Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Könyvtári hírek, DJP pont a községi könyvtárban

2017-ben országos kezdeményezés indult azzal a céllal, hogy fejlesztések és képzések segítségével jelentősen csökkentsék a digitális írástudatlanságot.
Digitális Jólét Programpontok (DJP pont) jöttek létre szerte az országban, így Kéthelyen is.
Az önkormányzat sikeres pályázatának eredményeként a községi könyvtárban került kialakításra az a közösségi internet hozzáférési pont, ahol térítésmentesen használhatók a pályázaton megnyert eszközök (három laptop, két okostelefon, két tablet, egy projektor és egy multifunkcionális nyomtató).
A könyvtár ezzel az új szolgáltatással azoknak is lehetőséget biztosít a községben, akik anyagi korlátaik miatt nem férnek hozzá a digitális eszközökhöz. A program elsődleges célja a digitális jártasság fejlesztése, különös tekintettel a hátrányos helyzetű lakosságra.
Szeretnénk segíteni az álláskeresőknek, hogy ne okozzon gondot, például interneten keresztül egy álláshelyre pályázni, önéletrajzot készíteni, és azoknak is, akik az interneten vásárolnának, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Ennek eléréséhez kiscsoportos foglalkozásokat, tanfolyamokat szervezünk az informatikai eszközök és az internet használatának elsajátítására. A tanultak gyakorlására lehetőséget és eszközt biztosítunk a könyvtár teljes nyitvatartási idejében.
Szeptember 19-én Netre fel! Idősebbek is elkezdhetik címmel ingyenes számítógépes foglalkozássorozatot indítottunk el. Elsősorban 65 éven felülieket vártunk, de korhatár nélkül bárki jöhetett, aki meg akart ismerkedni a számítógép és internet világával. Heti egy alkalommal voltak foglalkozások, melyekre nagy lelkesedéssel, szívesen jöttek az idősek. Az új ismeretek elsajátítása mellett fő motiváló tényező volt, hogy kicsit kimozdultak otthonról, jól érezték magukat, miközben sokat tanultak. Mostanra, túl a 8. foglalkozáson, teljesen az alapoktól indulva eljutottak oda, hogy a távolban lévő unokákkal, családtagokkal, régi ismerősökkel interneten keresztül tudnak kapcsolatot tartani, ami nagy örömmel tölti el őket. Néhány fotót láthatnak a foglalkozásokról.
Terveink szerint 2019. január közepén ingyenes képzés indul itt, Kéthelyen a siófoki Katedra Nyelviskola szervezésében számítógép, laptop, okostelefon, tablet használatához.

Kovács Lajosné
könyvtáros
(2018. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Bartis László Imre
(2019. III.szám Ősz)
·Zumba®életérzés nem csak 20 éveseknek!
(2018. I.szám Tavasz)
·Szüreti felvonulás és bál Kéthelyen
(2017. III.szám Ősz)
·Rózsi néni visszaemlékezése a II. világháború idején, Kéthelyen történtekről
(2015. II.szám Nyár)
·Sakk-hírek
(2013. IV.szám Tél)
·Szociális Szolgáltató Központ a kéthelyiekért
(2012. I.szám Tavasz)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. I.szám Tavasz)
·A kis Rajzoló
(2007. IV.szám Tél)
·Mit sütsz …
(2005. III.szám Ősz)
·Emlékezés egy régi márciusra
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc