Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum

Legújabb szám
·Vízkereszttől - húshagyókeddig
·2021. március 15.
·A leendő elsős kéthelyi tanítók levele
·Reményekkel telve kezdtük az új évet
·Helyi értékeink gyűjteménye, a Kéthelyi Települési Értéktár 2020/2021
·100 éves Kéthely Hamvad nevű falurésze
·Home office
·Betekintés a Szociális Szolgáltató Központ hétköznapjaiba
·Távoktatás egyetemista szemmel
·Középiskolás vélemények a tantermen kívüli, digitális oktatásról
·Kéthely és Balatonmáriafürdő települések közötti kerékpárút fejlesztése
·Sikeresen pályáztak a kéthelyi polgárőrök
·1%
·Gyászhír

Ősz az oviban

„Megérett a szőlő arany gerezdje, puttonnyal leányok mennek a szüretre…” szól Fazekas Anna: Szüret című verse.

Óvodánkban idén ősszel is megrendezésre került a már hagyományos szüreti mulatság, melyre gyermekeink napokkal megelőzően lázasan készültek. A mulatság szeptember 22-én, egy pénteki délelőtt került megtartásra. Ezen a szép napsütéses őszi napon vidám gyerekszótól volt hangos a szüreti díszben pompázó óvodaudvar, ahol rengeteg érdekes tevékenységben vehettek részt a kicsik. A tevékenységek több helyszínen zajlottak, így mindenki kedve szerint választhatott. Lehetőség nyílt megismerkedni a szőlődarálás és -préselés mozzanataival, sőt a gyermekek maguk is kipróbálhatták az eszközöket: darálhattak, préselhettek, így talán még édesebbnek érezték munkájuk gyümölcsét, nagy érdeklődéssel kóstolták a mustot. Mellé finom langallóval kínáltuk őket. Már napokkal előbb szorgalmasan gyűjtötték a finomabbnál finomabb őszi gyümölcsöket szüleikkel. Ezeket a szülői munkaközösség tagjai megmosták és felszeletelték számunkra. Így kóstolhattunk almát, körtét, szilvát. A dió- és a mogyorótörést az óvodások is kipróbálhatták. Az alkotni vágyóknak különböző érdekes tevékenységeket szerveztünk: diófestéssel különféle figurákat, állatokat lehetett készíteni. A napot nagyon sikeresen zártuk, később is lelkesen mesélték élményeiket, emlékeiket. Külön öröm volt számunkra, hogy idén is elfogadták az első osztályos tanulók meghívásunkat. Régi barátok találtak egymásra ezen a szép délelőttön. Jó volt viszontlátni az elballagott óvodásainkat, akik láthatóan jól érezték magukat újra nálunk. Szeretnénk köszönetet mondani a szülői munkaközösség tagjainak, akik segítettek a szervezésben, hozzájárultak a nap sikeréhez. Továbbá szeretnénk megköszönni azoknak, akik különböző adományokkal támogattak bennünket.

A felnőtteknek is járt egy kis szórakozás. Az őszi mulatság megkoronázása a szüreti felvonulás volt, melyen az óvoda dolgozói is részt vettek. Hasonlóképpen, mint az ovisok, mi is izgatottan készültünk: feldíszítettük a kocsinkat különféle dekorációkkal – virágokkal, őszi gyümölcsökkel, termésekkel, kosarakkal. „Feladatunkat” komolyan véve magunk is beöltöztünk kosárfonó cigányoknak. Különösen örültem, hiszen ez volt az első szüreti felvonulás, melyen részt vettem. Bejártuk Kéthely utcáit, s ahol megálltunk, ott a köszöntők és a fellépő táncosok után mi magunk is roptuk a táncot.

Nagycsoportosainkkal a szociális szolgáltató felkérésére lelkesen készültünk az október 17-én tartott Idősek napjára. Egy népi dalokból álló játékfűzéssel, versekkel szereztünk örömöt a meghívott vendégeknek.

Büki Bianka
óvodapedagógus
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·A Kéthelyi Általános Iskola szülői szervezetének működése a 2018-2019-es tanévben
(2019. II.szám Nyár)
·Nehézségek és változások a települési karbantartóknál
(2018. II.szám Nyár)
·Kéthelyen is fejleszti hálózatát a Telekom
(2016. III.szám Ősz)
·Nemzetközi versenyen ért el aranyérmet Szabó Zsolt muskotálya
(2015. I.szám Tavasz)
·A „mi Bajnokunk”
(2014. I.szám Tavasz)
·Sakk
(2011. II.szám Nyár)
·„Bezzeg az én időmben”
(2009. IV.szám Tél)
·Kórushírek
(2008. III.szám Ősz)
·A kórus hírei
(2007. I.szám Tavasz)
·Garzonlakások épülnek Kéthelyen
(2004. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.06 msodperc