Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Dudás Virág 2018-as éve

A 2018 márciusában zajlott U18-as világbajnokság után - ahol Virág még 14 évesen szerepelt a nagyrészt 16-17 évesekből álló csoportban - harmadik helyezést elérve -, sajnos kisebb mélypontra került, mind fizikailag, mind lelkileg. Több nemzetközi versenyen sem sikerült a várt eredményt hoznia. 2018-ban került megrendezésre az első Ju-Jitsu Budapest Open, itt a fő versenyszámában, Fighting Systemben 5. helyezett, míg Ne-Waza Systemben 2. lett. 2018. május 27-én a Grappling Diákolimpia Országos Döntőjén Virág első helyezést szerzett.

Iskolaváltást is hozott számára ez az év. Elballagott az általános iskolából, szeptemberben megkezdte tanulmányait a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. A nyári szünet hazai és nemzetközi edzőtáborokkal telt, nagy izgalommal vártuk az új iskolát, új tanárokkal, új osztálytársakkal.

2018. október 24-26-án rendezték a korosztályos Európa-bajnokságot. Fizikailag rengeteget edzett rá Virág, de már itthon tudtuk, hogy mentálisan nincs felkészülve. Fighting Systemben 9. helyezést ért el, míg Ne-Waza Systemben 7. lett. Érzelmileg nagyon megviselte, csalódásként élte meg ezeket az eredményeket. Szerencsére kaptunk egy hatalmas segítséget a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség főtitkárától, Hullám Dénestől, aki felajánlotta, hogy szívesen lenne Virág sport coaching mentora. Heti rendszerességgel készíti Virágot mentálisan a versenyekre, aminek meg is van az eredménye. Újra látni a szemében az elszántságot. A novemberi Ju-Jitsu Magyar Bajnokságon Fighting System versenyszámban magyar bajnok lett, valamint Ne-Waza System versenyszámban második helyezést ért el.

Jelenleg hatalmas erővel készül a 2019. évi versenyszezonra. Az első megmérettetés február 9-10-én következik Budapesten, ami a Grappling Bajnokság és Ju-Jitsu rangsorverseny. Március 2-3-án pedig a szlovéniai Mariborban lesz a Fighting System Európa Kupa.

Kívánom, hogy minden álmod teljesüljön, nagyon szurkolunk neked Virág, és nagyon büszkék vagyunk rád! (Ehhez minden olvasónk nevében mi is hozzájárulunk, továbbra is figyelemmel kísérjük utadat, kedves Virág! Szerk.)

Eckert Zsófia
(2018. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Egyszerűen szép
(2020. III.szám Ősz)
·A Kéthely SE hírei
(2017. IV.szám Tél)
·Gyereknap, ahogy mi láttuk
(2016. I-II.szám Nyár)
·Vendégek a kéthelyi iskolában
(2015. III.szám Ősz)
·Sikeres pályázat, lezárult közbeszerzés, új mikrobusszal gazdagodik településünk!
(2014. II.szám Nyár)
·Tájékoztatás a „Jubileumok éve” című helytörténeti vetélkedőről
(2011. II.szám Nyár)
·Fedett kerékpártároló az iskolában
(2010. III.szám Ősz)
·Megemlékezés az elhunyt kéthelyi sportolókról
(2008. III.szám Ősz)
·Ősz
(2005. III.szám Ősz)
·Mikulás az iskolában is járt...
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc