Tartalom
· Foldal
· Ajánlj minket!
· Cikkek
· Impresszum
· Kapcsolat

Legújabb szám
·Szüreti felvonulás, bál, borkorcsolyasütő verseny
·Alexandriai Katalin nyomdokain
·Energiahatékonysági pályázatot nyert egy kéthelyi óvónő
·A Kőkecskétől a vadgesztenyefákig
·Újabb támogatással gazdagodtak a polgárőrök
·Alakuló ülés
·Kéthelyi sorsok
·90 éves a Kéthelyi Sportegyesület
·Bálozott az Asszonykórus
·Kitüntettek
·Csoportos gyógytorna a faluban
·Sport- és egészségnap
·Előadás az úri hímzésről
·Futás a gyermekekért
·Sakk
·Karácsonyi képek

Ősz az oviban

„Megérett a szőlő arany gerezdje, puttonnyal leányok mennek a szüretre…” szól Fazekas Anna: Szüret című verse.

Óvodánkban idén ősszel is megrendezésre került a már hagyományos szüreti mulatság, melyre gyermekeink napokkal megelőzően lázasan készültek. A mulatság szeptember 22-én, egy pénteki délelőtt került megtartásra. Ezen a szép napsütéses őszi napon vidám gyerekszótól volt hangos a szüreti díszben pompázó óvodaudvar, ahol rengeteg érdekes tevékenységben vehettek részt a kicsik. A tevékenységek több helyszínen zajlottak, így mindenki kedve szerint választhatott. Lehetőség nyílt megismerkedni a szőlődarálás és -préselés mozzanataival, sőt a gyermekek maguk is kipróbálhatták az eszközöket: darálhattak, préselhettek, így talán még édesebbnek érezték munkájuk gyümölcsét, nagy érdeklődéssel kóstolták a mustot. Mellé finom langallóval kínáltuk őket. Már napokkal előbb szorgalmasan gyűjtötték a finomabbnál finomabb őszi gyümölcsöket szüleikkel. Ezeket a szülői munkaközösség tagjai megmosták és felszeletelték számunkra. Így kóstolhattunk almát, körtét, szilvát. A dió- és a mogyorótörést az óvodások is kipróbálhatták. Az alkotni vágyóknak különböző érdekes tevékenységeket szerveztünk: diófestéssel különféle figurákat, állatokat lehetett készíteni. A napot nagyon sikeresen zártuk, később is lelkesen mesélték élményeiket, emlékeiket. Külön öröm volt számunkra, hogy idén is elfogadták az első osztályos tanulók meghívásunkat. Régi barátok találtak egymásra ezen a szép délelőttön. Jó volt viszontlátni az elballagott óvodásainkat, akik láthatóan jól érezték magukat újra nálunk. Szeretnénk köszönetet mondani a szülői munkaközösség tagjainak, akik segítettek a szervezésben, hozzájárultak a nap sikeréhez. Továbbá szeretnénk megköszönni azoknak, akik különböző adományokkal támogattak bennünket.

A felnőtteknek is járt egy kis szórakozás. Az őszi mulatság megkoronázása a szüreti felvonulás volt, melyen az óvoda dolgozói is részt vettek. Hasonlóképpen, mint az ovisok, mi is izgatottan készültünk: feldíszítettük a kocsinkat különféle dekorációkkal – virágokkal, őszi gyümölcsökkel, termésekkel, kosarakkal. „Feladatunkat” komolyan véve magunk is beöltöztünk kosárfonó cigányoknak. Különösen örültem, hiszen ez volt az első szüreti felvonulás, melyen részt vettem. Bejártuk Kéthely utcáit, s ahol megálltunk, ott a köszöntők és a fellépő táncosok után mi magunk is roptuk a táncot.

Nagycsoportosainkkal a szociális szolgáltató felkérésére lelkesen készültünk az október 17-én tartott Idősek napjára. Egy népi dalokból álló játékfűzéssel, versekkel szereztünk örömöt a meghívott vendégeknek.

Büki Bianka
óvodapedagógus
(2017. III.szám Ősz)
Nyomtathat verzi

Korbbi cikkek:

Néhány régi cikk
·Két keréken Horvátországba
(2019. II.szám Nyár)
·Sakk
(2016. IV.szám Tél)
·Schmid Team
(2015. III.szám Ősz)
·Lantos Gyuláné Mika Mária
(2014. III.szám Ősz)
·Köszönjük a támogatást, segítséget!
(2012. II.szám Nyár)
·Országos fedett pályás bajnoki címet szerzett Bajnok Eszter távolugrásban!
(2011. I.szám Tavasz)
·Sakkeredményeink az elmúlt negyedévben
(2009. III.szám Ősz)
·Versenyek és eredmények a 2007/2008-as tanévben
(2008. II.szám Nyár)
·Kéthely híres szülöttei:
Hegedűsné Bodenburg Lina
(2006. I.szám Tavasz)
·MEGKÉRDEZTÜK:
Ön szerint melyek községünk, Kéthely legnagyobb értékei?
(2004. I.szám Tavasz)
PHP-Nuke alapú weboldal

Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások, cikkek szerzőik tulajdonai.
Tartalomkezel? rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc