Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

KIARA kiállításáról…

Olaj- és akrilfestményekből, rajzokból és szobrokból álló kiállítás nyílt Kéthelyen 2018. május 29-én a művelődési házban.
Az alkotó művésznő KIARA legújabb csodálatos munkáit láthatták a megjelentek. A kiállítást Kovács Mária festőművész pedagógus nyitotta meg. Bevezetésként köszöntötte a kiállító művésznőt, aki művein keresztül kívánt érzelmeket, gondolatokat ébreszteni az emberekben.
KIARA minden külsőségtől mentesen, finoman, szerényen és otthonosan volt jelen a kiállításon, emlékeztetve mindenkit arra, hogy szóljanak helyette alkotásai. A művek szerinte hangtalanul is beszélnek, közvetítik azt, hogy a szeretetet látni és láttatni is lehet. A festmények feltárásához a kulcs: a szeretettel gazdagított világba való betekintés. Isten szemével látni és a jót felnagyítani. Ha ezt megértjük, vagy megérezzük - mindannyian megnemesedünk. A tehetség, mely ezen a kiállításon megnyilatkozott, szerencsésen találkozott a kreativitással, a színek és harmóniák varázslatosságával, és azzal az egyéni és ismételhetetlen specialitással, amely a résztvevő, művészetre fogékony közönséget megihlette.
A megnyitó beszéd röviden némely alapdefiníciót megmagyarázott, mely segíti a művészet fogalmának könnyű és gyors megértését.
A művészet az önkifejezés eszköze, melynek alapja a szabadság. Csodákra képes, melynek részesei lehettünk a kiállítás megtekintése során. A színek tisztasága, precíz harmóniája, az ellentétek optimális technikai megoldásai sajátos élményvilágba vezetnek bennünket. Tehát a kiállítás képei és szobrai külső-belső világunk tükröződései egy finom érző-érzékelő szubjektumon, KIARÁN keresztül, amelynek két aspektusa: az egyetemesség és egyediség. Egyetemes, mert a világ bármely részén, bármely időben érthető és szabadon áramlik mondanivalója, gondolatvilága lélek és lélek között. Specifikus, mert egyéni és megismételhetetlen, sziporkázó és andalító… KIARA bepillantást engedett a láthatatlan világba - a láthatón keresztül…
Végezetül Lantos Ferenc művészettanártól, aki Pécsett fél évszázadon keresztül alkotott és tanított, felnőtteket és gyermekeket, pedagógusokat és művészeket, az ARS POETICA-FÉLE írásából idézek: „A művészet - a legmagasabb igényekre törekvő - SAJÁTOS, embert szolgáló eszköz. Ez adja meg a felelősségét, ezért nem mindegy, hogy művészet címen mit csinálunk…” Segít eligazodni a „szellemi közlekedésben”, lehetőségeket és hitet adó erő…

Kovács Mária
(2018. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
(2020. II.szám Nyár)
·Baba-Mama Klub
(2018. IV.szám Tél)
·Büszkeségpontot avattak Kéthelyen
(2017. I.szám Tavasz)
·Rózsi néni visszaemlékezése a II. világháború idején, Kéthelyen történtekről
(2015. II.szám Nyár)
·Önkormányzati tájékoztató
(2014. I.szám Tavasz)
·Nyertes pályázat, takarékos gazdálkodás
(2011. III.szám Ősz)
·Óvodánk eseménynaptára szeptember - október hónapra
(2010. III.szám Ősz)
·Fogathajtó verseny
(2009. II.szám Nyár)
·A Buday nálunk is megmutatta
(2005. IV.szám Tél)
·Fogászati helyzetkép
(2004. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.02 msodperc