Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

KIARA kiállításáról…

Olaj- és akrilfestményekből, rajzokból és szobrokból álló kiállítás nyílt Kéthelyen 2018. május 29-én a művelődési házban.
Az alkotó művésznő KIARA legújabb csodálatos munkáit láthatták a megjelentek. A kiállítást Kovács Mária festőművész pedagógus nyitotta meg. Bevezetésként köszöntötte a kiállító művésznőt, aki művein keresztül kívánt érzelmeket, gondolatokat ébreszteni az emberekben.
KIARA minden külsőségtől mentesen, finoman, szerényen és otthonosan volt jelen a kiállításon, emlékeztetve mindenkit arra, hogy szóljanak helyette alkotásai. A művek szerinte hangtalanul is beszélnek, közvetítik azt, hogy a szeretetet látni és láttatni is lehet. A festmények feltárásához a kulcs: a szeretettel gazdagított világba való betekintés. Isten szemével látni és a jót felnagyítani. Ha ezt megértjük, vagy megérezzük - mindannyian megnemesedünk. A tehetség, mely ezen a kiállításon megnyilatkozott, szerencsésen találkozott a kreativitással, a színek és harmóniák varázslatosságával, és azzal az egyéni és ismételhetetlen specialitással, amely a résztvevő, művészetre fogékony közönséget megihlette.
A megnyitó beszéd röviden némely alapdefiníciót megmagyarázott, mely segíti a művészet fogalmának könnyű és gyors megértését.
A művészet az önkifejezés eszköze, melynek alapja a szabadság. Csodákra képes, melynek részesei lehettünk a kiállítás megtekintése során. A színek tisztasága, precíz harmóniája, az ellentétek optimális technikai megoldásai sajátos élményvilágba vezetnek bennünket. Tehát a kiállítás képei és szobrai külső-belső világunk tükröződései egy finom érző-érzékelő szubjektumon, KIARÁN keresztül, amelynek két aspektusa: az egyetemesség és egyediség. Egyetemes, mert a világ bármely részén, bármely időben érthető és szabadon áramlik mondanivalója, gondolatvilága lélek és lélek között. Specifikus, mert egyéni és megismételhetetlen, sziporkázó és andalító… KIARA bepillantást engedett a láthatatlan világba - a láthatón keresztül…
Végezetül Lantos Ferenc művészettanártól, aki Pécsett fél évszázadon keresztül alkotott és tanított, felnőtteket és gyermekeket, pedagógusokat és művészeket, az ARS POETICA-FÉLE írásából idézek: „A művészet - a legmagasabb igényekre törekvő - SAJÁTOS, embert szolgáló eszköz. Ez adja meg a felelősségét, ezért nem mindegy, hogy művészet címen mit csinálunk…” Segít eligazodni a „szellemi közlekedésben”, lehetőségeket és hitet adó erő…

Kovács Mária
(2018. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Nikula András Csaba
(2019. III.szám Ősz)
·Télbúcsúztató, tavaszköszöntő események az óvodában
(2018. I.szám Tavasz)
·Schmid Team
(2015. III.szám Ősz)
·Helytörténeti vetélkedő 2014
(2014. II.szám Nyár)
·London – Párizs 2012
(2012. II.szám Nyár)
·Önkormányzati tájékoztató
(2011. I.szám Tavasz)
·Valaki hiányzik…
(2009. IV.szám Tél)
·Élménygyűjtés nagycsoportosoknak
(2008. II.szám Nyár)
·Színházban jártunk
(2006. I.szám Tavasz)
·Aki felkötötte a kolompot, annak kolompolni kell!
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc