Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Téli sakkhírek

Szentgotthárdi sakkversenyre utaztunk a kéthelyi fiatalokkal. Nagyon jól díjazott versenyen remekül szerepeltek játékosaink. Léránt Boglárka első helyezésével tovább szaporította népes kupagyűjteményét. Kovács Dorina szintén kupát nyert az értékszám nélküli kategóriában. Császár Anett is kupát érdemelt harmadik helyezésével. Léránt Zalán a felnőttek között versenyezve ifjúsági bronzérmet nyert. Takács Dominik értékszám nélkülieknél ezüstérmes lett teljesítményével. A nap hőse a kéthelyiek közül Császár András volt, a hét fordulóból 6,5 pontot szerezve második helyezésével, holtversenyben az elsővel és 1,5 pont előnnyel a harmadik helyezett előtt. Tizenhárom csapat közül Kéthely egyes csapata kellemes meglepetésre az első helyen végzett. Tagjai: Léránt Boglárka, Császár Anett, Császár András és Salamon Zsigmond.

Tamásiba a Rozsnyai Mátyás Emlékverseny 2. fordulójára utaztunk. Négy csoportban és a csapatversenyben is érdekelve voltunk. A felnőttek mezőnyében Pálfi Péter második, Takács András harmadik helyen végzett. Péter az ifjúsági arany-, Andris az ezüst-, Hosszú Kristóf pedig a bronzéremmel lett gazdagabb. A C csoport volt a legnépesebb 23 indulóval. Léránt Boglárka mind a hét partiját megnyerve, 1,5 ponttal megelőzve a fiúkat, magabiztosan nyerte a jól megérdemelt kupáját. Mögötte Takács Dominik végzett, szintén megdolgozva a serlegéért, és természetesen a legügyesebb fiúnak járó kupát kapta. Kovács Dorina a lányok közti harmadik helyezésével rutinosabb diákokat előzött meg. A B csoportban Császár Anett ezüstérmet szerzett. Az A csoportban Császár András második helyezésével és hat pontjával szintén kupát érdemelt. Két csapatunkból az első számú az előkelő második helyen végzett, fél ponttal lemaradva az első helyezettől. Tagjai: Léránt Boglárka, Takács Dominik, Császár András.

Földvár Kupa Ifjúsági Sakkversenyen vettünk részt fiatal játékosainkkal. 13 fővel érkeztünk, és egy kivétellel mindenki legalább oklevéllel térhetett haza. Csegzi Milán hatodik, Takács Soma ötödik, Tamás Zsófia és Tamás Bálint a negyedik helyezésig jutott. Bronzérmes lett Takács Dominik. Ezüstérmeseink: Fekete Luca, Császár Anett, Császár András és Tóth Lóránt. Aranyérmet és vele egy kupát nyertek: Kovács Dorina, Kovács Balázs és Léránt Boglárka. Balázs fél ponttal előzte meg csoportját. András és Dorina az élbolyban hadakoztak a harmincfős mezőnyben. Léránt Boglárka szintén fél ponttal bizonyult jobbnak a 16 főt számláló csoportjában. Egy fiúnak sikerült csak döntetlent játszania Bogi ellen, a többieknek csak a gratuláció lehetősége maradt.

Kaposvárra a 4 évszak Kupa Sakkverseny-sorozat harmadik fordulójára utaztunk. Nyolc versenyzőből mindenkinek sikerült érmet nyernie. A négy csoport mindegyikében érdekelve voltunk. Aranyérmes Takács Dominik, Kovács Dorina, Császár András és Császár Anett. Ezüstérmes Csegzi Milán, Tamás Bálint. Bronzérmet Tamás Zsófia szerzett.

Havanecz Bianka sakkozónk a 2018-as magyar női egyéni bajnok!

Horváth József
(2018. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:
  • Sakk (2018. III.szám Ősz)
  • Sakk(2018. II.szám Nyár)
  • Sakk(2018. I.szám Tavasz)
  • Sakk(2017. IV.szám Tél)

Néhány régi cikk
·Sakk
(2019. II.szám Nyár)
·KIARA kiállításáról…
(2018. II.szám Nyár)
·Adventi ünnepi vásár
(2015. IV.szám Tél)
·In memoriam ...
(2014. IV.szám Tél)
·Német nyelvi kommunikációs verseny
(2012. IV.szám Tél)
·Köszönet és tapasztalat
(2011. II.szám Nyár)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. I.szám Tavasz)
·Őszbúcsúztató az óvodában
(2008. IV.szám Tél)
·Kéthelyi programok decemberben
(2006. IV.szám Tél)
·A Petőfi Sándor Művelődési Ház nyári programja
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc