Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Királynő, vezér, bástya, huszár…

Kéthelyen majd egy évtizedes múltat ölel fel a sakkélet. 1996 februárjában az első falubajnokság lezajlása után a nyár elején kezdődtek a rendszeres sakkfoglalkozások. Simon Zoltán, Fényes Szabolcs, Mázsa Nándor, Fehérvári József és Kereskai Béla voltak az első szakkörlátogatók. Hamarosan, 1997 végétől Simon Zoltán, Fényes Szabolcs és Fehérvári József Balatonberény megyei első osztályú sakkcsapatát erősítették jó eredménnyel. Azóta mind a mai napig a kéthelyi fiatalok töltik be ezeket az ifjúsági táblákat.

A következő generáció Balogh Ferenc, Bellán László, Gaál Bence, akik már a diákolimpia megyei küzdelmeinek meghatározó egyéniségeivé váltak. Két alkalommal az országos diákolimpiára is eljutottak, Debrecenből 10., Szombathelyről 18. helyezéssel tértek haza a 26 induló csapatból. Ebben az időben sikerült a Somogy megyei ifjúsági csapatversenyben ezüstérmet szerezniük. Említésre érdemes, hogy egy alkalommal a megyei diákolimpián az első három helyezett kéthelyi volt: 1. Bellán László, 2. Balogh Ferenc, 3. Gaál Bence.

A következő éremszerző gyerekek Havanecz Ágnes, Havanecz Bianka és Huszár Nóra. Közülük magasan kiemelkedik Havanecz Bianka a diákolimpiai 3., majd a következő évben 2. helyezésével és a többi országos versenyen elért jó eredményeivel. 2003 tavaszán a nyolc megyei aranyéremből négy Kéthelyre került Balogh Ferenc, Havanecz Bianka, Havanecz Ágnes és Gaál Bence révén.

Most, 2005-ben Bellán László és Havanecz Bianka már másodszor kap meghívást a megyei válogatottba. Balatonberény csapata második alkalommal nyerte meg a megyei első osztályú bajnokságot, köszönhetően a kéthelyi ifjúsági játékosoknak is. Idén a diákolimpia országos versenyére három kéthelyi diák: Havanecz Bianka, Havanecz Ágnes és Bellán László nyert indulási jogot. Valamennyien 100 %-os teljesítménnyel nyerték a megyei döntőt.

A sakkfoglalkozásoknak a Petőfi Művelődési Ház ad otthont. Heti rendszerességgel, szombaton és vasárnap gyűlnek össze a sakkot szerető fiatalok, de szívesen fogadunk felnőtteket is, akik alkalmanként élnek is a lehetőséggel. A szellemi sportágat korhatár nélkül lehet űzni. Versenyzőink Kéthely nevét az ország számos pontján ismertté tették, Debrecentől Szigetváron, Nagykanizsán, Szombathelyen, Székesfehérváron át Budapestig minden jelentős megmérettetésen jelen vagyunk. Eredményeink az országos sakkfolyóiratokban is megtalálhatók.

Horváth József
(2005. II.szám Nyár)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
(2019. IV.szám Tél)
·Mozgalmas, színes élet az iskolában
(2018. I.szám Tavasz)
·Büszkeségpontot avattak Kéthelyen
(2017. I.szám Tavasz)
·„Mesés nyár vár ránk”
(2014. III.szám Ősz)
·Történetíró verseny
(2012. IV.szám Tél)
·Nyári hittanos vetélkedő
(2011. III.szám Ősz)
·Néptánc az óvodában
(2009. IV.szám Tél)
·Egyszerűen félelmetes
(2008. IV.szám Tél)
·Egyesület - Kéthelyért
(2007. I.szám Tavasz)
·Petőfi Sándor Művelődési Ház programja
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc