Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Tevékeny évet zárt a művelődési ház

Advent a legnehezebb, legzsúfoltabb, legdolgosabb, mégis a legszebb része az évnek. Programsorozatunkat már hónapokkal ezelőtt megterveztük, előkészítettük, hogy a rendezvények alkalmával már csak az utolsó simításokra kelljen figyelni.

Az iskolások műsora a falu karácsonyán
Adventi vásár a rendezvénysátorban

November végén felépítettük az orvosi rendelő előtti téren a betlehemet, felállítottuk az adventi koszorút, dekoráltunk. November 30-án délután az általános iskola 8. osztálya látogatott el hozzánk mézeskalácssütő programra. Van, aki szerint túl lányos dolog serdülő fiúkat (is) a sütő mellé állítani, de úgy gondolom, ahogy a lányok is megtanulnak szüleiktől vagy a technikaórán szöget beütni, úgy a fiúknak sem lesz identitászavaruk attól, hogy megismerkednek régi hagyományokkal, jelen esetben a mézeskalácssütéssel. Ráadásul nincs is annál hangulatosabb adventindító tevékenység, mint kellemes zenével a háttérben, barátokkal karöltve, finom teát kortyolgatva mézeskalácsot sütni.
Aznap este rendeztük meg az adventi koszorúkészítő kézműves foglalkozást. Az ajtón belépve finom kalácsillat és meleg tea várta a látogatókat. Az asztalról mindenki kedvére válogathatott a szabadon felhasználható díszek közül, illetve fordulhatott kreatív ötletekért Huszár Tímeához, aki készségesen állt rendelkezésünkre. Elmondhatom, hogy ez igazi többgenerációs program volt. Amíg a totyogó kisgyermekek a terem egyik felében játszottak, addig a másik oldalon szülők és nagyszülők készítették ajtódíszeiket, adventi koszorúikat.

Az Asszonykórus műsora
Zeneiskolások is felléptek
A Calypso kórus volt a főszereplő templomunk adventi koncertjén

December elsején este meggyújtottuk az első gyertyát a falu adventi koszorúján, majd részesei lehettünk az élő adventi kalendárium első ablaka nyitásának a Bódis családnál. Estéről estére újabb ablakok nyíltak ki, szombatról szombatra pedig újabb gyertya fénye ragyogott fel.
Az adventi programsorozatot színesítette a „Mini-manók mikulása”, a templomban megrendezett koncert, az idősek karácsonya, A téli ünnepkör népszokásai című kiállítás, vers– és meseíró pályázat, a pásztorjáték, valamint a karácsonyváró ünnepség és adventi vásár.

Idén is nagyon sokan dolgoztunk azon, hogy minden egyes összejövetelen színvonalas műsorral ajándékozzuk meg nézőinket.
Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvények megvalósulásához: Németh József atya, Pandur Tímea, hittanos tanulók, Kéthelyi Napköziotthonos Óvoda munkatársai, növendékei és szülői munkaközössége, Kéthelyi Asszonykórus, Hidas Frigyes Zeneiskola fuvola tanszaka, Huszár Tímea, Kéthelyi Általános Iskola munkatársai, tanulói és szülői munkaközössége, Kéthelyért Egyesület és Nyitott Klub, Gazdakör, Polgárőr Egyesület, Magyar Vöröskereszt kéthelyi alapszervezete. Köszönöm az önzetlen segítséget!
Egészségben gazdag, boldog új esztendőt kívánok minden olvasónak!

Oltiné Maczkó Nikolett
(2018. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Riport az 50 éves Horváth Józseffel
(2020. III.szám Ősz)
·Játék és tanulás az óvodában
(2018. II.szám Nyár)
·Vadgesztenyefáink története
(2017. II.szám Nyár)
·Országos érmek kéthelyi általános iskolások nyakában
(2015. II.szám Nyár)
·Önkormányzati tájékoztató
(2013. IV.szám Tél)
·„Segíteni mindig, mindenkinek.”
(2011. I.szám Tavasz)
·Évforduló
Szeptember 9-én volt Kéthely első írásos említésének 735. évfordulója
(2009. III.szám Ősz)
·Téli ünnepeink, műsoraink, programjaink az óvodában
(2007. IV.szám Tél)
·Színházban jártunk
(2006. I.szám Tavasz)
·Képriport a farsangról
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc