Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Sakk

Sakkozóink friss eredményei

Balatonföldváron, a Somogy megyei sakk diákolimpia csapatversenyén a kéthelyi felsős fiú csapat második helyezést ért el: Léránt Boglárka, Takács Dominik, Tóth Lóránt és Csegzi Milán összetételben. Pálfi Gergő arany-, Takács Soma ezüst-, Fekete Luca szintén aranyéremmel térhetett haza. Gergő és Luca a szombathelyi országos csapat diákolimpián képviselhetik iskolájukat.

Balatonföldvár, Somogy Megyei Diákolimpiai Sakk Csapatbajnokság

Nagyatádon a kéthelyi fiataloknál a harmadik helyezés volt a sláger. Első lett Léránt Boglárka és Tamás Zsófia, ők egy kupával gazdagabban térhettek haza. Másodikként végzett Takács Dominik. Harmadik hellyel Császár Anett, Kovács Dorina, Fekete Luca, Takács Soma, Császár András, valamint Tóth Lóránt büszkélkedhettek. A felnőtt mezőnyben Tóth Dániel ötödik helyen, Takács András és Léránt Zalán pedig a középmezőnyben fejezték be a versenyt.

Miskolcon, az Országos Egyéni Sakk Diákolimpián öten versenyeztek a kéthelyi diákok közül. A két napig tartó versenyen egy egész sportcsarnoknyi sakkozó fiatal mérettette meg tudományát. Amatőr kategóriában Császár Anett 4,5 pontjával a 15. helyen fejezte be a versenyt. Négy hónapi sakkmúltjával nagyon jónak mondható az eredménye, mivel nem egy ellenfele már évek óta koptatta a sakktáblákat. Takács András hetedik, okleveles helyezése szintén dicséretes. Első napja végén harmadik helyen tanyázott, sajnos nem sikerült olyan jól a folytatás. Andris a Somogy megyeiek közül a legjobb helyezéssel tért haza. Értékszámos kategóriában Léránt Boglárka 4,5 ponttal a 13. helyig jutott, ebben a csoportban volt az egyik legerősebb a mezőny. Boginak majdnem minden partija az utolsó percekben dőlt el. Pálfi Péternek is egy kicsit kevés volt a 20 perces játékidő, Péter inkább a hosszú partikban tudja az igazi játékerejét megjátszani. Pálfi Gergő pedig egy kicsit talán jobban elsiette a partijait, és ezzel pár pontot odaajándékozott az ellenfeleinek.

Horváth József
(2018. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Jótékonysági bál
(2019. III.szám Ősz)
·Beszámoló a szülői szervezet 2018-as tevékenységéről
(2018. II.szám Nyár)
·Kereskai Béla amatőr alkotó
(2016. III.szám Ősz)
·Nagyszerű eredmények a Keszthelyi Hévízi László Emlékversenyen
(2014. III.szám Ősz)
·Két éve használjuk a kerékpártárolót
(2012. III.szám Ősz)
·Ősz az iskolában
(2011. IV.szám Tél)
·Fogathajtó verseny
(2009. II.szám Nyár)
·Élménygyűjtés nagycsoportosoknak
(2008. II.szám Nyár)
·Németül is jól beszélünk
(2006. I.szám Tavasz)
·A Petőfi Sándor Művelődési Ház nyári programja
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc