Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Egy kéthelyi sírkő üzenete

A Somogyi Hírlap, Kaposvár Megyei Jogú Város, a Somogy Temetkezési Kft. és a Mementó Somogy Alapítvány idén hetedik alkalommal hirdetett fotópályázatot "Temetőink üzenete" címmel. Több mint 400 kép érkezett, ezek közül 20-at állítottak ki. A kiállítás látogatói találkozhatnak egy kéthelyi vonatkozású képpel is, mellyel alkotója 3. helyezést ért el.

A fotóst, Gyenge Zsófiát van szerencsém közelről ismerni. Kaposvári születésű, ott élő középiskolai nyelvtanár, aki kisgyermekes, dolgozó anyaként a maradék szabadidejében hódol szenvedélyének, a fényképezésnek. Ezt jó érzékkel, tehetséggel megáldva végzi, ennek egyik eredménye ez a díjazott alkotás.
Megkérdeztem, mit szeretett volna ezzel a pályaművel kifejezni.
- Ennek a képemnek az volna az üzenete (és tudatosan választottam, vártam ki a fényviszonyokat), hogy bízzunk abban, a halál nem a vég, hanem valaminek a kezdete, mindig van remény, egy fénysugár. Szerettem volna elérni, hogy pozitív kicsengése legyen a képemnek és ne nyomasztó hangulatot árasszon. Azt látom, hogy ebben a témakörben rengeteg szomorú kép születik, ami egyrészről természetes, hiszen a halál együtt jár azzal, hogy elveszítünk valakit, aki számunkra kedves. Viszont én a fény felé akartam irányítani a figyelmet, amit értelmezhetünk hitnek, reménysugárnak, folytatásnak. Szent meggyőződésem, hogy a halállal nem tűnik el maga az ember, csak a teste. A lénye a fény felé fordul és soha nem vész el. Igazából szerettem volna reményt kelteni a nézőben és vigaszt nyújtani, saját magamnak is, hiszen most veszítettem el egyik barátnőmet, aki gyógyíthatatlan betegséggel küzdött.
- Örülök, hogy éppen a mi falunkban találtad meg a megfelelő kifejezőeszközt, és jó érzékkel kaptad el a pillanatot.
- Kéthelyt nagyon szeretem, rengeteg csodás képet lehet itt készíteni, simán nevezném a fotósok egyik Mekkájának. Bár még kevés helyismerettel rendelkezem a környéken, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a Fancsi várban lévő régi zsidó temetőre.
- Gratulálok a díjhoz, és remélem, sokszor fogunk még látni Kéthelyen fényképezőgéppel a kezedben, és gyönyörködhetünk egyéni látásmódodat kifejező fotóidban!

Balázs Andorné
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi


Néhány régi cikk
·Sport- és egészségnap
(2019. IV.szám Tél)
·Kéthely SE hírei
(2018. II.szám Nyár)
·Közelítettünk…
(2016. III.szám Ősz)
·Sakkhírek
(2015. III.szám Ősz)
·Önkormányzati tájékoztató
(2014. I.szám Tavasz)
·425 éve, hogy a „koppányi szandzsákbég megvette volt Ketthellt.”
(2011. III.szám Ősz)
·Mióta van iskola Kéthelyen?
(2010. II.szám Nyár)
·„Gyere velünk a könyvtárba!” – Bemutatkozik a Községi Könyvtár
(2007. IV.szám Tél)
·Kórushírek
(2006. II.szám Nyár)
·Nevezetes kéthelyiek
(2005. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc