Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
·Alexandriai Katalin nyomdokain
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
·Alakuló ülés
·Kéthelyi sorsok
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
·Bálozott az Asszonykórus
·Kitüntettek
·Csoportos gyógytorna a faluban
·Sport- és egészségnap
·Előadás az úri hímzésről
·Futás a gyermekekért
·Sakk
·Karácsonyi képek

KIARA kiállításáról…

Olaj- és akrilfestményekből, rajzokból és szobrokból álló kiállítás nyílt Kéthelyen 2018. május 29-én a művelődési házban.
Az alkotó művésznő KIARA legújabb csodálatos munkáit láthatták a megjelentek. A kiállítást Kovács Mária festőművész pedagógus nyitotta meg. Bevezetésként köszöntötte a kiállító művésznőt, aki művein keresztül kívánt érzelmeket, gondolatokat ébreszteni az emberekben.
KIARA minden külsőségtől mentesen, finoman, szerényen és otthonosan volt jelen a kiállításon, emlékeztetve mindenkit arra, hogy szóljanak helyette alkotásai. A művek szerinte hangtalanul is beszélnek, közvetítik azt, hogy a szeretetet látni és láttatni is lehet. A festmények feltárásához a kulcs: a szeretettel gazdagított világba való betekintés. Isten szemével látni és a jót felnagyítani. Ha ezt megértjük, vagy megérezzük - mindannyian megnemesedünk. A tehetség, mely ezen a kiállításon megnyilatkozott, szerencsésen találkozott a kreativitással, a színek és harmóniák varázslatosságával, és azzal az egyéni és ismételhetetlen specialitással, amely a résztvevő, művészetre fogékony közönséget megihlette.
A megnyitó beszéd röviden némely alapdefiníciót megmagyarázott, mely segíti a művészet fogalmának könnyű és gyors megértését.
A művészet az önkifejezés eszköze, melynek alapja a szabadság. Csodákra képes, melynek részesei lehettünk a kiállítás megtekintése során. A színek tisztasága, precíz harmóniája, az ellentétek optimális technikai megoldásai sajátos élményvilágba vezetnek bennünket. Tehát a kiállítás képei és szobrai külső-belső világunk tükröződései egy finom érző-érzékelő szubjektumon, KIARÁN keresztül, amelynek két aspektusa: az egyetemesség és egyediség. Egyetemes, mert a világ bármely részén, bármely időben érthető és szabadon áramlik mondanivalója, gondolatvilága lélek és lélek között. Specifikus, mert egyéni és megismételhetetlen, sziporkázó és andalító… KIARA bepillantást engedett a láthatatlan világba - a láthatón keresztül…
Végezetül Lantos Ferenc művészettanártól, aki Pécsett fél évszázadon keresztül alkotott és tanított, felnőtteket és gyermekeket, pedagógusokat és művészeket, az ARS POETICA-FÉLE írásából idézek: „A művészet - a legmagasabb igényekre törekvő - SAJÁTOS, embert szolgáló eszköz. Ez adja meg a felelősségét, ezért nem mindegy, hogy művészet címen mit csinálunk…” Segít eligazodni a „szellemi közlekedésben”, lehetőségeket és hitet adó erő…

Kovács Mária
(2018. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Hosszúné Tóth Rita
(2019. III.szám Ősz)
·Kéthelyi leány Amerikában
(2017. IV.szám Tél)
·Herman Ottó útján
(2016. I-II.szám Nyár)
·Történelmi helyszínen történelmi győzelem
(2014. III.szám Ősz)
·Tankönyvellátás Kéthelyen a 2013/14-es tanévben
(2013. I.szám Tavasz)
·Az új tanév küszöbén
(2011. III.szám Ősz)
·Sakkeredmények
(2009. I.szám Tavasz)
·Templomi események
(2007. II.szám Nyár)
·Sportélet Kéthelyen
(2005. III.szám Ősz)
·Mikulástól karácsonyig
(2004. IV.szám Tél)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc