Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Le a cipőkkel! Elkészült!
·Aranysakál és róka “létük” csúcspontján
·Németh István nyomdokain
·Megújul a szőlőhegyi kápolna
·Önkormányzati hírek
·Huszonöt éve, 1996-ban alakult meg a sakkszakkör
·Hírek a Települési Értéktár tájáról
·Az újrakezdés sokszor a legjobb döntés az életben
·Annus néni 95 éves
·Sakkhírek
·Nyári táborok az általános iskolában - Hasznos ismeretek
·Kalandozó tábor – két turnusban
·Német nyelvi tábor
·Léna virágoskertje és ami mögötte van…
·Egy fiatal fotós Kéthely értékeinek nyomában

Sakkos híreink

Zalakaroson a magyar női nyílt sakkbajnokságon Havanecz Bianka harmadik helyen végzett.

Balatonszárszón szeptemberben a Mitropa Kupán a tíz európai országot felvonultató körmérkőzéses rendszerű versenyen a magyar női válogatott első helyen zárta a mérkőzéssorozatot. Bianka az egész női mezőny legjobb eredményét produkálva hat győzelemmel és három döntetlennel járult hozzá a nagyszerű sikerhez.

Keszthely város nyílt rapid sakkbajnokságára a rutinosabb versenyzőinket vittük el. A túlnyomórészt felnőtteket felvonultató 45 fős mezőnyben Takács András 12., Hosszú Kristóf 13. helyezése kellemes meglepetés volt.

Siófokon, a város 50. sakkbajnokságát méltóképpen megünnepelték.
Nagyfiúknál Takács András első, Léránt Zalán a második helyen szerepelt a tabellán. Szépen maguk mögé utasítva a mezőnyt, egymás között döntötték el az aranyérem sorsát.
Egy csoporttal lejjebb Takács Dominik második lett, Szilágyi Alexandrának szintén egy ezüstérem jutott. Tamás Zsófia egy aranyéremmel lett gazdagabb. Nem utolsósorban értékes tárgyjutalommal tették a szervezők boldogabbá az éremszerzők napját. Andris és Zalán Portisch Lajos nagymesterrel játszhatott egy szimultánt.

Balatonlellén, a Dr. Horváth János emlékversenyen már egy kicsit beleszóltak a nagykanizsai fiatalok a küzdelmekbe.
Havanecz Bianka a felnőtteknél második lett.
A fiúknál Andrisnak harmadik, Zalánnak pedig a negyedik hely maradt.
Takács Dominik teljesítménye aranyérmet ért. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a 3. korcsoportos lányoknál az első három helyet kéthelyi leányzó szerezte meg. Léránt Boglárka, Harmath Borbála és Szilágyi Alexandra ügyesen mattolták a fiúkat is. Erről egy kéthelyi fiú is tudna mesélni, ugyanis mind a három gráciától kikapott.
Tamás Zsófia ezüstérmet szerzett. Csegzi Milán 4., Tamás Bálint 6. helyezett oklevelet nyert.

Marcaliban és Kőröshegyen nyári sakktáborban gyakorolhattak a kéthelyi fiatalok, jól érezték magukat és új barátokra is szert tettek.

Keszthelyen, a Nemzetközi Sakkversenyen öten próbáltak szerencsét. Tóth Dánielnek sikerült a legjobban, az előkelő ötödik helyig jutott. A 12. helyre volt rangsorolva, így mindenképpen dicséretes a teljesítménye.

Nagykanizsán, szeptemberben a Kanizsa Kupán, a Bagonyai Attila emlékversenyen öt fővel játszottunk. Zalán éppen lemaradt a hatodik helyért járó oklevélről. Kicsit későn jött rá, hogy itt mindenki jól játszik, és komolyan kell venni minden partit. Bogi a 14 fős mezőnyben a hatodik lett. Negyedik lett a lányok között, de az első hatba csak két fiúnak sikerült beverekednie magát. Két lány nemzetközi versenyeket is megjárt, rutinos sakkozó volt ebben a csoportban, bizony verték a fiúkat rendesen.

Tamási és Kaposmérő. Szeptemberben ez a két verseny egy napra esett. Mit tegyünk ilyenkor? Egyik erősebb, a másik közelebb van. Tamásiba elmentek a Léránt és a Tamás testvérek, Kaposmérőbe is ellátogatott egy autónyi versenyző. Bogi első, Zalán harmadik lett. Tamás Bálint négy pontja a hatodik helyezésre volt csak elég. Ez sem volt gyenge csoport, máshol ennyi pontért már érem is szokott járni. Kaposmérőben Takács Dominik hozta formáját, és első lett a felsős fiúk között (a várakozásnak megfelelően). Milánnak is jutott tárgyjutalom, ha már az éremről lemaradt. Leányoknál első Szilágyi Alexandra, második Harmath Borbála.

A marcali sakkversenyen 26 fős - nagyrészt felnőttekből álló - mezőnyben Pálfi Péter az ötödik helyen végzett. Zalán megnyerte a versenyt, csak a hetedik fordulóban kapott ki, ennek ellenére is csoportelső lett. Szépen feladásra kényszerítette az ellenfeleit, jól játszott. Harmadik helyen végzett Andris, aki csak az előtte végzettektől kapott ki. Szépen búcsúztak mindketten az általános iskolai csoporttól, ezután már a középiskolások és felnőttek között mérhetik össze tudásukat ellenfeleikkel. Léránt Boginak nem ez volt a legjobb versenye, rosszul gazdálkodott az idejével, de így is két éremmel térhetett haza. A lányoknál második, a harmadik korcsoportosok között pedig ő lett a legjobb. Így két érmet kapott. Takács Dominik harmadik lett, ő is végezhetett volna előrébb, ha végig koncentrál. Tamás Zsófia ezüstérmes lett.

Balatonlellén került sor a 2016/2017 Somogy Megyei Ifjúsági Grand Prix versenysorozat eredményhirdetésére.
Négy első helyezettünk: Tamás Zsófia, Léránt Boglárka, Takács András, Takács Dominik
Ezüstérmes: Léránt Zalán
Harmadik: Szilágyi Alexandra
Az eredményhirdetés után újra sakkasztalhoz ültek fiataljaink. A forduló eredményei:
Tóth Dániel a felnőtt mezőnyt magabiztosan megnyerte. Léránt Boglárka, Harmat Borbála és Tamás Zsófia ezüstérmesek lettek. Pálfi Gergő bronzéremnek örülhetett. Tamás Bálint, Csegzi Milán és Szilágyi Alexandra a negyedik helyen végeztek. A 6. osztályos Takács Dominik kiemelkedő teljesítménnyel újabb aranyérmet nyert.

Horváth József
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Alexandriai Katalin nyomdokain
(2019. IV.szám Tél)
·Kéthely SE hírei
(2018. II.szám Nyár)
·Önkormányzati fejlesztések
(2016. I-II.szám Nyár)
·Ajándékok karácsonyra
(2014. IV.szám Tél)
·Kéthelyi iskolások és nyugdíjasok Bugaszegen
(2014. II.szám Nyár)
·Kirándulás Angliába
(2011. II.szám Nyár)
·Valaki hiányzik…
(2009. IV.szám Tél)
·Kórushírek
(2009. II.szám Nyár)
·Megemlékezés az iskolában
(2005. III.szám Ősz)
·Ló az iskolában
(2005. III.szám Ősz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.08 msodperc