoknak, akik vállalták, hogy ezt magukra öltik a nagy melegben is. Öröm volt látni, hogy rengeteg gyerek és felnőtt arcára csaltak mosolyt.
Húsvét másnapján az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai végigjárták a falut és a környéket is, tűzoltóautóval locsolkodtak. Ezt a locsolást az orvosi rendelő előtt is megtartották, ahol a népviseletbe öltözött lányok-asszonyokhoz a helyiek mellett vidéki látogatók is szép számmal csatlakoztak. A vidám hangulatú délelőttöt köszönjük az önkéntes tűzoltóknak.

Molnár Balázs
(2019. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Kéthely SE hírei
(2018. II.szám Nyár)
·Művészeti bemutató az iskolában
(2017. II.szám Nyár)
·Tájékoztató a Települési Értéktár létrehozásáról
(2016. III.szám Ősz)
·Nikula András Csaba
(2014. III.szám Ősz)
·Vége van ...
(2013. III.szám Ősz)
·Nova, 2011.
(2011. III.szám Ősz)
·Iskolaérettségi mérés az óvodában
(2009. I.szám Tavasz)
·Játszóházi képek
(2007. IV.szám Tél)
·Kompetenciaalapú és integrációs oktatás
(2006. III.szám Ősz)
·Mikulás az iskolában is járt...
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc