Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·A Nyitott Klub elmúlt öt évéről
·Ha nyár….., akkor olvasótábor!
·300 éves az iskolai oktatás Kéthelyen
·Állatartás
·Nehéz hónapok a vírushelyzet miatt
·Helyi gazdaságfejlesztés Kéthely községben
·Német nyelvi tábor
·Három éve Kéthelyen az Atroplusz Kft.
·Erdei játszótábor két turnusban
·Újra pereg a film a Kéthelyi moziban
·Egyszerűen szép
·Magyarok kenyere gyűjtőpont Kéthelyen

Sakk

Siófokon 10 perc gondolkodási idő állt rendelkezésre egy sakkparti lebonyolítására. A kéthelyi fiataloknak sikerült beosztani ezt a pár percet, jól gazdálkodtak vele. Léránt Boglárka végzett a 24 főt számláló mezőny élén, Takács Dominik a harmadik helyre került. Ebben a csoportban Tamás Zsófia 4,5 pontja is remek teljesítmény, megérdemelten kapott tárgyjutalmat.

Kaposváron a Böszörményi Nagy Géza emlékversenyen a felnőttek között Tóth Dániel második, Pálfi Péter negyedik helyezést ért el. A diákok csoportjában leányoknál Tamás Zsófia második, Szilágyi Alexandra harmadik lett. Takács András különdíjban részesült.

Tabon a Mikulás Kupán három csoportban hirdettek végeredményt. Az „A” csoportban Tamás Bálint mind a nyolc partiját megnyerve, magabiztosan lett első. „B” csoportban Takács Soma ötödik, egyedüli leányként Tamás Zsófia - szoros partik után - hatodik lett. A „C” csoportban Léránt Boglárka egy teljes ponttal megelőzte a fiúkat, Takács Dominiknak hatodik helyezésig sikerült eljutnia az erős mezőnyben. A csapatversenyben harmadik lett a Bogi, Dominik, Zsófia trió.

Sakkozóink télen sem lankadnak

Kéthelyen hagyományainkhoz híven ifjúsági sakkversennyel zártuk az évet.
Idén először nem az életkor, hanem a játék-erő szerint osztottam két csoportba a diákokat. A „B” csoportban a leányoknál Fekete Luca első, Harmath Borbála második, Szilágyi Alexandra pedig a harmadik helyen fejezte be a versenyt. Fiúknál Csegzi Milán, Tóth Lóránt és Tamás Bálint lett a végső sorrend. Az „A” csoport hét fős mezőnyéből öt játékos értékszámmal is rendelkezett. Az első hely a legmagasabb értékszámmal rendelkező Pálfi Péternek jutott. Péter a marcali NB-s sakkcsapat szorgalmas pontszerzője. A második helyen Léránt Boglárka végzett, aki a balatonberényi megyei I-es sakkcsapat tagja. A nyolcadik osztályos Boglárka nem vallott szégyent a fiúk között, a középiskolásokat is legyőzve megérdemelten került a dobogó második fokára. Harmadik Léránt Zalán lett, aki szintén a berényi csapat erőssége. Takács Dominik volt itt a legfiatalabb, de mégis méltó ellenfélnek bizonyult rutinosabb társaival szemben.

Horváth József
(2017. IV.szám Tél)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Programok az iskolában
(2019. I.szám Tavasz)
·Vadgesztenyefáink története
(2017. II.szám Nyár)
·Kéthelyen is fejleszti hálózatát a Telekom
(2016. III.szám Ősz)
·Sakkhírek
(2015. II.szám Nyár)
·Anekdotákat gyűjtök
(2013. II.szám Nyár)
·Önkormányzati tájékoztató
(2011. IV.szám Tél)
·Kéthely 2010-es költségvetése
(2010. I.szám Tavasz)
·Rendelet a térítési díj és tandíj fizetés szabályairól
(2008. III.szám Ősz)
·Mikulás járt az iskolában
(2005. IV.szám Tél)
·Magas a vérnyomásom…
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc