Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Helyesen író kéthelyi lányok
·A Kapitány kiszállt...
·Télutó, tavaszelő az oviban
·Húsvét
·Kéthelyi sorsok
·A támogatott lakhatásért
·Kéthelyi mesterek - Mika Szabolcs, a preparátor
·Boszibál ismét
·Sakk
·Pünkösd

Ősz az oviban

„Megérett a szőlő arany gerezdje, puttonnyal leányok mennek a szüretre…” szól Fazekas Anna: Szüret című verse.

Óvodánkban idén ősszel is megrendezésre került a már hagyományos szüreti mulatság, melyre gyermekeink napokkal megelőzően lázasan készültek. A mulatság szeptember 22-én, egy pénteki délelőtt került megtartásra. Ezen a szép napsütéses őszi napon vidám gyerekszótól volt hangos a szüreti díszben pompázó óvodaudvar, ahol rengeteg érdekes tevékenységben vehettek részt a kicsik. A tevékenységek több helyszínen zajlottak, így mindenki kedve szerint választhatott. Lehetőség nyílt megismerkedni a szőlődarálás és -préselés mozzanataival, sőt a gyermekek maguk is kipróbálhatták az eszközöket: darálhattak, préselhettek, így talán még édesebbnek érezték munkájuk gyümölcsét, nagy érdeklődéssel kóstolták a mustot. Mellé finom langallóval kínáltuk őket. Már napokkal előbb szorgalmasan gyűjtötték a finomabbnál finomabb őszi gyümölcsöket szüleikkel. Ezeket a szülői munkaközösség tagjai megmosták és felszeletelték számunkra. Így kóstolhattunk almát, körtét, szilvát. A dió- és a mogyorótörést az óvodások is kipróbálhatták. Az alkotni vágyóknak különböző érdekes tevékenységeket szerveztünk: diófestéssel különféle figurákat, állatokat lehetett készíteni. A napot nagyon sikeresen zártuk, később is lelkesen mesélték élményeiket, emlékeiket. Külön öröm volt számunkra, hogy idén is elfogadták az első osztályos tanulók meghívásunkat. Régi barátok találtak egymásra ezen a szép délelőttön. Jó volt viszontlátni az elballagott óvodásainkat, akik láthatóan jól érezték magukat újra nálunk. Szeretnénk köszönetet mondani a szülői munkaközösség tagjainak, akik segítettek a szervezésben, hozzájárultak a nap sikeréhez. Továbbá szeretnénk megköszönni azoknak, akik különböző adományokkal támogattak bennünket.

A felnőtteknek is járt egy kis szórakozás. Az őszi mulatság megkoronázása a szüreti felvonulás volt, melyen az óvoda dolgozói is részt vettek. Hasonlóképpen, mint az ovisok, mi is izgatottan készültünk: feldíszítettük a kocsinkat különféle dekorációkkal – virágokkal, őszi gyümölcsökkel, termésekkel, kosarakkal. „Feladatunkat” komolyan véve magunk is beöltöztünk kosárfonó cigányoknak. Különösen örültem, hiszen ez volt az első szüreti felvonulás, melyen részt vettem. Bejártuk Kéthely utcáit, s ahol megálltunk, ott a köszöntők és a fellépő táncosok után mi magunk is roptuk a táncot.

Nagycsoportosainkkal a szociális szolgáltató felkérésére lelkesen készültünk az október 17-én tartott Idősek napjára. Egy népi dalokból álló játékfűzéssel, versekkel szereztünk örömöt a meghívott vendégeknek.

Büki Bianka
óvodapedagógus
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Vörös Zsolt
(2019. III.szám Ősz)
·Zumba®életérzés nem csak 20 éveseknek!
(2018. I.szám Tavasz)
·Vecsernik Alexandra: Adventtől Karácsonyig
(2016. IV.szám Tél)
·Sakk
(2014. III.szám Ősz)
·A Hunyadi utcától a Magyari utcáig
(2013. II.szám Nyár)
·Boszorkányos történet
(2012. I.szám Tavasz)
·Ez a nap más, mint a többi!
(2010. II.szám Nyár)
·Hétköznapok szépségei
(2007. II.szám Nyár)
·Valamit tenni kell az oktatással?!
(2005. IV.szám Tél)
·Emlékoszlop az iskolában
(2005. II.szám Nyár)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.04 msodperc