Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Dudás Virág Abu Dhabiban, az U18-as Ju-Jitsu Világbajnokságon

2017 novemberében rendezték meg Jászberényben a Ju-Jitsu Magyar Bajnokságot, ahol megszerezhették a versenyzők az Egyesült Arab Emírségekben, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő U18 és U21-es világbajnokságra a kvalifikációt. Virágnak SIKERÜLT! Fighting System Women U18, 63 kg-os kategóriában képviselhette hazánkat. Rajta kívül a miskolci Körmöndi Marcell utazhatott még, ő Ne Waza System versenyszámban kvalifikált.

Sok tehetséges fiatalnak sikerült még a kvalifikáció, de nem tudták összeszedni az induláshoz szükséges pénzt. Ezért csak ők ketten vettek részt ezen a megmérettetésen.

Nagy izgalommal és kemény felkészüléssel vártuk az indulás napját. Majd eljött a várva várt időpont! 2018. február 28-án 14:30-kor szállt fel gépünk, cél Dubaj. Ottani idő szerint éjjel 23 órakor landoltunk. Innen busszal szállítottak minket át Abu Dhabiba a szállodába, ahova hajnali 2-kor érkeztünk meg. Másnap reggel 8 órakor találkoztunk a csapat többi tagjával. Reggeli után gyalog indultunk felderíteni a környéket és megkeresni az arénát. Ezen a napon volt a regisztráció és Marcinak a mérlegelés. Vacsora után taxival elmentünk egy nagyobb bevásárlóközpontba. Az épület mérete, a luxus, a bőség, az árak szinte már ijesztő méreteket öltöttek. Március 2-án 9 órára a sportcsarnokban kellett lennünk. Ez a nap a Ne Waza System versenyzőkről szólt. Marcell lépett elsőnek tatamira. Az első meccset megnyerte, majd a következőt elveszítette, vigaszágra került, sajnos ott is kikapott, így a kilencedik helyen végzett. Virágnak ezen a napon volt a mérlegelés. Utána visszamentünk a hotelbe, megvacsoráztunk és lepihentünk, hogy a másnapnak fitten tudjunk nekiindulni.

Március 3-án, szombaton reggel izgatottan ébredtünk, eljött a Fighting System versenyszám napja. Virág kategóriájában 9 versenyző nevezett. Első ellenfele egy olasz lány volt, Nicole Romagnoli, Full Ipponnal győzte le Virág. Utána ismét egy olasz lánnyal sorsolták össze (Fiorella Chiara). Ez a meccs döntötte el, hogy az első vagy a harmadik helyért kell-e a döntőben küzdenie. Chiara rutinosabbnak bizonyult Virágnál. A harmadik helyezésért egy kazahsztáni lányt kapott ellenfélnek (Ramazan Aiym). Virág jól állta a sarat a végig szabálytalan versenyző ellen. Mindent bevetett a kazah lány a győzelem érdekében. Harapott, hajat tépett, szabálytalanul ütött, megállított óránál támadt, stb. Virág így is győzedelmeskedni tudott felette és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Élete első világbajnokságán, 14 évesen a 17 éves, fekete öves sportolók között, akik már 5-6 éves koruk óta ezt tanulják, míg Virág mindössze bő 3 éve jár Nagy Róbert mesterhez! Hatalmas siker és eredmény!

Sporttörténelmet írva, Virág nevéhez fűződik Magyarország első Fighting System világbajnoki érme!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a felkészítést Nagy Róbert és Lisztes Károly mestereknek, Gáspár Líviának, minden csapattársnak, aki az edzések során segítette küzdőpartnerként Virág felkészülését, a hazai versenyzőtársaknak. Nélkülük nem sikerült volna.

Köszönetet szeretnénk mondani a támogatóknak, akik hozzájárultak Virág kiutazásához: Kéthely Község Önkormányzata, Industrie Elektrik Kft, Szentpál Mg-i Term. és Szolg. Zrt., Ziegfied és Ursula Schleiwiess, Szijártó Edina, Janikovits Veronika, Jenczer Katalin, Kimball Jeffrey Deur, Bélafa Kft, Gyenes Lászlóné, Kisslaki László, Kiss Béla, Liszkai Anna, Dr. Liszkai Péter, Eckert Zoltán, Molnár Balázs. Nélkülük nem tudott volna Virág kiutazni! Köszönjük szépen!

Eckert Zsófia
(2018. I.szám Tavasz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Megújult a játszótér a Hegyalja utcában
(2020. III.szám Ősz)
·Rózsi néni önálló, aktív 90 éves
(2019. I.szám Tavasz)
·Programterv
(2017. I.szám Tavasz)
·Nemzetközi versenyen ért el aranyérmet Szabó Zsolt muskotálya
(2015. I.szám Tavasz)
·Évfordulóink 2014-ben
(2014. I.szám Tavasz)
·Köszönet és tapasztalat
(2011. II.szám Nyár)
·Véradás
(2010. II.szám Nyár)
·Rendelet a térítési díj és tandíj fizetés szabályairól
(2008. III.szám Ősz)
·Tavaszi sakkhírek
(2007. I.szám Tavasz)
·Tavaszi hírek egészségügyben
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc