Mozgalmas, színes élet az iskolában

Bakos-Kiss Gábor pályaorientációs előadása

Babos Kiss Gábor előadása

Március 9-én Bakos-Kiss Gábor Nívó-díjas, „Ki viszi át a Szerelmet?” emlékplakettel kitüntetett színész pályaorientációs előadását tekintettük meg.

Megtudhattuk, hogy a művész úr egy szabolcsi kistelepülésről, Apagyról került a Nemzeti Színházba.

Az előadás részeként verseket szavalt magyar íróktól, költőktől, miközben saját életútját és művészkarrierjét is bemutatta 45 percben. Megtudhattuk azt is, hogy a jogi egyetemet is elvégezte, de mindig is a színészet állt hozzá közel.

A rövid versrészletek után az előadó dramatizált a tanulókkal egy kis elbeszélést. A gyerekek szívesen vettek részt az előadásban, melyet szórakoztatónak tartottak.

Az előadás végén tanulságképpen elmondta, fontos, hogy emberek maradjunk minden körülmény között, de a tanulás fontosságára és a játék hasznosságára is felhívta a figyelmet.

Kiss László előadása az önkéntességről

Kiss László előadása

Március 20-án a Csokonai- és Bessenyei-díjas szakember, pedagógus, a Magyar Kultúra Lovagja a társadalmi, közösségi tevékenység kiemelkedő személyiségeként előadást tartott tanulóinknak az önkéntesség témakörében.

Beszélt életútjáról, amelynek állomását képezte Somogy megye is. Hangsúlyozta, hogy a megfelelő célkitűzésekkel, kitartással és sok-sok tanulással alakíthatjuk jövőnket.

Az előadás részeként értelmezte az önkéntesség fogalmát, majd azt a mindennapi életből vett példákkal támasztotta alá. Magyarázta az ehhez kapcsolódó empátia, szolidaritás jelentéskörét. Kiemelte az ezekhez köthető tevékenységek céljait, jelentőségét. Képekkel, videókkal a tanulók számára megfoghatóbbá, értelmezhetőbbé tette az előadás témáját.

Nagy Eszter kézműves foglalkozása

Nagy Eszter a tanulókkal Készül a stencil

A képzőművész monoprint és stencil technikával tartott kézműves foglalkozást. A technika itthon még alig ismert. Összesen 20 diák vett részt a nagyon jó hangulatú foglalkozáson.

A kezdeti megilletődést az előadó közvetlen stílusa és a feladat jellege gyorsan feloldotta, a diákok átadták magukat az alkotás örömének. Eszter mindent készségesen elmagyarázott, megmutatott a gyerekeknek, még a munkavédelemre is kitért. Az előadásmódján rögtön érződött, hogy a téma avatott ismerője, hogy nem először találkozik gyerekekkel.

Mindenki nagyon élvezte a foglalkozást, az elkészült műveket később dekoratív foltként fogjuk az iskola díszítésében felhasználni.

A kézműves foglalkozás sikerei indokolttá teszik, hogy az új tapasztalatokat mindenképpen beépítsem az iskola képző– és iparművészeti életébe. Mindannyiunk egyöntetű véleménye, hogy egy nagyon érdekes és szórakoztató foglalkozáson vehettünk részt.

Kávészünet koncert

A Kávészünet megmozgatta a nézőket Kovács Krisztián verset mond a Kávészünet koncertjén

Március 28-án a Csillag születik című tehetségkutató műsorból ismertté vált, azóta a kultúra ifjú nagyköveteiként számon tartott Kávészünet együttes volt iskolánk vendége.

A zenekar ismertebb klasszikus és kortárs költők műveit, valamint saját szövegű versátiratokat szólaltatott meg modern, dinamikus hangzással.

Az együttes zenéje hidat képez a mai fiatalság és az irodalom között. Minden korosztálynak szól.

A koncert lendületes volt, így kiváló hangulatot teremtett. Minden számot vastapssal jutalmaztak a gyerekek.